Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2022 / 01.07. + 02.07.2022 - Hestehviskerens Sø

På tur med Pausefiskeren - 01.07. + 02.07.2022: Hestehviskerens Sø featuring FiskeFoto.dk

Eastern Highlands Revisited! Den umådeligt nødvendige og traditionelle sommertur i det østjyske søhøjland med Kasper fra FiskeFoto.dk var som så ofte før planlagt i medefiskeriet tegn. 
 
Første halvleg af missionen bød på et vand med mindre & mellemstore karper og enkelte sudere - med chance for finurlige bifangster.
 
Og i modsætning til Pausefiskerens første besøg ved dammen for nogle år siden, var der denne gang ikke risiko for at kroge en nysgerrig pony i bagkastet. Men mon ikke der blev mulighed for at høre Hestehviskeren hviske i nattemørket alligevel?
 
medefiskeri åkander i blomst
Sommerromantik ved karpedammen - det lugtede af fast fisk i sommernatten - eller var det bare den vedvarende regn, der fik opløst skumle duftstoffer i den mudrede bred?
 
skaller så store som webredaktører
Som så ofte før var de første fisk på foderpladsen utallige små skaller - selv om nogle af dem virkede større end webredaktøren fra FiskeFoto.dk!
 
Agnfisk
Når nu skallerne var de enste fangster de første par timer ... så kunne de lige så godt blive inviteret med indenfor i fiskecampen. Og måske være den mundrette agn, der kunne give en bonus-aborre? Kasper havde før fanget stribede banditter i søen på 500-750 gram.
 
Krog agn og lokkemidler
Pausefiskeren var under forberedelserne til turen blevet nostalgisk - og ville prøve om nutidens fisk kunne lide suppenudler med vanillesmag: Det kunne parkernes brasen i Esbjerg-området i 90'erne! Og det gav også mulighed for kombinationer med altid effektive majs ... og den fantastiske Scopex-spray! 
 
Kasper fighter en suder
Midt i skallernes drilleri forsvandt Kaspers flåd pludseligt langt mere elegant! Modhug og en tungere fight begyndte - ikke rigtig hidsig, men vedholdende - og med lidt hjælp fra de vandplanter, fisken kørte snøren rundt om.
 
Tinca tinca
Men Kasper fik nettet fisken! Hurra! Allerede inden mørkets frembrud var en af missionens mål-fisk en realitet. Tinca tinca, doktorfisken, suder! Lækker fisk!
 
Fiskecampen skåler i rom
Glæde i fiskecampen! Pausefiskeren ønskede Kasper tillykke med fangsten - den måtte da lige fejres med en lille listig mørk rom. 
 
hjemmelavet kartoffelsalat mad i det fri
Regnen stilnede af - og det samme gjorde aktiviteten på foderpladsen. Så det var oplagt at gennemføre bespisningen af de 2 ædle fiskere. Kasper havde kreeret en herlig hjemmelavet kartoffelsalat med nye kartofler - nyopgravet fra egen have. Mums! Og der til havde han havde bagt lækkertt brød, stegt hornfisk og makrel. Kongeligt!
 
Pausefiskeren svinger med ålen
Let it swing! Pausefiskeren slap (vand)slangen løs! Da skumringen kom snigende suppleredes der med regnorm på krogen - og dammens ål vågnede op! Der var en håndfuld hug i løbet af natten, der fik Pausefiskeren til at håbe på karpe og suder ... men 3 gange i alt var det blot de små slimede og snørefiltrende ål!
 
aborre i mørket - perch by night
Anderledes gik det for Kasper kort før midnat, da flåddet forsvandt - han nåede under fighten at gætte på både karpe og suder, inden pandelampens skær afslørede ... en aborre! Hans orm havde lokket en rigtig pæn sortstribet røver til at hugge - prægtige 810 gram.
 
Efterfølgende blev der igen lidt for roligt ved bredden - og begge fiskere begyndte at nikke lidt til knæklysenes lette dans. Pludselig blev Pausefiskeren dog ganske vågen - et energisk træk ud mod søen, og hans flåd forsvandt! Hurtigt modhug - som blev besvaret af en hidsigt undervandsflugt - og en hvinende bremse fra Shimano-hjulet. En kort pause i udløbet - og så igen en hidsig flugt. Inden Pausefiskeren nåede at overveje at justere bremsen yderligere, satte fisken sig i dunhamrene på modsatte bred. Voldsomheden tydede på en god karpe - men helt bevist bliver det aldrig. Fisken beholdt sin frihed.
 
Der var endeligt "trofæfisk" på foderpladsen! Pausefiskeren nåede ikke at reflektere ret længe over den mistede "karpe", inden flåddet 5-10 minutter senere igen forsvandt i en glidende bevægelse. Denne gang et mere resolut modhug, en umiddelbart solid krogning og en knap så hidsig flugt som før. Men udløbet var alligevel vedholdende - og krogholdet slap efter 10-15 sekunder. Måske var det Pausefiskerens suder-chance, der svømmede væk i mørket? Uuuhhh! Så blev det vist tid til at krybe i soveposen og græde sig selv i søvn!
 
ål i natten
Men inden de gæve webredaktører krøb i bivuakkerne fik også Kasper besøg af Anguilla anguilla ... slimy stuff!
 
Morgensure gæs vækker fiskecampen
2 minutter før vækkeuret ville have spillet lidt gammelt Jimmy Hendrix blev Pausefiskeren vækket af de får, som gik i "bjergene" bag dammen. Mæææææhhh-gtigt at komme op kl. 4:13 ... suderne skulle jo snart fanges! Men frisk krøbet ud af sit shelter for natten kunne Pausefiskeren indhalere både den friske morgenluft - og høre en flok gæs, der i fin formation lagde an til landing i dammen. De 3 forreste nåede at slå landingsstellet ud, inden de forskræmt fik øje på fiskecampen og højlydt irriterede accellererede og fortsatte opad igen! Utilfredshed fra oven - men hvordan var det nedefra, under vandoverfladen?
 
Morgenstemning ved karpesøen
Både under overfladen og lige over var der lutter idyl - den eneste aktivitet var fra Mosekonen, der bryggede ...
 
Får leger bjerggeder
De mest aktive var fortsat de lokale får, der gerne ville imitere sydlandske bjerggeder - og kunne lige skimtes på toppen af de nærliggende bakker. Så sandeligt "Eastern Highlands"!
 
Men der var også andre lyde i morgengryet - var det hestehviskeren, der kunne høres, også igennem fårenes bræen?
 
Kasper (aka Hestehviskeren?) rullede endeligt ud af soveposen og den underlige lyd holdt inde. Og kort efter driblede han rundt til enden af søen. Her havde Pausefiskeren allerede søsat en levende skalle under flåd ude på et dybere stykke vand, men alligevel tæt på sivene. Kasper kastede dovent den døde skalle, der ikke havde lokket som levende inden mørkets frembrud, ud på lavt vand tæt på åkanderne. Det var da vist næsten naivt! Eller ...
 
Kasper med aborre på død agnfisk
Vildt! Kort efter udkastet forsvandt flåddet - Kasper fik lidt puls og fik fat i stangen - og krogede endnu en flot aborre! Herlig predator med kampvægt på 750 gram.
 
Morgenmad ved søbredden - smørristet brød spejlæg og bacon
Med sådanne odds kunne Pausefiskeren lige så godt rykke ud i "køkkenet" og tilberede morgenmaden! Men man kan da også nyde at knæle ved gasblusset i den dejlige danske natur - og smørriste franskbrød, stege bacon og spejlæg. Der skulle jo være energi til endnu en 5-6 timers fiskeri
 
Død Tante - Mørk rom og varm Cocio
Livskvalitet har mange nuancer! Kan man blande en "Død Tante" af dejlig mørk rom fra eksotiske Barbados, lækker aromatisk kakaomælk fra ligeså eksotiske Esbjerg ... i et dejligt og personligt designerkrus fra Strube Keramik ... så når man lige et level højere på stigen til Fishy Mindfulness. 
 
Kasper hjælper også i fiskecampens udekøkken
Og ja, Kasper kunne andet end at fange underlige fisk - han varmede meget kærligt Cocio'en, så morgenbuffeten kunne åbne. Med fyldte maver blev besøget ved karpedammen afrundet - og stangspidserne rettet mod næste mission i Eastern Highlands!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
flåd prop pausefisk
 
 
 
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk