26.03.2023 - Mariager Fjord

Den spændstige havørred trak igen i ROS'erne - eller i hvert fald i de 8 medlemmer, der havde booket plads på årets første foreningstur. Afsted det gik til Vive Havn!
 
Klargøring til havørredjagten ved Vive Havn
Madpakkehuset ved havnen var under renovering, så den kølige vind peb igennem skelettet uden vægge! Men så var det jo godt, at Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening stillede op i stærkeste opstilling. 2 spinnefiskere og 6 fluefiskere gjorde sig klar til dagens fiskeri.
 
Fiskeriet starter vest for Vive Havn
Pausefiskeren sniger sig med holdet, der vælger strækningen mod vest. Det var nemlig her, at han senest havde en havørred til afkrogning i saltvand!
 
Perfekte forhold til ørredjagten
Herlige omgivelser - og ok vejrforhold - til jagten efter havørreden!
 
Gode vand- og bundforhold i Mariager Fjord
Når solen tittede frem, kunne man tydeligt se sandbunden - og både ved tang- og muslingebanker var der liv at spore i form af små kutlinger.
 
Sværmende børsteorm
Hovsa! Sværmende børsteorm! Burde de hyppige syn af livlige byttefisk og nu også sværmende børsteorm da ikke betyde jagende havørreder? Men efter de første timer havde der ikke rigtigt været kontakt til de sølvfarvede fedtfinner.
 
Efterligning eller original - børsteorm fra Mariager Fjord
Jens skyndte sig at sammenligne original og efterligning - sådan en flue skulle da kunne snyde en frisk havørred?
 
Suppe til frokost - foreningstur efter havørred
Ved frokosttid er det mest livgivende duften af turmand 2up's varme suppe - kun John Edgar havde oplevet et skvulp fra en fisk, der vendte, da han løftede fluen af vandet.
 
Varm suppe til fiskerne i læ ved shelters
ROS'erne kryber i læ for vinden ved sheltersområdet - og får drøftet taktikken for anden halvleg hen over suppen.
 
Forårsvejr - sol og sne
Solen gjorde sit for at fortælle, at foråret var i gang - men endnu en klassisk snebyge mindede midt i suppen om, at der er plads til forbedring!
 
Forårsdag ved Mariager Fjord
Bare et smukt stemningsbillede fra Mariager Fjord ...
 
Bilfragmenteringen ved Mariager Fjord
2. halvleg tilbragte Pausefiskeren på holdet, der drog øst på - om til bilfragmenteringen. Igen sværmende børsteorme og livlige kutlinger - men ingen tegn på jagende ørreder. Det var kun mågerne, der synligt tog godt for sig af ormene ... 
 
Eftermiddagsfiskeriet efter havørred
Efter yderligere 3 timer kunne konstateres: 8 ROS'ere x 8 timer = 0 fisk! Godt at fiskeriet er rigtig meget andet end fangster!
 
 
prop til pausefiskeriet
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk