Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2018 / 01.06 + 02.06.2018 - Onkelmosen

På tur med Pausefiskeren - 01.06 + 02.06.2018: Onkelmosen featuring FiskeFoto.dk

Pausefiskeren bliver på dette tidspunk af året nærmest salig, når hylden blomstrer: Så er tiden nemlig inde! Natfiskeri i traditionernes tegn! Kasper fra FiskeFoto.dk havde endnu en gang sørget for adgang til det private fiskevand, hvor de gådefulde rødøjede doktorfisk ofte inviterer til nattesjov!
 
onkel1
Det gamle mundheld siger jo: "Når hylden blomstrer, bider suderen". Vi tester igen, om det er korrekt!
 
onkel2
Vi har knapt nok fået forfodret "de sædvanlige pladser" og fået skabt lejrstemning, inden Kasper danser hen til sin vippende stang og på ballet-tå må give modhug ... 
 
onkel3
Halleluja! En fin suder er stået sent op - eller gået tidlig i seng? Natfiskeri-sessionen skydes i gang i høj sol - og nu med endnu højere humør! 51 cm og knap 2 kg! Pragtfuld!
 
onkel99
Pausefiskerens foderplads byder ikke rigtig op til dans - så han begynder da bare at kokkerere lidt til aftensmaden. Webredaktørerne fra FiskeFoto.dk og Pausefiskeren.dk begynder nok snart at fouragere i området ...
 
onkel4
Kokken forstyrres dog imidlertidigt af diverse forsigtige hug. Efter flere forgæves forsøg sker det - endeligt hænger en fisk fast! Ak, ja! Tålmodighed er en dyd - også ved suderfiskeriet!
 
onkel6
Aftensmaden tager form - tykke stykker røget bacon, grove løg og brune champignon sender velduftende bølger af forventninger ud over lejrpladsen.
 
onkel7
Nu ingen nysgerrige eller sultne fisk ved kokkens krog? Der er netop tilsat fløde og frisk oregano, så der skal røres kontinuerligt i retten (Inden der til slut blandes lidt forkogt makaroni i gryderne, der jo passer perfekt til 2 portionsanretninger!).
 
onkel8
Kasper anbefaler Ale No. 16 til den ret, han hurtigt døber "Vestjysk Carbonara"! Skål & velbekomme!
 
onkel9
Må vi bede om madro? Næh, Kaspers rig-eksperiment "semi-fixed bolt-rig med feeder” - eller noget i den stil - snyder en fin suder og får bidmelderen til at hyle midt i maden!
 
onkel10
Vi når knap nok at rydde af efter aftensmaden, så er der hug på Kaspers bundmedestang igen - først tror han det er en ål - men i nettet afsløres en uhyggelig tynd gedde! En vegetar-gedde? Den har samlet et majskorn op fra bunden! Fisken er en gammel kending - Pausefiskeren krogede den på sidste års sudersats - og Kasper har fanget den tidligere i år! (Genkendelig på det bulende ar på underkæben).
 
onkel11
Bundmede må være sagen? Pausefiskeren får rigget 2 bonus-stænger til for at have et par ekstra lodder i suder-tombolaen i løbet af natten. Men de friske orm forbliver urørte hele natten ...
 
onkel12
Pausefiskerens flådfiskede majs er boostet med Scopex ... og da natten omslutter de 2 fiskere i mosen, forsvinder hans flåd-monterede knæklys under overfladen ...
 
onkel13
Fryd og gammen! Allerede inden midnat er missionen opfyldt: Pausefiskeren kan notere sig en fantastisk fight i mørket - og en viril suder på 56 cm og 2530 g - kun 1 cm fra PR. Oh, salig fryd!
 
onkel-kasper
Det skal fejres! I ly af mørket sniger vores gamle ven Don Papa sig ind på os! Et lille bløb af de gyldne dråber giver lidt senere sådan en ro i soveposerne!
 
onkel14
Inden soveposerne indtages for en kort stund - i timen efter midnat - danser flåddet på Pausefiskerens line igen - denne gang var det en suder på 49 cm, der blev fristet. Det pureste guld!
 
Pausefiskeren står - som traditionen foreskriver - efter en kort lur op kl. 03:45. "Suderne bider jo kl. 04:00", siger Kasper altid - selv om han for det meste sover på dette tidspunkt! Klokken var dog ca. 04:15 inden flåddet gik under - og en hård fight på ca. 2-3 minutter blev afsluttet af, at suderen gik ind under et træ ved brinken ... og linen knækkede. Puuuhhhh!
 
onkel15
Efterfølgende var der ro på foderpladsen - men masser af flygtende småskaller i udkanten af denne. En død skalle blev monteret på et stålforfang ... og wupti, fredsforstyreren huggede kort efter skallen ...
 
onkel16
Den morgenfriske gedde var 71 cm - og blev genudsat et pænt stykke væk fra Pausefiskerens foderplads ...
 
onkel17
For at aflede andre gedder fra at cruise rundt i sudernes morgenmad blev endnu en skalle på forfang søsat i udkanten af fodringen. 10 minutter senere resulterede det igen i en tilpas hidsig fight - med en tynd model på 79 cm. God morgengymnastik!
 
onkel18
Morgenfreden sænker sig igen på pladsen. Mon der til trods for de hidsige geddefights stadig var sudere på træk? 
 
onkel19
Hattrick! Endnu en suder bliver lokket af de Scopex-duftende majs. Velfightende 55 cm med en kampvægt på 2560 g.
 
onkel20
"Summer lovin' had me a blast - Summer lovin' happened so fast" ... Pausefiskeren er nyforelsket?
 
onkel21
"Keep'em wet", som de siger på udenby'sk. Suderen sættes forsigtigt tilbage i mosens overraskende klare vand.
 
onkel22
PLASK! Pausefiskeren får da lige en frisk farvel-hilsen ... suderen er hurtigt kampklar igen! 
 
onkel23
Under morgenmaden emmer lejrpladsen igen af ro og tilpas tilfredshed - fine fangster, lumre røverhistorier og god forplejning. Hvad kan man dog ønske sig mere? Inden vi pakker sammen i de tiltagende varme nyder vi Kaspers hjemmelavede pandekager og en lille sjat "Død Tante", varm Cocio med mørk rom. Livet er jo herligt!
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
   
prop
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk