På tur med Pausefiskeren 2016 - tør du tage med?
Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2016

På tur med Pausefiskeren 2016

Fiskofil drama-dokumentar fra Pausefiskerens ekspeditioner i det Herrens År 2016

prop


Klik på foto for at se det større - herefter klik på pilene for at se fortløbende galleri!
 
 
 
 
16.01.2016 - Hover Å - Zone 1
 
Premierefiskeri i hjemme-åen ... aaaahhhhhhh! DMI havde igen skudt forbi papegøjen ... så de varslede minusgrader og 8-10 sekundmeter vind, der kunne have holdt Pausefiskeren i hi, blev aldrig til noget! Frosten i dagene op til havde dog gjort det umuligt at fremelske de klassiske kompostorm fra familiens kompostbeholder - som så mange gange før havde givet premieren lidt liv. Ormene var lige så dybt gående ... som åens fisk?
 
Der var lidt hyggelig trafik derude på premiere-zonen ... 2up med en frossen flueline og Charlotte med en orange 2-delt Rapala ... men lige så fiskeløse som denne sides webredaktør!
prop
04.02.2016 - Sønder Parallelkanal
 
BAM! Årets første fisk ... og så endda "bare" en bifangst! Pausefiskeren havde været håbefuldt forudseende, da han om morgenen kørte på kursus i arbejdsmiljø: Stang, hjul, jighoveder og gummidyr var ubemærket blevet lusket i baggagerummet. Og han blev belønnet! Hvem sagde fokus på det psykiske (arbejds)miljø???
 
Det var ellers kanalens aborrer, der var målet for de positive vibrationer med stang og snøre - men allerede efter 12-14 minutters fiskeri havde der været bud efter Soft 4play'en 2 gange - fra hidsige gedder tilpas over den halve meter. 
 
Skulle man blot fiske videre - og risikere at gummifiskene skulle blive mistet i gabet på de grumme gedder? 0,22-nylonen ville ikke klare sig længe i fri leg mellem de sylespidse tænder!
 
Eller tog man den tidsrøvende tur til den lokale grejpusher i Tarm for at indkøbe et par wire-forfang - et sats på at aborre-agnen fortsat ville være en fristende snack for en 50+ cm fisk?
 
Til trods for det blot skulle være en kort fyraftens-session valgtes et hurtigt hop ind i Verso'en og en lille køretur til pusheren blot 5-7 minutters fra vandet. Wiren blev fundet, betalt - og så bare tilbage igen ...
 
Dermed kunne solen da skinne lidt ekstra på denne fine vinterdag!
prop
13.02.2016 - Hover Å - Zone 1
 
Efter en håndfuld mildere dage var vinteren vendt tilbage til Pausefiskerens fiskevande. Et par småskumle meldinger om blankfisk i åen lokkede dog sammen med en herlig blå himmel og minimum vind til et togt ud til Heebro.
prop
16.02.2016 - Hover Å - Zone 1
 
Solens stråler varmede stille på siden af kompostbeholderen. Kunne man være så  heldig, at der kunne lokkes en lille håndfuld orm frem fra vinterens frugt- og grønt-rester? Så Pausefiskeren kunne luske ud til åen med den agn og den metode, han foretrækker i den kolde årstid? 
prop
18.02.2016 - Hover Å - Zone 1
 
Det var altså ikke kun for at finde støtte til sin undskyldning for at udskyde vinterbeskæringen af frugttræerne i haven, at Pausefiskeren tidligere på dagen havde forbandet DMI's misvisende vejrudsigt! Stigende temperaturer ... hvor hunden var det henne??? Sgu' ikke i Vestjylland! På vej ud til åen viste bilens display blot 1-2 graders "varme" ... det var åbenbart for koldt for både fiskere og de skællede bæster i strømmen! 5 kvarters ormebadning uden et eneste lillebitte hug!
prop
06.03.2016 - Limfjorden 
 
Limfjorden havde historisk set endnu ikke været Pausefiskeren nådig - han manglede stadig den første sølvfisk fra den lange "kanal" gennem Jylland! Men mon ikke årets første fællestur med Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening kunne gøre noget ved det?
 
Til trods for en kold vejrudsigt med forventede temperaturer kun lige over frysepunktet var håbet alligevel så tilpas lunt, at Pausefiskeren pakkede fluegrejet med til turen! Nyt fiskeår - nye ambitioner? Bare rolig - spinnegrejet var også med!
prop
13.03.2016 - Hover Å - Zone 3
 
Søndagskombi: Tid til testfiskeri af ny fiskestang - og forsinket premiere på Zone 3 ved hjemmevandet! 
prop
11.04.2016 - Vonåen
 
Ud i foråret - fyraftensfiskeri på "turist-spottet" ved den brede kanal mellem fjordene. Et spontant, men veltimet møde mellem 2 web-redaktører var rammesat af en alt for hårdt arbejdende Pausefisker - og en siesta-ramt Hr. FiskeFoto.dk (... der da lige kom fra en session ved Loch Nees Put and Take med bl.a. en PR-diamantstør på samvittigheden!).
 
At det var Kasper fra FiskeFoto.dk, der kunne minde Pausefiskeren om, hvad livet egentligt handler om, overrasker ikke: De sidste 4 uger har jeg kun "fisket" på internettet i små pauser - ikke mindst med at kroge andre brugeres fangstrapporter på FiskeFoto.dk ... hulk ... så smør mig dog lige en tudekiks ...
prop
16.04.2016 - Sneum Å
 
Lystfiskerklubben Bundbid havde inviteret til å-premiere ved en valgfri å i det vestjyske - årets 3. tur gældende i Klubmesterskabet 2016. Alletiders mulighed for Pausefiskeren til igen at besøge det gamle hjemmevand ved Sneum Å.
prop
30.04.2016 - Hejsager Strand
 
Jomfrueligt vand - for både Pausefiskeren og Bundbids Klubmesterskab! Der skulle være adgang til både de hurtige forårsbebudere med næb - hornfisken - og tilpas tunge fladfisk indenfor kastelængde! Men et er at planlægge en klubmesterskabstur - noget andet er, når datoen oprinder!
prop
02.05.2016 - Lystfiskergården
 
Fiskende klubaften med Lystfiskerklubben Bundbid. Hygge, fiskesladder og Ruller, der fik kroget et par regnbueøreder på Mepps Aglia i sølv med røde prikker på spinnerbladet ... klassisk!
prop
14.05.2016 - Skallingen
 
Forårets efterhånden traditionelle jagt på de store flade pighvar sammen med Bundbid-slænget var denne gang rykket nogle kilometer længere sydpå - sidste chance inden det hele bliver vadehav!
prop
21.05.2016 - Mariager Fjord
 
Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening havde inviteret på kysttur efter hornfisk og havørred! Næbdyrene var bestilt til eftermiddagens fiskeri - og fedtfinnerne skulle være på plads til aftenens/skumringens jagt.
 
Den vægelsindede Pausefisker havde igen medbragt både spinne- og fluegrej til en tur med ROS ... men mon dette var sidste gang han gjorde det?
 
prop
27.05.2016 - Sønder Parallelkanal
 
Når man er på vej på fisketur ... kan man jo lige så godt fiske lidt undervejs! Verso'en svingede nærmest automatisk ind på grusvejen til kanalen på køreturen sydpå - inden overnatning i "Fiske- & Familiekollektivet" i Tjæreborg - og jagten på flade næste morgen med kutter fra Aabenraa.
 
Impulskøbet "Pig Shad Jr." skulle endelig forsøgsvis søsættes efter en test-villig ferskvandskrokodille - Martin fra en af de lokale grejpushere, havde været helt pjattet med de nye agn - og Pausefiskeren lod sig friste af det alt for store gummidyr! Før dette indkøb var der ikke nogen bløde agn over 10 cm i grejkasserne!
prop
28.05.2016 - Aabenraa Fjord m. M/S Mik P.
 
Fladfisketurene med Lystfiskerklubben Bundbid har i umindelige tider foregået i Langelandsbæltet - eller på Storebælt. Men sådan skulle det ikke være i år! Pausefiskeren var lidt bekymret - hvorfor vælge nyt vand, når de gamle var ganske udmærkede? 
 
Klubmesterskabs-sæsonens 6. afdeling tøffede os ud på Aabenraa Fjord - med afstikker helt til kysten ved Nord-als. 
prop
16.06.2016 - Vonåen
 
Sommerfiskeri ... powered by the American Dream? Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Pausefiskeren i årtier (forgæves) har jagtet en sortstribet røver, en Perca fluviatilis ... ja, en aborre ... gerne på vej mod de 40 cm skællet skønhed! Og han fortsætter troligt med de amerikanske rigs, der har mange klassiske big mouth bass på samvittigheden "over there" i Guds eget land! Mon "The Western Wetlands" i det vestjyske snart stiller ham tilfreds med en ordentlig whopper af en grønskællet, rødfinnet og sortstribet rovfisk?
prop
25. + 26. juni 2016 - Lystfiskergården by Night
 
Klubmesterskabets 7. afdeling havde lokket et par håndfulde Bundbid'ere - og et par østjyske kratluskere til Roust - og ud i nattens mulm og mørke! Var det mon regnbueørrederne, ålene eller noget helt andet, der ville give flest point i Lystfiskerklubbens konkurrence? Og ville vi overleve den varslede tsunami af flere på hinanden varslede skybrud i løbet af natten? En ting var sikker - formanden havde lavet kartoffelsalat! Det bliver i hvert tilfælde en god pølse-pause!
prop
27.06.2016 - Bork Havn
 
Fyraften efter en hyggelig tur i "Naturens Rige" i Ringkøbing-Skjern Kommune ... så var det jo nærliggende at kaste et blik på ... og en ny agn i ... jomfruelige bølger  ved Ringkøbing Fjord.
prop
28.06.2016 - Vonåen + Ringkøbing Havn
 
Antydningen af succes med det nye Ned-rig gjorde det nødvendigt med yderligere aborrejagt efter arbejdstid - men nu mere på hjemmebane ved Vonåen. Drømmen om at have knækket koden til de lidt større røvere levede ... både ved åen og på havnen i Ringkøbing!
prop
29.06.2016 - Vonåen
 
Når nu Pausefiskeren havde "glemt" at tage aborrestangen ud af baggagerummet efter mandagens og tirsdagens fyraftensfiskeri ... kunne der da måske også være plads til en lille "spontan" siesta ved broen efter onsdagens tur i trædemøllen! 
prop
03.07. + 04.07.2016 - Onkel-mosen by Night
 
Et nærmest nødvendigt topmøde mellem webredaktørene ved de ærværdige lystfiske-sites FiskeFoto.dk og Pausefiskeren.dk var endeligt kommet i fiskekalenderen - og Pausefiskeren havde pakket Verso'en til bristepunktet med dejligt grej, sovepose, strandtelt og fornøjelig forplejning! Afsted til Østjylland ... og de forjættede medevande!
 
Kasper havde nærmest lovet en succes-suder: "Hvis du får bid af en Tinca tinca, er du sikker på en PR-fisk! Vi har ikke fanget sudere under 2 kilo her!". Pausefiskeren har før fisket fantastiske bestande i fantastiske vande - uden at få andet end våde sokker! Men lad drømmen leve i Onkel-mosen midt om natten!
prop
04.07.2016 - Den Gamle Grusgrav
 
At afslutte en omgang natfiskeri med en omgang karpe-pürsch på den oversvømmede eng ved Den Gamle Grusgrav ... er da en spirende tradition  under "det årlige" mede-møde i det østjyske mellem webredaktørerne fra FiskeFoto.dk og Pausefiskeren.dk! Det er i hvert tilfælde 2. gang det sker! Intensitet og spænding i højeste gear! 
prop
11.07.2016 - Exploring Western Wetlands
 
Efter et par ture med succes ud over det sædvanlige - 4 fisk fra den halve meter og mere! - sætter Pausefiskeren det hele på et kort - landkortet! 2 nye vestjyske vande er i søgelyset, mens næsten jomfruelige Bork Havn ligger lige i midten og måske kræver et andet og bedre forsøg på at kroge en sortstribet røver en hel del over over junior-størrelsen ...
prop
25.07.2016 - Atlanterhavet v. Tenerife m. Crested Wave
 
I slutningen af enhver charterferie bør der altid placeres en belønning til den tålmodige familiefar!
 
Efter det meste af en uge med sol, pool, strand, shopping og almindelig overforbrug på "turist-helvedets" restauranter havde Pausefiskeren booket sig en tur med skipper Jamie og "Happy Hooker III" til en let omgang eksotisk fiskeri efter Atlanterhavets storvildt - en mellemstor eagleray, stingray eller en lille haj vil være velanbragt som "souvenir" fra familieferien!
prop
05.08.2016 - Exploring Western Wetlands Part II - featuring FiskeFoto.dk
 
Efter et par års snak om et rovfiskesats i badedyr på Ringkøbing Fjord blev det endeligt til noget! De skællede webredaktører fra FiskeFoto.dk og Pausefiskeren.dk havde pustet flyderingene op til sjov og taget svømmefødder på til lidt sortstribet action! Og det kom der!
 
Og så blev der lige besøgt et par andre spots bagefter - men der var det nok mest forplejningen ved Bork Havn, der efterlader et tungere indtryk!
prop
09.09.2016 - Vonåen
 
Morgenfriske striber! Hvad gør man dog på en usædvanlig solstrålende fredag morgen, når man opdager, at det møde, man skal til, først afholdes 1 time senere end skrevet i kalenderen? UL-gearet stod jo allerede og blinkede frækt med et villigt gummidyr i krogholderen!
prop
10.09.2016 - Exploring Western Wetlands Part III - featuring FiskeFoto.dk
 
Fra før Pausefiskeren blev Pausefiskeren - mens han stadig var ca. 3 lakridspiber høj - havde han gentagne gange fået at vide, at det nærmest var en dødssynd at vade i fjorden. Uventet slammede, dybe huller, kunne opsluge både fiskere, surfere og hestevogne inkl. heste!

Det skulle der nu mange år senere en småtosset østjyde og en svensker til at udfordre! Kasper (Ja, igen ham fra FiskeFoto.dk!) og Gustav ville udforske Ringkøbing Fjord ved Nymindegab - uden flyderinge! Da det alligevel var aftalt, at der skulle byttes gummidyr og andet aborreguf mellem de 2 webredaktører … så kunne Pausefiskeren da lige snige i tilpas sikkerhedsafstand efter de 2 kåde Østkysthustlers! Nogen skulle vel tage billeder af forskrækkede mænd i våde waders?
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
prop
11.09.2016 - Naturens Dag (Langs Hover Å)
 
Som en del af Ringkøbing Og Omegns Sportsfiskerforenings officials til det årlige Danmarks Naturfedningsforenings-arrangement med friluftsliv og familiehygge stod Pausefiskeren "vagt" ved fiskesøen i Familieparken. Men når nu der var små huller i menneskemasserne, der ville låne foreningens grej, kunne man vel ind imellem tiltuske sig et par omgange ... pausefiskeri!
prop
17.09.2016 - Aabenraa Fjord m. M/S Mik P.
 
For 2. gang i årets klubmesterskab i Lystfiskerklubben Bundbid blev der kastet gang i jagten på Aabenraa Fjords fladfisk. Vi blev blæst godt i gang af den østlige vind, der de sidste 2-3 uger havde givet Danmark en ordentlig omgang "indian summer" ... men de fine badevandstemperaturer gjorde åbenbart noget ved de flades bidelyst ...
prop
24.09.2016 - Langelandsbæltet m. M/S Fie
 
Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening skulle for første gang i verdenshistorien på kuttertur efter flade. At turen kom til at foregå på Pausefiskerens absolutte yndlingsbølger på Langelandsbæltet var - selvom han var turmand på arrangementet - tilpas tilfældigt: En anden forening havde anbefalet formand Kaj Børge at booke M/S Fie og skipper Klaus Møller, der i årevis har tøffet rundt på bæltet.
 
Da hovedparten af medlemmerne af ROS åbenbart var lidt utrygge ved udfordringen på "åben hav" blev der dog også plads til lidt gæster på turen - men hvad skulle især Kasper fra FiskeFoto.dk da ellers også give sig til en tilfældig lørdag?
 
Supplerende fotos © John Edgar Hansen og FiskeFoto.dk
prop
05.10.2016 - Vonåen
 
Endeligt lykkedes det igen på vej hjem fra arbejde at finde kombinationen mellem 2-3 ikke reserverede kvarter på uret - og UL-grejet i baggagerummet! 
 
Bare kald mig en hippie - men for mig er fyraftens-jagten efter de små og mellemstore banditter fra Vonåen altså indbegrebet af Mindfullness ... Pausefisker-style!
prop
07.10.2016 - Vonåen
 
UL-stangen vippede kåd, da Pausefiskeren satte sig i bilen og kunne mærke weekenden snige sig ind på ham efter arbejdstid! Bare lige et lille, hurtigt stop ved Turist-spottet ved broen på omfartsvejen?
 
Til sin store ærgrelse blev han mødt af en meget kold vind - og en bil, der allerede holdt parkeret ved stedet! 4 tyske turister stod og kastede mere eller mindre farvestrålende spinnere ud i kanalen. Og efter deres attityde at dømme uden større succes! Skulle Pausefiskeren alligevel bare luske hjem til sin varme stue?
prop
15.10.2016 - Stauning Fiskesø
 
For 21. gang mødtes 4 stolte atleter til "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" - og denne gang på jagt efter prangende fangster af fedtfinner i det vestjyske!
 
De gæve folk af Fiskekonge-slægten, Flinkfiskeren, Fynboen, Turisten & Pausefiskeren, havde forberedt sig til årets dyst med forskellige tilgange: Fynboen og Flinkfiskeren havde været ude med snøren et par gange - med ingen eller afhoppende put-ørreder som resultat. Turisten havde vist mest lavet mentale kaste- og strækøvelser - og overvejet, hvordan han fik et fint fiskehjørne ind på sit nye kontor! Pausefiskeren havde fisket næsten alt andet end put-ørreder, men med over 30 ture, knap 150 fisk på krogen og 7 personlige rekorder denne sæson pustede han sig selv op til at være favorit på oddset-kuponen! 
 
Men kunne den optimisme holde hele vejen til Stauning - og tilbage igen? Eller ville Turisten komme fra baghjul og udligne i antal vundne Fiskekonge-titler?
prop
20.10.2016 - Exploring Western Wetlands Part IV - featuring "Deluxen"
 
Lige siden Pausefiskeren deltog i den stiftende generalforsamling for "Jollelauget af Den Storbarmede Havfrues sidste Ære" har det været målet, at indkøbet af den stolte Ørnvik med navnet "Deluxen" skulle bringe ham på utallige togter efter Ringkøbing Fjords rovfisk! 3 år senere skulle det så lykkes for første gang at ramme en rampe til fjordens brune bølger! 
 
Vejrudsigten havde dog her sidst i efterårsferien bekymret Rustfri og Pausefiskeren en del - men aftalen blev dog at mødes ved Nymindegab - så kunne man altid finde det mest optimale fiskevand i forhold til virkelighedens vejr!
prop
21.10.2016 - Exploring Western Wetlands Part V - featuring "Deluxen".
 
Det var dagen derpå for Rustfri og Pausefiskeren ... efter gårsdagens udfordringer og små plus mellemstore stribede glæder på Ringkøbing Fjord ved Nymindegab. De 2 ærede letmatroser stak en våd finger i luften og konstaterede, at dagens vind og vejrforhold ville sende dem på Vonåen! Tilstrækkelig med læmuligheder - og mange røverhistorier om fine fangster af både aborrer og gedder på kanalen mellem Stadil Fjord og Ringkøbing Fjord - pirrede ligeligt! Så var det jo bare at finde et sted at ploppe Deluxen i strømvandet!
prop
30.10.2016 - Hover Å - Zone 2
 
Årets sidste fiskedag ved hjemme-åen ... for Pausefiskeren! Åen lukker d. 31.10. for dem, der ikke er forhindret af en dejlig arbejdsdag!
 
Sådan en sidste-fiske-dag kunne jo gå hen og blive en stresset jagt på alle de fine fedtfinner, man har glemt at jagte hele sommeren ... med hektisk løben op og ned ad åen og udføre utallige, voldsomme kast med spinnere og woblere efter mega-laks og halvmeters-havørreder ... eller en bækørred på 2-3 pund!
 
Men heldigvis kom Kasper fra FiskeFoto.dk forbi Vestjylland ... så pulsen fandt sit naturlige leje ... og prop og orm blev tryllet frem til en hyggelig omgang drivende pausefiskeri på en aldeles harmonisk efterårsdag!
 
Og der var da trods alt andet end myggene, der bed ...
prop
06.11.2016 - Husby Strand
 
Kystfiskeri i vejrgudernes vold! Årets 3. kysttur i det gode selskab kaldet Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening balancerede i dagevis på kanten af aflysning - men til sidst blev kursen lagt mod Fyn, der havde en væsentligt mere positiv prognose for søndagens nedbør og temperatur - og måske vi endda kunne hjælpe Moder Natur af med nogle af de tusinder af undslupne regnbueørreder, der aktuelt huserede i området?
prop
30.12.2016 - Helt ude på heden!
 
En sidste fisketur i 2016-sæsonen skulle sætte forbrændingen af julesulet i vejret - og udfordre Pausefisker-kroppens depoter af andesteg og vanillekranse!
 
Men var det de indfødte sortstribede røvere i Vonåen/Ringkøbing Havn eller de tykke regnbueørreder i den lokale put-sø, der skulle være målet? Inden jeg nåede at fintænke disse valg, ramte en tilpas påtrængende invitation fra Kasper (Fiskefoto.dk) lige ind på Æ' Pralstow!
 
Geddefiskeri i en relativt hemmmelig sø midt ude på heden - med agnfisk på bunden. Der var ikke mange fisk - men til gengæld var der god sandsynlighed for sømkasser op til meteren! Kasper havde et par dage før været ved søen sammen med en anden fiskekammerat og de havde fået 3 gedder med de 2 største på 91 cm/5370 g og ca. 100 cm/8000 g. Læs evt. beretning fra deres tur her: 
 
 
 
Så var det jo bare at pakke Verso'en til kanten af sund fornuft og afsted til webredaktørernes Nytårs-træf på heden! Pas på! Ulven kommer?
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk