Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 21.05 + 22.05.2020 - Onkelmosen

På tur med Pausefiskeren - 21.05 + 22.05.2020: Onkelmosen featuring FiskeFoto.dk

Kasper fra FiskeFoto.dk og Pausefiskeren havde igen - traditionelt og forventningsfuld - sat mosens doktorfisk, Tinca tinca, stævne ved den gamle mose i det Østjyske.
 
Alt var som det plejede. Hyggen og røverhistorierne. Lejrlivet og den feltmæssig korrekte madlavning. Forfodringen, agnen, fiskepladserne, grejet, teknikken ...
 
Og så alligevel ... 
 
medefiskeri forfodring suder mose orm
Klassisk forberedelse til medefiskeriet gjort færdig: Den gamle Scopex-sprøjte klar til at få majs og orm til at dufte af karamelnoter. Forfodring med hjælp fra Van der Eynde og kompostorm med tak til vinterens nedbrudte grøntsagsrester.
 
bivy chub medefiskeri natfiskeri suder
Pausefiskeren havde dog opgraderet lidt på lejrlivet - istedet for det aldrende strandtelt, var der premiere på en rigtig dejlig bivy fra Chub. Praktisk og hurtig opstilling og nedpakning! 5 stjerner her fra!
 
 
medefiskeri natfiskeri rodpod fox
Selv om det sjældent har givet bonus-fisk: Rodpod'ens dobbelte armering med baitrunnere og bidmeldere var som sædvanlig også klar til nattens udfordringer.
 
fiskefoto.dk medefiskeri spinnefiskeri mose
Allerede efter den første time begyndte bekymringen at brede sig i lejren: Ikke en eneste lille skalle havde været og rode rundt på foderpladserne! Inden solen går ned plejer vi at fange mellem 50-100 små skaller ... mystisk! Kasper giver den en omgang med spinnefiskeriet med blink for at tjekke efter for skalle-skræmmende predatorer. En enkelt lille følger er resultatet ...
 
medefiskeri lejrliv aftensmad bacon fløde
Men den spirende udfordring vedr. fiskeriet skal ikke ødelægge stemningen i webredaktørernes fiskecamp! Og 2 af de bedste midler mod truende tristhed er ... fløde og bacon! 
 
medefiskeri lejrliv fløde pasta bacon løg aftensmad lækkert
Fløde og bacon trylles sammen med rigelig løg, frisk pasta og oregano - en herlig duft og opløftende omgang sydlandsk stemning breder sig ved Onkelmosen.
 
kaffe medefiskeri lejrliv natfiskeri pandelampe friskbrygget kaffe
Men mystikken fortsætter efter aftensmaden. Efter mere end 8 timers fiskeri har vi ikke haft et reelt hug - og ikke en eneste vandskabt skabning på land til afkrogning! Man kan måske forstå, at suderne ikke altid vil dukke op på kommando - men småskallerne? Hvad er der dog sket i den ellers så levende mose? Ingen grund til panik! Vi brygger kaffe i pandelampernes skær. Og så er det vist tid til en lille lur!
 
bivy primitiv natfiskeri medefiskeri suder snorker
Et sted, der er liv i løbet af natten, er i Kaspers primitive og effektive bivuak. Lyden er ikke til at tage fejl af - han lever!
 
Pausefiskeren stod op kl. lidt over 4. Der var nemlig en gang en klog mand, der sagde, at suderen først bider kl. 4. Men heller ikke på dette traditionelle tidspunkt var der liv på foderpladsen - eller for enden af snørerne.
 
gedde fiskeri bundsnøre orm natfiskeri fiskefoto.dk
Pludselig begynder Kaspers bidmelder at skrige - men Kasper snorker videre. Pausefiskeren sætter i trav hen mod Kaspers fiskeplads, løfter stangen og giver modhug - det må da være en suder på bundrigget med orm fra kirkegården! Men nej! En fredsforstyrer med skarpe tænder havde stjålet den trætte orm. 2020 er bare Pausefiskerens Predator-år! Kasper blev vækket for at tage foto - og inden han lagde sig til at sove igen, accepterede han, at gedden kom på Pausefiskerens fangstrapport!
 
tote tante død tante morgenmad medefiskeri lejrliv overnatning natur
Morgenstund har før haft rødøjede sudere i mund ved mosen - men denne gang måtte livsglæden have lidt hjælp af en Død Tante - rommen venter tålmodigt på, at den eneste rigtige kakaomælk gør sig tilpas lun!
 
pandekage morgenmad natfiskeri medefiskeri lejrliv
Lejrlivet manglede de slimede fiskefingre fra skalle- og suderafkrogningerne - men resten af kulturen er velbevaret! Kaspers hjemmelavede pandekager og en Død Tante - så er vi hurtigt klar til nye skællede eventyr ...
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk