Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 09.11.2019 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 09.11.2019: Borbjerg Møllesø

Pausefiskeren var måske på vej ud i noget smuds.
 
"Jeg har alt det nødvendige grej med til dig - du skal bare huske flydering og godt humør!", havde det glade budskab lydt fra Dennis.
 
Jo, man kan bare lige prøve. En enkelt formiddag. Det koster jo ikke noget ... vel?
 
Er det mon sådan man starter en ny afhængighed?
 
borbjerg møllesø geddefiskeri flydering high rider fluefiskeri
Møllesøen viste sig fra sin behagelige side - tilpas temperatur på 5-6 grader, næsten ingen vind og ingen andre fiskere på søen! Mikael, Dennis og Pausefiskeren kunne friste Esox lucius med fluegrejet uden de store forhindringer. Hvilket nok betød mest for geddefluefisker-amatøren Pausefiskeren, der havde store forventninger til at kroge sin første flue-gedde - og til at overleve det groveste fluegrej, han til dato havde haft i hånden. Dennis havde velvilligt stillet sin vel-tilriggede Vision Big Daddy til rådighed sammen med en håndfuld hjemmebundne fluer. Pragtfuldt! Det kunne kun blive en god dag!
 
lystfiskeren.dk borbjerg møllesø geddefiskeri flydering
Pausefiskeren havde knapt nok fået gang i finnerne endnu, da Dennis lokkede den første mindre ferskvandskrokodille til hug. Sådan!
 
vision big daddy fluefiskeri flydering gedde pike hecht
Mens Mikael tøffede over langs rørskoven, fik Dennis fat i gedde nr. 2 (der dog hoppede af igen) - og HOVSA: Vi havde kun fisket i ca. 10 minutter, da Pausefiskeren mærkede et træk i linen. Den rød-gyldne flue blev angrebet lidt mere end end stanglængde fra High Rider'en! Forgæves blev linen strammet op for at sætte krogen ... men efter en kort serie med hovedrysten, forsvandt gedden hastigt mod bunden. Uden at fluen sad i kæften på den! Ærgerligt! Men bevis på, at grej og Pausefisker trods alt virkede sammen!
 
vision big daddy geddefiskeri fluefiskeri flydering
Herefter blev der stille omkring Pausefiskerens badedyr. Endda i ganske længe. Kun isfuglen og de bovtunge svaner bød på lidt afveksling i scenariet. Dennis afslørede sit "sikre" fluevalg - så Pausefiskeren valgte den samme! Og så var der faktisk kommet lidt "schwung" i kastene. Ikke mindst når Pausefiskeren mærkede klumpen på fluelinen fik lov til at arbejde. Ganske lækker følelse!
 
flydering geddefiskeri lystfiskeren.dk fluefiskeri
Fluen fortsatte sin tro tjeneste med skællet gevinst hos Dennis. Fisk nr. 2 og 3 kroges og fightes sikkert ind til flyderingen for at blive afkroget igen (Møllesøen er jo Only Catch And Release-fiskeri!).
 
borbjerg møllesø flydering lystfiskeren.dk geddefiskeri fluefiskeri
Esox nr. 4 til Dennis fik virkeligt Vision Grand Daddy-stangen til at bukke sig ... desværre var det kun fordi, den var god til at lege skjul i én af de mange grødebanker!
 
high rider 170 geddefiskeri fluefiskeri borbjerg møllesø
Endeligt! Pausefiskeren havde skiftet flue endnu en gang og drev op langs rørskoven ved robådene - og havde et par rigtig gode kast. Men igen var det ikke længden af kastet, der var afgørende. En hidsig fisk huggede 3 meter fra flyderingen - og denne gang lykkedes det at sætte krogen, og gedden blev fightet hen til High Rider'en på den dejlige Big Daddy-stang.
 
vision big daddy borbjerg møllesø gedde hecht pike flydering high rider 170
Fejring tilladt! En hurtig fotografering af den første fluefangede gedde i Pausefiskerens skællede historiefortælling. Den nåede vist ikke helt de 60 cm på målebåndet - men skøn og velproportioneret, det var den virkelig! 
 
vision flyfishing pike gedde fluefiskeri hecht
Fluen, der fristede Pausefiskerens gedde. Den findes nu i flueæsken på Æ' Pralstow. Må den skaffe mange flere gode oplevelser! For der er jo ingen, der tror på, at dette fiskeri bare var en engangsforestilling! Pausefiskeren må ud og kroge et godt sæt grej - og erkende en ny afhængighed inden for det pragtfulde lystfiskeri!
 
Stor tak til Mikael (Der lige inden "lukketid" fik en fisk med på tavlen) og Dennis (Der kom op på 5 gedder i alt) for lunt & hyggeligt selskab! Skulle der være en anden gang, De Herrer? En særlig tak til Dennis for lån af fluegrej - og for de lækre fluer i flueæsken!
 
 
Supplerende fotos © Dennis K.R.
 
 
prop pausefisk
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk