Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 14.07.2021 - Fjordtroldens Dam

På tur med Pausefiskeren - 14.07.2021: Fjordtroldens Dam featuring FiskeFoto.dk

Kasper fra FiskeFoto.dk var efter den herlige oplevelse med makrel-bonanza i Thorsminde fortsat på skællet ekspedition i det vestjyske - så hvorfor ikke gøre ham selskab en sommeraften mere?
 
Vi havde fået mulighed for at gå på opdagelse i en gammel dam, hvor andre pionerer allerede kunne berette om brasen, karpehybrider og endda suder!
 
Kravet var bare, at vi skulle være stille - for Fjordtrolden skulle sove, inden han om natten skulle ud på togt!
 
pausefiskeren medefiskeri majs skalle rudskalle
Vinden var siden den salte fiskeoplevelse dagen før vendt fra øst til vest - måske med lidt kraftigere styrke - og det gav de fiskende svende lidt udfordringer med at finde en åbning, hvor de følsomme penneflåd ikke blev rusket rundt af diverse vindstød. I den vestlige ende af dammen fandt Pausefiskeren og Kasper dog fornuftige forhold - i hvert tilfælde i forhold til vinden!
 
rudskalle søfiskeri dam fiskeri skalle aborre
Der blev forfodret en smule - og det skabte omgående liv omkring åkanderne. De modhageløse kroge (Fjordtrolden passer godt på sine fisk!) blev agnet med majs eller toastbrød. Efter et par forgæves tilslag lykkedes det Pausefiskeren at lande aftenens første fisk - en fin lille rudskalle.
 
kasper strube fiskefoto.dk medefiskeri sø
Webredaktøren fra Østjylland i dyb koncentration - eller er han faldet i staver efter et par omgange primitive overnatninger i det vestjyske?
 
aborre fiskeri medefiskeri sø
Hupsa! En junior-aborre huggede aggressivt på Pausefiskerens flådfiskede majs!
 
fiskefoto.dk kasper strube portræt skæl rudskalle
"Intet foto - ingen fisk!". Kasper fik også en anledning til at udfylde en fangstrapport på FiskeFoto.dk
 
Corona øl pausefisk venindeskjorter
Fisk til alle på en lun sommeraften - det skulle fejres! Pausefiskeren var heldigvis vaccineret - og den unge Hr. Strube har alligevel en gadehunds immunforsvar. PS: Bemærk de fine venindeskjorter fra Geoff A. Vi burde snart blive Pro Staff hos dem!
 
skalle damfiskeri majs fiskeri medefiskeri
Efter et par rudskaller var der pludseligt nyt på krogen: En lille brasen? Eller er det en hybrid? Den var godt nok ikke særlig højrygget, som jo ellers er brasen-kendetegnet. Men slimet som en brasen - det var den!
 
skalle brasen rudskalle medefiskeri majs flåd prop
Endnu en art - skallen bor selvfølgelig også i Fjordtroldens Dam.
 
udeliv mad forplejning cowboytoast udekøkken primitiv madlavning
Uden mad & drikke ... forplejningen herude i Det Vilde Vesten måtte selvfølgelig på et eller andet tidspunkt blive ... Cowboytoast! Ikke en helt tosset ide', Pausefisker - men der skal dog lige arbejdes på tykkelsen af oksefarsen og så skal løgene nok steges bløde - og måske et spejlæg til? 
 
rudskalle medefiskeri flådfiskeri penneflåd
Aftenens sidste fisk fra dammens vestlige ende - endnu en dejlig gylden rudskalle. Et fint, men lille plaster på "såret", når man nu egentlig gerne ville lokke en større suder eller karpe til hug.
 
Der blev så alligevel prøvet en ny plads inden den endelige afslutning af fiskeriet (der hvor Fjordtrolden havde udpeget området med tidligere fangster af bl.a. suder), men der skete der absolut intet omkring vores flåd. Eller i det hele taget! Havde omslaget i vejrforholdene, herunder skift af vindretning, noget at sige i forhold til de større fisk og deres ædelyst? 
 
solnedgang vestjylland lystfiskeri
Men altså: Det behøver jo ikke hver gang at lykkedes med de "store fisk" eller de "rigtige fisk". De 2 snaksalige webredaktører nød selvfølgelig alligevel den hyggelige sommeraften - og den smukke vestjyske solnedgang. Vi er da bare klar til en anden gang at udfordre Fjordtroldens fisk! Måske endda sammen med Fjordtrolden?
 
Stor tak til til Fjordtrolden for lån af af vand & fisk!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop flåd pausefiskeri
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk