Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 12.12.2020 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 12.12.2020: Borbjerg Møllesø featuring FiskeFoto.dk

Webredaktører med store armbevægelser er ikke noget nyt! Men når Kasper fra FiskeFoto.dk og Pausefiskeren har sat hinanden stævne med det formål at udfordre den dejligt store bestand af skarpe tænder i Møllesøen med fluestængerne er det nok tilrådeligt med ekstra sikkerhedsafstand!
 
De store fluer skulle luftes fra flyderingene - en disciplin Pausefiskeren har gjort sig spirende, men alligevel alt for få, erfaringer med i løbet af det seneste år. Borbjerg Møllesø har dog været ham nådig som legeplads med dette grej.  Kasper har fanget sin del af fine gedder - både fra flydering i de små søer i det østjyske og fra kano i Gudenåen - så det var vel blot et spørgsmål om, hvor mange fisk, der ville komme til afkrogning i de oppustede badedyr?
 
pausefiskeren on the road again Toyota RAV4
COVID-19 fortsætter med at påvirke hverdag og fritidsfornøjelser - men Pausefiskeren var også denne morgen beredt på lidt af hvert med sit nyeste merchandise! (Mon den også sikrer mod fart-blitz'en fra Færdselpolitiet?).
 
Toyota Rav4 Borbjerg møllesø gedde fiskeri fluefiskeri
Badedyrene pustes op og rigges kampklare ved kroens dyre-indhegning.
 
lama Borbjerg møllekro møllesø gedde fiskeri
... men denne gang var det ikke kun lydene fra pumperne til flyderingene, der skabte uro i lama-gruppen ...
 
hare hares ear geddefiskeri fiskeri Borbjerg møllesø
... nej, det gjorde Kaspers aftensmad også! Et langøret trafikoffer viste sig ikke fra sin pæne side denne morgen ... og påviste, at det ikke altid bringer held med en harepote!
 
gedde flue fiskeri Borbjerg møllesø flydering
Mens Kasper varmede kastearmen op ved "Badestranden" riggede Pausefiskeren Grand Daddy-stangen til med den "sikre" flue fra Dennis' fluestik - fluen, der har givet 4 glimrende gedder på de 2 første gedde-flueture til møllesøen.
 
flamingo ekstraudstyr flydering high rider savage gear
Uundværligt ekstraudstyr! Da Kasper ikke har umiddelbar mulighed for at montere en kopholder på sin klassiske Ron Thomsen-flydering, mente Pausefiskeren, at det ville være oplagt at klikke denne friskfarvede flamingo til fartøjet! Ikke et øje var tørt!
 
flydering Fiskefoto.dk kasper flamingo gedde fiskeri fluefiskeri
Flamingo-kopholderen kunne være en udfordring under en fight med en hidsig gedde, mente Kasper dog ... men det måtte vi jo tage som det kom ...
 
Fiskeriet viste sig at være mere besværligt end godt var - den manglende nattefrost denne vinter gjorde, at vandplanter og grødebanker stadig stod højt og bredt i søen. Men det skulle vel også være muligt at lokke gedderne tæt på kanterne af bankerne - eller langs rørskoven?
 
gedde fiskeri fluefiskeri hecht pike Borbjerg møllesø flydering high rider Savage gear
Efter mere end 1 time uden kontakt til møllesøens predatorer på den ellers meget "sikre" flue, skiftede Pausefiskeren til en større og klassisk geddeguf-farvet flue fra "Jungestyle Pikefly". Den fine "Funky'Fly High-Low" gik forrygende i vandet - men den kunne heller ikke lokke esox'erne frem fra de utallige skjul i den grønne jungle.
 
rom rum gedde fiskeri pike hecht flydering Borbjerg møllesø
Små 3 timers driven og fin'nen rundt i flyderingene krævede sine kalorier - og madpakken lokkede. Og god chokolade og en enkelt liflig rom fra de varme lande fik sendt gode vibationer rundt i hele kroppen.
 
high rider savage gear fluefiskeri geddefiskeri Borbjerg møllesø
Anden halvleg - med fornyet energi til det fornøjelige stang-svingeri! 
 
gedde flue fiskeri Borbjerg møllesø pike hecht
Missionen måtte afbrydes uden storskællet succes! Møllesøens skarptande var aldeles umotiverede og uinteresserede - selv om vi prøvede med små, mellemstore og større fluer, fisket højt eller belastet, i lyse farver, i mørke farver. Grødebankerne var det eneste, vi kunne være sikre på! For det kunne jo ikke være den pinke flamingo, der skræmte de lokale krokodiller? Eller skulle vi mon have haft en harepote hængende som lykkebringende amulet omkring halsen? 
 
Gedder! Bare vent! Inden fredningen til april 2021 vil Pausefiskeren komme tilbage og udfordre jer! Vi ved, at I er derude!
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
pausefisk prop flåd
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk