Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 18.10.2021 - Søen på toppen

På tur med Pausefiskeren - 18.10.2021: Søen på toppen featuring FiskeFoto.dk

Til trods for - eller måske nærmere, på grund af - at han fik en ordentlig røvfuld under aborrefiskeriet, havde ekkoet fra sommerens togt på den dybe mørke skovsø i de østjyske alper gentagne gange runget i Pausefiskerens skællede hukommelse (Se evt. turberetning fra 13.06.2021 lige her). En fantastisk natur, ultrasvære forhold - og webredaktør Strubes kilos-aborre - var ingredienslisten til en omgang eller 2  i endegrejs-værkstedet på Æ' Pralstow - og til en knap så forsigtig forespørgsel hos Kasper om genbesøg i Eastern Highlands med Highrider'en i baggagerummet!
 
krebs
Hvis Pausefiskeren fra vest var blevet lidt sløv på de sidste kilometers kørsel på vej til afhentning af den unge Hr. Strube i øst - så fik han hurtigt store øjne, da han i indkørsllen fik præsenteret et par meget virile krebs! Det var jo netop de krebse-spisende aborrer, der var målet for missionen! Men krebs på 16-18 cm er trods alt nok en for stor mundfuld som agn! 
 
efterår østjylland svampe
Efteråret modtog os ude ved skovsøen i al sin frodige fugtighed! Periodisk omfattende, men helt ultra-fin støvregn, testede i løbet af dagen al påklædning og alle grejkasser ...
 
flydering aborrefiskeri
Idylliske forhold - grundet næsten total fravær af vind er det blot Kasper, der laver lidt ringe i vandet ved søsætningen af badedyret.
 
frø tudse sø natur østjylland
Pausefiskeren møder ude på søen en anden rundvommet skabning - tudsen tog sig den frihed at hvile sig lidt på netkanten efter en åbenbart ganske anstrengende svømmetur. Den anede nok, at Pausefiskeren ikke fik brug for nettet den første halve times tid ...
 
kasper strube fiskefoto.dk aborre
For mens Kasper ganske hurtigt havde rundet en håndfuld mindre banditter med striber på sin klassike nedrig-jig med agnet ophænger, så var der ikke andet end et måske-nap på Pausefiskerens dropshot-gummidyr.
 
aborre perca fluviatilis
Men da de svære pladser ved brinkerne med sten, væltede træer og sammenfiltrede grene kom inden for kastedistance skiftede Pausefiskeren til sin nye krebse-spisende-aborre-satsning - og fik gevinst! Cheburashka-rigget med gummidyr a'la krebs virkede! Det lille sæt striber var godt nok ikke større end de få og små fisk fra seneste mission på søen ...
 
jig barsch perch flydering
Teknikken virkede og der blev fightet fisk - men de iltre aborrer sneg sig nu ikke meget over de 20-23 cm.
 
Kaspers aborrer var i samme størrelse - men han havde til gengæld også fightet 2 mellem-gedder til afkrogning ved flyderingen!
 
skov sø fiskeri flydering rovfisk
Det udfordrende fiskeri mellem væltede stammer - oftest meget tæt på stenede brinker og under udhængende grene - er noget anderledes end det vestjyske fjordfiskeri efter aborrer på lavt vand med hovedsagelig sandbund. Men med lidt træning, så ...
 
aborre fra skovsøen catch and release spinnefiskeri
KABOOM! Endeligt et mere groft sug i stangtoppen! Et solidt sæt striber lige i underkanten af de 30 cm kunne fightes hen til badedyret. Kroget helt inde i skyggen tæt på brinken. Smukt!
 
portræt af aborre østjysk skovsø Westin crecraw chabu-rig
Den første "større" fisk burde da lige portætteres tættere på? Lækker mørk Perca fluviatilis narret af cheburashka-rigget. Skal vi lige tage en detaljeret præsentation af rigget:
 
- Vægt: Daiwa Prorex Flexi Jig-system TG head 7 gr.
- Krog: Darts AB Offset Hook Widegap Size 1
- Gummidyr: Westin CreCraw 6,5 cm
 
grådig aborre jig slugt inhaleret fiskeri
Rigget må betragtes som godkendt til jungle-krigen! Umiddelbart kan det virke lidt stort og groft med det tunge og løse hoved - men hvis netop det løse hoved er grunden til, at rigget ikke hænger uhjælpelig fast i dybet, så er det helt ok! Selv stribede røvere på 24-25 cm inhalerede rigget - så rigget er ikke FOR stort og groft!
 
aborre savagegear highrider 170 afkrogning
Det blev til et par aborrer mere i lige-under-30 cm's størrelsen - og generelt udløste skiftet fra almindelig jig på forrige mission til Chebu-rig på denne tur ca. 75% mindre mistet grej, næsten 4 gange så mange aborrer landet i flyderingen - og endda med større gennemsnitsstørrelse! Pragtfuld oplevelse - når refleksionerne over en fangstmæssig lidt sølle session giver grobund for grejnørderi - med tilpas succes!
 
På et tidspunkt har rigget været helt inde under de nedhængende grene og Pausefiskeren skal til at afslutte indspinningen og trække gummidyret op ... og pludselig brydes genspejlingen i overfladen af et par voldsomt stirrende øjne ... Pausefiskerens hjerte slår et slag over! Lige som Chebu-rigget hives op fra det våde element, skød den omkring 80 cm lange gedde ind under flyderingen ... og forsvandt! Wow ...
 
pausefiskeri medefiskeri skovsø
Pausefiskeri! De sultne badedyr drev ind på et af de få sivklædte brinker - men selv om frokosten skulle pakkes ud, så kunne man da lige smide en orm ud som fristelse for søens blandede beboere?
 
frokost i det grønne sildemad på søbredden snaps
Haps, haps - vi skal ha' snaps! I sivene fristede Kasper til gengæld med en omgang klassisk Hr. & Fru Danmark-bespisning - frokost-sild med karrysalat og løgringe (som han havde lugtet til hele formiddagen, da de lå i lommen i ryglænet på Ron Thomsen-flyderingen!).
 
skål snaps frokost i naturen
Frokost-selfie med indbygget "SKÅL!"
 
flydering bellyboat jig lystfiskeri skovsø
Eksotisk mangrove-romantik i det østjyske ... men efter frokosten blev der længere mellem huggene. Med silden som ballast havde badedyrs-broderskabet dog fået opbygget ny tålmodighed ...
 
gedde esox westin crecraw catch and release
Hug! Og noget mere tyngde i fisken. Ingen hovedrysten - så nok ikke en PR-aborre? Godt vi fiskede med geddesikre forfang! Den lille gummi-krebs var nemlig blevet guffet af en Esox omkring de 70-75 cm - god afveksling til de små striber! Kasper ilede til med skummende finneslag for at tage et prangende fanger-med-fisk-foto, men da gedden blev afkroget, valgte den hurtigt at genudsætte sig selv! Selv tak!
 
kæmpe hveps  big wasp
I Østen er insekterne bare større! Hveps på over 4 cm fundet drivende og rundtosset på vandoverfladen. Og ikke langt derfra fandt vi en mere! Ellers var efterårsstemningen ved skovsøen noget mere klassisk med svingfjers-syngende svaneflyvninger og en mellemstor gruppe gæs, der søgende cirklede hen over søen i knap så organiserede formationer. Og mærkelige pibende lyde oppe imellem træernes labyrinter af grene viste sig at være et par egern, der jagtede hinanden - i leg eller territoriekamp? 
 
pausefiskeren high rider 170 flydering rom a.h. riise dessert i skoven
Mere idyl: Dessert! Pausefiskeren serverede en lille sød A.H. Riis-rom til chokoladen. I toldfrit maritimt område, selvfølgelig!
 
perca fluviatilis farvestrålende aborre
Missionens sidste sæt striber. Koden til at fange fisk var egentlig knækket - men i dag stod de helt store banditter ikke i skjul i junglen? Var der skrænter eller huller ude på søen, som vi ikke havde opdaget? Måske Kasper og Pausefiskeren vil finde ud af det i "another afsnit" - til et nyt grej- og nervepirrende sats i den dybe skovsø i Eastern Highlands! Det ville være pragtfuld! Endnu en gang tak for muligheden, Hr. Strube! (Og så nævner vi slet ikke noget om en tung RAV4 på en meget våd skrånende græsplæne ...).
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
pause flåd prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk