På tur med Pausefiskeren - 01.10.2023: Hover Å

Regn og rusk i dagene før plus fuldmåne og stæreflokke i en spirende omgang sort sol på vej til ådalen. Efterårsstemningen var til trods for de stadig milde temperaturer på vej ind i Pausefiskerens rige.
 
Mon der var en frisk fedtfinne på togt derude - måske endda en med sølvblanke sider?
 
Solopgang i den vestjyske ådal - med godt fiskegrej i hånden
Det blev nu ikke en herretidlig session som håbet, derude ved den pragtfulde vestjyske perle af en å - men solopgangen kunne alligevel nydes, mens grejet blev gjort klar.
 
Edderkop på jagt i ådalen
Naturen var nu godt vågen - og flere af ådalens skabninger var på jagt. Korsedderkoppen kontrollerede sit usynlige spind.
 
Oppe over åen krydsede en V-formation gæs Pausefiskerens rute. Længere ude i ådalen lød isfuglens karakteristiske fløjt. Mon man kunne være heldig at opleve den flyvende legende igen?
 
Salmo trutta fario - bækørred fra Hover Å på Salmo wobler
Efter at have sat en Mepps Aglia i størrelse 3 i sivene i et skummelt sving, blev der skiftet til en Salmo Hornet (5 cm) i fræk bækørred-farve. Og efter få minutters fiskeri opstrøms med denne kom første hug! Toppen på Black Arrow UL-stangen fra Sportex indikerede fint angrebet og modhugget sad sikkert. Well, well, ikke åens største sæt prikker. Men en fin bækørred velnok lige under 30 cm gjorde denne søndag morgen ganske fornøjelig.
 
Nysgerrige kvier blokerer vandringen ved åen
Lidt større vildt var der også derude på de fugtige enge. Kåde, nysgerrige kvier - her anført af den småprovokerende 4108 - flyttede sig ikke velvilligt, da engen på den anden side af deres græs var målet. Så måtte man lige genfiske strækningen nedstrøms flokkens indhegning igen - ind til de trak videre med deres græsning.
 
Isfugl flyver forbi ved Hover Å
Pludselig var den der! Isfuglen! En grå skygge forvandlede sig til en metalglinsende fugl, der i høj hastighed fløj væk fra Pausefiskerens stangsvingeri. Livgivende sanseindtryk - lige fra Moder Naturs skød!
 
Pausefiskerens motorik og fotoudstyr kan slet ikke fange den fortryllende isfugl - så dette fremragende foto af Alcedo atthis er venligst stillet til rådighed af Dennis Jacobsen - se flere eksempler på hans fremragende fuglefotografier på
Instagram:@dennisjacobsendk
eller på YouTube: https://www.youtube.com/c/dennisjacobsenphotography
 
Rødplettet skønhed - herlig vestjysk bækørred
Da Hornet-wobleren også var blevet ofret til Åmanden - det troldeagtige væsen, der har magten over søernes og åernes skabninger - blev en lidt større Salmo-wobler monteret på snøren. En Minnow på 7 cm kunne vel friste en lidt større og sølvblank fisk? Men igen var det en Salmo trutta fario, der huggede agnen på kanten af et grødebælte. En kannibal lidt over de 30 cm - og det var da også en tilpas hyggelig succes.
 
Offer for efteråret - død muldvarp i ådalen
Et offer for efteråret? Druknet, overfaldet eller naturlig alderdom? Muldvarpen var det sidste eksotiske indslag fra ådalen.

Et andet offer for efteråret var måske Pausefiskeren? Efter 5,8 kilometer efterårs-safari i knæhøjt, fugtigt græs i den ujævne ådal i alt for høj efterårs-temperatur - eller for meget isolerende beklædning - var svedigheden lige lovlig voldsom! Ømme lårmuskler mærker man jo først senere! 
 
Men mon ikke der skal opsøges flere oplevelser ved den lille strøm i det vestjyske? En lille måned af sæsonen er stadig til rådighed ...
 
prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk