På tur med Pausefiskeren - 22.08.2021: Vonåen

Når de stribede banditter ikke kunne findes i havnebassinerne på sidste togt, måtte de glædesskabende væsner da kunne overraskes i strømvandet i kanalen mellem de 2 fjorde?
 
Igen valgte Pausefiskeren at de vestjyske aborrer skulle opspores fra det glade badedyr, Highrider'en. Man kunne selvfølgelig være heldig at få kontakt fra betonen ved broerne - men flyderingen giver altså mere optimale muligheder for at afsøge større stræk og flere standpladser.
 
Dagens flyderings-session havde det herlige formål - altså ud over at finde de sortstribede banditter - at teste en ny dropshot-stang! Kunne den nye Savage Gear SG4 Drop Shot Specialist 7*4" (2-12 gram) mon leve op til den  hedengangne og ganske legendariske Daiwa UL Dropshot-stang?
 
krabbe svømmefødder vonå
Crab? Or Crap! De første 10 minutters fiskeri kunne ikke overbevise Pausefiskeren om, at sensommeren almindeligvis var topsæson i Vonåen. Var der  mon for højt saltpromille i åens vand - når man pludselig kunne stoppe en rimelig frisk krabbe på sit drev nedstrøms? Eller var den bare drysset overbord fra en af fjordfiskernes joller ved rengøring af garn og grej?
 
trd hogz zman aborre fiskeri
... ups! Og hurra! Selv om de mest brugte dropshot-gummidyr var blevet glemt og lå i sikkerhed for fiskemunde hjemme på Æ' Pralstow, så kunne en Z-man TRD Hogz sagtens udgøre et frisk alternativ på dropshot-krogen! Dagens første sæt striber kroges sikkert! Lækkert!
 
Bemærk også de 2 slørede "cirkler" længere nedstrøms på fotoet herover - det var simpelthen Pausefiskerens premiere på at møde andre flyderinge på Vonåen! Et par tyske turister havde haft den store oppakning med til Vestjylland! De fik også deres del af aborrerne!
 
aborre flydering vonå
Så gik det pludselig slag i slag! Nedstrøms landevejsbroen var der hidsig jagen lige under overfladen - og gummidyret blev angredbet i næsten hvert kast. Og den nye stang viste sig dejlig følsom i stangspidsen, så selv de mindste hug gav et lille forventningsfuld stød i kulfiberen.
 
smuk aborre fra vonåen gylden skønhed med rygfinnen hejst
Jep! Sensommerens lækre gyldne røvere var i bidehumør - pragtfuldt!
 
high5lures shad7 vonå perch barsch
Dropshot-rigget fiskede hovedsageligt lige over bunden, så den vilde jagt lige under overfladen fristede til at gribe Ul-spinnestangen og få en jig til at danse forførende og mere varieret i hele vandsøjlen. Shad7 fra High5Lures i de rigtige disco-farver var det rigtige valg. Fantastiske hug og hidsige fights med skønne fisk!
 
broen over vonå bellyboat
Efter 5-6 fisk på jig'en blev der stille i området og Highrider'en blev tøffet opstrøms og ind under broen - hvor der ofte kan stå en stime af aborrer. Men ikke denne gang - der var kun svalende skygge at fange på en tilpas varm sensommerdag.
 
Dropshot-stangen blev skiftet ind igen til strækningen opstrøms broen. Og så var der kontakt igen!
 
savagegear SG4 dropshot
SG4'eren fik en dejlig ilddåb! Den frække army-grønne klinge står altså også godt til vestjyske striber!
 
fight plaskende fisk aborre savage gear
Sanselige og farverige fights lige mellem Pausefiskerens svømmefødder! En perfekt sommeroplevelse!
 
30 cm aborre kanalen mellem de 2 fjorde
Klassisk gode aborrer op til knap 30 cm testede den nye Savage Gear-stang.
 
mange aborrer friskfanget spinnefiskeri
En håndfuld fisk på jig'en - og mindst 25 på dropshot. Der var endelig gang i Vonåens banditter igen!
 
portræt af Pausefiskeren og aborre ved vonåen
Pausefiskerens lidt sammenbidte smil snød lidt - indeni osede tilfredsheden nemlig over både at have fundet aborrerne igen - og at indvielsen af den nye dropshot-stang skete så ganske overbevisende! 
 
Hvis kanalens sorte striber ville være med - så kunne testen af den nye stang altså gerne snart fortsætte!
 
pausefisk prop flåd
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk