Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 06.02.2020 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 06.02.2020: Borbjerg Møllesø

Spontant kastede Pausefiskeren både High Rider'en og den nye fluestang ind i Verso'en: En pludseligt opstået mulighed for fiskeri i stedet for mere familiære og/eller arbejdsmæssige gøremål skulle udnyttes på det groveste! Der var dømt jomfru-tur for Pausefiskerens nyerhvervede geddefluestang! Mon det kunne blive farligt at være gedde i Møllesøen?
 
Borbjerg Møllesø gedde fiskeri flue Vision Grand Daddy
Den våde vinter markerede sig ved Møllesøen: Høj vandstand og god fart på vandmøllens hjul! Og den milde temperatur gjorde også, at elefanterne ikke var trukket sydpå ...
 
Til trods for, at søen ligger ganske omkranset af skov og krat, så var vinden egentlig rigeligt frisk i forhold til Pausefiskerens normale opfattelse af fluefiskervejr - men nu skulle det være! Kursen blev sat i flyderingen for Vision Grand Daddy-stangen skulle døbes! (Og skulle det gå helt galt, var der en grov gummikastende stang parat i baggagerummet).
 
pausefisk gedde Borbjerg Møllesø flue fluefiskeri
Det gik faktisk over al forventning - oplevelsen af det fint sammensatte geddeflue-sæt var virkelig optur! Dennis fra Lystfiskeren i Hvide Sande havde gjort sit arbejde godt! Fundamentalt lækkert grej! Farveskiftet på Grand Daddy-fluelinen viste præcist, hvornår kasteklumpen var ude af topøjet - og selv en luset amatør begyndte at kunne kaste den mellemstore geddeflue med en vis anstændighed. Den grønne aborre-imitation fejlkrogede i en pludseligt opstået sidevind dog en ordentlig drønnert på lige under 2 meter og lidt over 90 kilo. Jow, jow ... det der fluefiskeri efter gedde - det er lige noget for Pausefiskeren!
 
gedde pike hecht Vestjylland Borbjerg flydering floattube
Efter forgæves at have afsøgt hele den nordlige kant af søen for fisk, blev et lille pitstop i en rolig og lavvandet bugt brugt til at skifte flue. På kom den "sikre" flue fra Pausefiskerens første succesfulde tur som geddefluefisker (Se evt. beretningen lige her: 09.11.2019 - Borbjerg Møllesø). Og 3. kast ... BAM! En tilpas rundmavet gedde på knap 65 cm inhalerede fluen - og Grand Daddy'en flexede for første gang i sine fibre. Pragtfuld! Den dejligt lette stang viste rygrad og havde overhovedet ingen problemer med at styre den modvillige rovfisk. 
savage gear high rider 170 gedde pike Hecht flydering floattube bellyboat
Missionen var allerede lykkedes efter mindre end end halv time - men Grand Daddy'en fortjente lidt mere træning. High Rider'en drev sikkert tilbage til rørskovens kant i jagten på flere "krokodiller".
 
vision fly fishing gedde pike hecht fluefiskeri Borbjerg møllesø
For variationens skyld blev fluen også sendt ud mod søens midte, der hvor man på en almindelig dag plejer at kunne se grødebanker. Fluen nåede næsten ikke at lande på vandet og folde sine fibre ud, inden et sæt kæber lukkede sig om den! Endnu en fight, hvor fluestangens 9 fod agerede overbevisende.
 
bellyboat gedde pike hecht vestjylland vision fly fishing pausefiskeren
Et sidste portræt af den hidsige fætter lidt over de 60 cm og i god kondition - inden den får lov at vende tilbage i grøden.
 
Borbjerg møllesø flydering bellyboat floattube gedde fiskeri vision flyfishing
Det begyndte at blæse mere op. Ikke at det betød noget for sikkerheden i badedyret! Men fluen blev dog vanskeligere at styre ...
 
gedde fiskeri Borbjerg møllesø pike bellyboat highrider 170 Hecht vision fly fishing
Kursen blev sat tæt ind ved rørskoven - for her var der for det meste rimeligt med læ. Og så var der fisk! Den var godt nok større end de 2 første - men heller ikke stor nok til, at udfordre Grand Daddy'en for alvor. Til trods for tung modstand og et par serier af hovedrystende og skummende utilfredshed i overfladen, kunne gedden dirigeres hen til flyderingen, hvor den med gællegreb kunne landes.
 
vision fly fishing gedde pike hecht stiff upper lip Borbjerg møllesø
Et overbevidende sug! Fluen lod sig dog heldigvis let løsne med den lange tang - og kun en enkelt tand nåede at bore sig i Pausefiskerens venstre pegefinger under operationen ...
 
gedde fluefiskeri vision fly fishing Grand Daddy pike hecht fluefiskeri
Dermed var missionen endegyldig godkendt! 3 hug = 3 fisk fra 60+ til 80+ cm på mindre end 3 timer. 
 
dåb sort guld vision fly fishing gedde pike hecht Borbjerg møllesø
Vision Grand Daddy i 9 fod #8 blev ønsket velkommen i Pausefiskerens skællede univers med en lille skvulp Carlsberg Sort Guld! En mindeværdig dåb på en blæsende dag. Herligt!
 
 
prop pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk