Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2022 / 17.10.2022 - Søen på toppen

På tur med Pausefiskeren - 17.10.2022: Søen på toppen featuring FiskeFoto.dk

Oktober betragtes af mange stangsvingere som startskuddet på vinterhalvårets seriøse jagt på de store predatorer. Rovfiskene skulle jo gerne blive ganske rundvommede inden de lave temperaturer sætter stofskifte og aktivitetsniveau betragteligt ned. Men mon de var gået i gang med ædegildet - eller var temperaturerne stadig for milde?
 
Heldigvis var Kasper fra FiskeFoto.dk just hjemkommet fra en eksotisk fiskerejse - og havde brug for følgeskab på et togt efter hidsige sorte striber derovre i Eastern Highlands - vi havde jo før haft fornøjelige fangster i den østjyske sø helt på toppen!
 
Brandy fra Azorerne serveret i Østjylland
Hvis ikke en brandy fra Azorerne kunne sætte gang i krop og sjæl inden de ivrige fiskesvende påmønstrerede deres badedyr, så er der ikke meget håb! Kasper delte ud af sin souvenir fra den skællede mission på den portugisiske ø - læs mere om den herlige tur han havde sammen med UL-Jørn og deres fiskeri på øen lige her: https://www.fiskefoto.dk/artikel/fisketur-til-azorerne-2022-lystfiskeri/89
 
Efterår ved den dybe skovsø
Søen på toppen bød os velkommen med let støvregn og næsten ingen vind. Gode forhold til et par halvsløve flyderingsfiskere!
 
Kasper Strube i badedyr med dagens første sæt striber
Dagens første sæt striber kom hurtigt ombord hos Kasper! Er der hug, er der håb! Og så endda på det mere lavvandede stykke - mon de lidt større fisk igen var at finde på de dybere stræk og nær bredden under udhængende grene og blandt sunkne træstammer?
 
Pausefiskerens første aborre - altså ingen nultur
TRD TubeZ fra Z-man hentede Pausefiskerens første aborre op til fotoshoot! Så var vi begge i gang! Herligt!
 
FiskeFoto.dk - flyderingsfiskeri i efteråret
Begge badedyr driftede rundt ved den stejle skrænt og drønede deres ned-rigs og chebu-rigs ind i mørket under grene og væltede stammer. Men kontakt var der ikke rigtigt ...
 
Flotte - men ikke vildt  store - aborrer fra den østjyske skovsø
Der var dog ok gang i mindre fisk ude på 5-6 meter vand …
 
Lowrance fiskefinder - fisken står ikke på det dybe
Umiddelbart var der ingen strukturer ude på 5-6 meter vand, så vi kunne ikke bare lige udpege særligt potentielt givtige områder.
 
Savage Gear Highrider V1 - nu med camouflage
Pausefiskeren gik all-in på camo! Under et raid ind under de udhængende træer på den anden bred glemte han igen-igen, at ekstra-stangen ville filtre sig ind i bevoksningen, når der fiskes guerilla-style … Pausefiskeren har tidligere udtalt: Kun én stang med på Søen på toppen!
 
Kasper Strube tryller med suppegryden - 5 stjernet fiskesuppe serveres om lidt
Frokost i det grønne! Flyderingene blev parkeret i sivkanten og Kasper gjorde klar til bespisning. Hvad mon han havde bikset sammen denne gang?
 
Pausefiskeren nyder fiskesuppen - gode frokoster på fisketuren giver livskvalitet
Pausefiskeren voterede anerkendende! En pragtfuld fiskesuppe kogt på torskehoveder - med bl.a. torskestykker og rejer. Inkl. hjemmebagt brød! Rigtig god forplejning og et par ekstra røverhistorier har nu aldrig skadet en i forvejen hyggelig fisketur!
 
Skovsøen i Østjylland
Efter frokostpausen fortsatte jagten på de stribede banditter - igen fandtes der enkelte mindre fisk på dybere vand - og ikke inde på skrænterne under træerne. Pausefiskeren fik en idé om at afsøge den knap så stejle skrænt fra de 5-6 meters dybde og op til det lavvandede område, hvor der i starten blev fanget striber.
 
På strækket fandtes dog en del større og mindre grene - og efter et par bundbid, der dog let kunne løsnes igen, sad ned-rigget med en Z-man TRD HogZ voldsomt fast i en større gren. Med lidt forsigtig navigation rundt om bundbiddet lykkedes det efter 2-3 minutter at pumpe grenen op, så Pausefiskeren kunne afkroge den rådnende gren. UL-stangen bukkede lidt hysterisk under presset og snøren sang, men begge klarede det. Rigget blev reddet!

Mens Pausefiskeren begejstret over redningen drejede rundt om sig selv med Highrider’en, kastede han impulsiv længere ned langs rørskoven. Og mærkede efter 2 jig-bevægelser, at rigget igen satte sig fast. AAAARRRGGGHHH! Der blev sendt et par knap så pæne eder og forbandelser ud over den herlige sø - og den forventede gren blev forsøgt løftet. Men den gav sig ikke rigtig. Der blev finnet lidt tættere på - og der blev igen løftet. Den gav sig lidt - men i 3. forsøg begyndte “grenen” at bevæge sig sidelæns!

På mindre end en meter vand afslørede grenen sig som en meget habil gedde, der dog ikke kunne stikke af i dybet … med taksigelser til det korte stålforfang kunne en intens fight i en skummende overflade kæmpes uden de store bekymringer. Savage Gear Costume UL (2-7 gram) og Daiwa Ninja 1500 klarede kampen til perfektion!
 
Esox lucius - et storhovedet eksemplar
Sikke dog et hoved! Skarptanden var lidt større end først forventet - da nettet blev skubbet under gedden, kunne man se, at den var ganske slank, men for Pausefiskerens flyderingsfangede Esox lucius'er overgennemsnitlig lang!
 
Præsentation af bonusfangsten - gedde på 91 cm under aborrefiskeriet fra flydering
Kasper var passende finnet ned i hjørnet til kampen og kunne hjælpe med et hurtigt målebånd og en lige så hurtig fotosession. 91 cm storhovedet og slank predator. Mon den også var på jagt efter de lidt større aborrer på lavere vand?
 
Madam Skarptand - geddekæft med imponerende bisser
Under første forsøg på gællegreb inden afkrogning vred Fru Skarptand sig voldsomt i nettet - og rettede krogen på jiggen ud. Men ind til da gjorde det lette aborre-grej det imponerende flot! Z-man TRD HogZ havde lokket årets største fisk til hug! Lækkert!
 
Guld-aborre? Et eksemplar helt uden striber
Gylden & stribeløs - Pausefiskeren krogede - nu igen ude på det dybere vand - denne lidt ekstraordinær aborre.
 
Kasper fra FiskeFoto.dk med dagens største aborre
Kasper missede en god aborre sidst på missionen - men markerede lige før slutfløjt alligevel med dagens største Perca fluviatilis - 30 cm - på dropshot-rigget Z-man TRD.
 
Aborre på Z-man TRD HogZ
Dagens sidste punker - vi fik ikke kontakt til de størrelser stribede banditter, vi kom efter, men hvem kunne finde på at klage! Søen på toppen er og bliver et spændende fiskevand! 
  
Stor tak til Kasper for muliogheden for at udfordre de østlige striber - og ikke mindst for den formidable forplejning! Vi må nå at gentage hyggen et par gange mere inden året er omme!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
Prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk