På tur med Pausefiskeren - 24.06.2020: Vonåen

En hel uge havde de store stimer af småfisk omkring Vonå Engbro synkronsvømmet i Pausefiskerens baghoved. Var der mon nogle striber med størrelse, der patruljerede ved stimerne og kunne lokkes til en lille fotosession? En omgang fyraftensfiskeri på en voldsom varm eftermiddag måtte kunne køle fiskefeberen lidt ned ...
 
Allerede ved ankomst til Engbroen kunne man høre skvulpene i overfladen fra flygtende eller jagende fisk. Der var altså fortsat store stimer potentielle byttefisk - og dermed også glubske røvere - i farvandet omkring broens skygge! De jagende fisk så ikke så store ud i de brune vand, så der blev startet lidt konservativ med dropshot og små agn - Westin Bloodteez plejer her at være det rette gummivalg.
 
aborre perch barsch vonå vestjylland dropshot westin bloodteez
Der skulle ikke mange kast til, før den første aborre blev fristet - til trods for et voldsomt herligt hug, var fisken, der blev fristet af Bloodteez'en ikke mange millimeter over 20 cm ... men viril og med hejst sejl!
 
aborre perch barsch vestjylland Denmark dropshot westin bloodteez vonå
Udkast igen - og inden dropshot-synket ramte bunden var der allerede "duk" efter "duk" i den følsomme stangspids på Daiwa UL-stangen. Snøren nåede dog hen til skyggen af broen inden den næste aborre overbevisende tog gummidyr og krog i kæften og der kunne gives modhug. Jo, der var godt med liv i kanalen mellem de to fjorde!
 
aborre barsch perch vonå dropshot westin bloodteez
Dejlige sommerfisk på let grej - det bliver Pausefiskeren aldrig træt af!
 
aborre perch barsch z-man trd nedrig Vestjylland vonå finesse fishing
Efter de første 10-12 sæt striber på myggelarve-imitationerne rigget på dropshot-krogen, hvor de største fisk nok kun lige sneg sig over de 20-25 cm, blev det tid til at forsøge sig med lidt større agn på spinnegrejet. Den altid fristende gummiorm fra Z-man blev monteret - og hurtigt gav TRD'en de første fisk. Hvad de ikke har i størrelse, har de i skønhed!
 
aborre perch barsch vestjylland z-man finesse nedrig trd
Sommersjov ved Engbroen!
 
piglet shad aborre barsch perch vonå Vestjylland jig spinnefiskeri
Endnu en gang sættes størrelsen på agnen op i et forsøg på at plukke et større eksemplar ud af den periodiske massakre på stimefiskene. En 10 cm Piglet Shad fra Strike Pro kunne dog også inhaleres af de stribede banditter på lige omkring de 22-24 cm!
 
vonå robåd roklub sommer Vestjylland
Chancen for større fangster var til stede, men seniorafdelingen fra Vejle Roklub tæller ikke rigtig i den officielle statistik ... 
 
strike pro astro vibe aborre perch barsch vestjylland vonå
Sidste forsøg på at friste et sæt striber lidt over gennemsnittet: En Strike Pro Astro Vibe blev pisket langs rørskoven - og lokkede endnu et par eksemplarer omkring de 20-22 cm. 
 
Størrelse er ikke alt - så en storskællet tak til Vonåens små farverige røvere for en solrig eftermiddag med klassisk Vestjysk Mindfulness!
 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk