Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 20.03.2019 - Western Wetlands

På tur med Pausefiskeren - 20.03.2019: Western Wetlands featuring FiskeFoto.dk

Tidlig fyraftensfiskeri er mirakelkuren mod alt for mange lange arbejdsdage - og sammen med livsnyderen Kasper fra FiskeFoto.dk skulle der jages vestjyske fiskearter fra str. small til størrelse XL ...
 
Det hele startede lidt skummelt i den tiltagende dis over hedelandskabet. Og hvis de forbipasserende på grusvejen havde kigget lidt skævt til vores side, kunne det være blevet til alarmering af en rusmiddel-task-force fra Midt- og Vestjyllands politistyrker! Skumle emballager skiftede ejermand for sammenrullede pengesedler - men bare rolig: Amerikansk gummi for jyske dollars er helt ufarlig - hvis ikke man er en sortstribet bandit! 
 
Og det var da også aborrerne Pausefiskeren efterstræbte det første kvarter til 20 minutter efter flyderingene var sat i vandet - og netop med de amerikanske TRD's fra Z-man. Men da et solidt hovedrystende hug IKKE viste sig at være en potentiel aborre-rekord - og der istedet kom en bred gedderyg til syne - så var fokus rettet mod de skarptandede! Jo - selvfølgelig sled den 80+ cm mini-ferskvandskrokodille linen over i et voldsomt udløb - men straks efter blev UL-stangen udskiftet til tungere geddegrej - med kraftigt forfang!
 
gedde savage gear 4Play
Og allerede i 4-5. kast med den ny-klassiske Savage Gear 4Play var der kontakt igen - denne gang måske knap så stort et eksemplar af Esox-familien - men årets første gedde kunne landes fra High Rider'en!
 
gedde flydering
Gællegreb og den rigtige tang ... afkrogningen har aldrig været nemmere ...
 
gedde flyderng
"Krokodillen" kunne strække sig ud over hele den autoriserede afkrogningsmåtte på High Rider'en - 70 cm hidsig vestjysk gedde! Pragtfuld!
 
gedde catch and release flydering
Og tilbage med dig - den formodede maskuline junior-esox har vel en romantisk aftale ude i rørskoven med en vældig, vægtig Moder Skarptand. Mon vandtemperaturen snart er ved at være passende til legen?
 
FiskeFoto.dk
Kasper havde sat sig for at afprøve teknikker for at få endnu en mikro-art på sin PR-liste - men den sagnomspundne smelt (eller for den sags skyld alle andre fiskearter) var fuldstændigt fraværende for enden af hans line! Kasper er dog en sand gentleman, der forstår at fejre fangster - også andres - og sidelommerne på badedyret blev hurtigt befriet for deres vægt af vestjysk humle!
 
savage gear 4Play
Pausefiskeren fortsatte med at kaste 4Play'en ud langs rørskoven - og på de formodentligt dybere partier af fiskevandet. Men selv om den "falske" gedde havde lokket én gang, var magien ikke uendelig. Bemærk den velfungerende stangholder fra Railblaza ... snart skal der pimpes mere udstyr!
 
pigshad jr. nemo
For at komme dybere ned - og for at provokere evt. svagtseende gammelgedder - vælges til sidst en Pig Shad Jr., der kører lækkert i dybet - med udskiftelig vægtbelasning - men ingen finder "Nemo" i dag inden de 2 webredaktører vender deres oppustede badedyr tilbage mod parkeringspladsen.
 
Skal vi betragte dette togt som træning til en gang Western Wetlands Predator-træf - lige inden fredningen? Fingers crossed!
 
 
 Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk