På tur med Pausefiskeren - 23.08.2023: Nybyggersøen

Den evige (for)friskende vestenvind fik Pausefiskeren til at snurre Toyota'en rundt igen - efter en hurtig inspektion af bølgegangen i bassinerne ved Ringkøbing Havn.
 
Selv om det egentlig var på tide at genbesøge de stribede banditter i den brakke havn, så fristede en dans mellem bølger i det oppustelige badedyr ikke voldsomt, så alternativet skulle findes. Plejede Nybyggersøen ikke at ligge lidt i læ derude på engen?
 
Ganske rigtigt var der bedre farvandsudsigter lidt inde i landet - og hurtigt pev Highrider'en tilfreds under oppumpningen. Mon de ferske aborrer - og måske et sæt skarpe tænder - kunne fristes lige som på de seneste 2 sessioner på søen?
 
Grødefyldt farvand og bøvl med spinnefiskeriet
På seneste togt med Highrider'en på søen viste Gunki Gigan'en sig som en giftig sag for både striber og skarptande - men på denne tidlige aftentur stod grøden bare højere og umuliggjorde et fornuftigt fiskeri med den lille grønne djævel.
 
Skulle sessionen afblæses alt for tidlig? Når hverken woblere eller gummidyr kunne andet end at trawle grøde op fra den lavvandede sø, hvad kunne Pausefiskeren så finde på?
 
Et lettere desperat roden rundt i den eneste grejboks, der ikke indeholdt jigs, gummi eller woblere (til 0,5-2,5 meters dybde) medførte pludseligt et højlydt "Aha!" fra Pausefiskeren midt ude på søen! En af de unge, entusiastiske grejpushere fra stam-butikken havde sidste efterår lokket med røverhistorien om succesfyldt popperfiskeri efter aborrer ved Vonåen - hvor den friske Gunki Hedorah 55F havde skabt fangerglæde. Popper- og overfladeagn havde aldrig rigtigt været en fuldbyrdet trosretning for Pausefiskeren - men hvis det nu var den eneste chance for at fortsætte aftenens fiskeri, så ...
 
Popperen lod sig let kaste ganske langt på den lille Sportex Black Arrow G3 ULR på 6 fod. Gunki-popperen vejer 7,9 gram - og det er da egentligt lidt over stangens  max. kastevægt, men det føltes nu helt fint. Allerede efter 7-8 kast var der liv og ekstra skvulp omkring popperen ... en lille gedde? 2 minutter senere missede en knap 30 cms gedde popperen og fløj som et stilsikkert missil i en pæn bue hen over vandoverfladen! Hvilket fantastisk syn! Pulsen steg pænt hos den aldrende stangsvinger ... måske der alligevel var noget om intensiteten ved det meget visuelle fiskeri?
 
Første fisk på popper - en lille gedde snuppede overfladeagnen
Plask! 3. angreb på Gunki'en. En lille jack smadrede aggressivt på popperen - og blev hængende! Første popper-fisk til Pausefiskeren!
 
Første aborre på popper - lækkert sæt striber
Omkring 10 minutter senere lød der et gevaldigt "SLUUUUURP!" Popperen blev efter 4-5 nøk ved kanten af rørskoven suget ned med en tilpas dramatisk lyd! På mindre end en halv meter vand blev der givet tilslag på Pausefiskerens pt. største aborre fra Nybyggersøen! UL-stangen bukkede ærbødigt for det pæne sæt striber i en stille dans rundt om flyderingen - og Vanford 1000'eren spandt et par kælne omgange. Efter sporadiske mindre udløb kunne fisken guides i nettet. Pragtfuldt!
 
Overgennemsnitlig størrelse vestjysk aborre på overfladeagnen
Det er ikke hver måned - eller år? - man kan lykkes med at kroge en vestjysk aborre på 35 cm - og så skete det endda på det dersens opreklamerede popperfiskeri!
 
Catch and release - aborre på vej i det våde element igen
En sund sjæl i en sund krop! Selvfølgelig genudsættes en sådan herlig omgang DNA - forhåbentligt efterfulgt af mange arvinger til det lavvandede kongerige ved de næste gydninger!
 
Pausefiskerens grinede Fedtmuleagtigt på sin videre færd rundt på søen - en nydelig aborre på popper var en uventet gave! Og BAM! En hvirvel i overfladen bag popperen og en blød og vippende stangspids indikerede et nyt angreb!
 
Endnu en aborre på popperen
En lidt mindre stribet bandit - men lige så kærkommen i Highrider'en! Lige omkring 30 cm. Smukt!
 
Efter 10-15 minutter uden yderligere action blev kursen sat mod landgangen på den modsatte side af søen. Popper-debutten kunne nok alligevel ikke toppes, så sessionen kunne vel bare afsluttes i al sin lykkerus?
 
Midt ude på søen blev overfladen pludselig brudt af en ekstra stor hvirvel ved den zig-zaggende popper ... en pæn fisk vendte i overfladen og tilslaget faldt prompte! UL-stangen fra Sportex bukkede sammen og Vanford'en var koblet til sin hidtil største udfordring - men bremsen lød harmonisk og ikke overanstrengt. Den tunge fisk trak mod bunden, og selv om der ikke er megen dybde, så var grøden en voldsom modstander. Gedden stod pludselig stille i plantejunglen. Kunne den presses fri ... stangen var jo blot 6 fod og med tandstik-tynd spids? Og nylonlinen over titaniumforfanget var 0,18 mm.
 
Pausefiskeren lagde efter et par hurtige åndedrag pres på - og den tilpas grumme gedde begyndte at bevæge sig igen! I et langt udløb kørte den rundt om flyderingen med en god klump grøde på linen - og et øjeblik følte Pausefiskerens sig som en god gammel flamingoprop! Efter en fantastisk fight rundt om High Rider'en og svømmefødderne, hvor hjul, stang og line virkelig bestod testen, kunne Esox'en efter 3-4 landingsforsøg lokkes i nettet. Sikken en fisk! Den kunne da lige rummes i netposen!
 
Stor gedde på aborre-agnen
Den tilpas bredpandede gedde og popperen, der overraskede den. Hedorah'en var absolut ikke kun guf til aborrerne!
 
Lækker profil af Esox Lucius
Det ville være direkte tåbeligt at forsøge at måle den prægtige fisk i flyderingen - så Pausefiskeren finnede sig over søen (med skarptanden i nettet, vippende i bølgeskvulp fra svømmefødderne) og fik fast grund under fødderne inden han håndterede gedden yderligere. Her kunne den så beundres. Sikken en smuk fisk!
 
Glad Pausefisker med dagens store overraskelse - gedde på 99 cm
"Det er nok derfor, at der ikke er ællinger i søen mere!", kommenterede en nysgerrig indfødt, der var stoppet op på sin vej rundt om søen - og så kunne han da lige så godt tage et fangstfoto til Pausefiskeren.dk! Fantastisk fangst - og et overraskende gennembrud for popperfiskeriet i Pausefiskerens verden!
 
På vej tilbage i søen - catch and release
99 cm vestjysk predator næsten klar til at svømme ud i søen igen! Største fisk i flyderingen nogensinde for Pausefiskeren! Og så på aborre-popper! Lystfiskeriet kan give så mange fede overraskelser!
 
Pausefiskerens prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk