På tur med Pausefiskeren - 27.08.2021: Vonåen featuring FiskeFoto.dk

Efter mere end et årti med tanken om en "Expedition Vonå River Drifting" blev det endeligt til en omgang sensommer-driveri ned af kanalen mellem de 2 fjorde - i flyderingen i godt selskab!
 
Kasper fra FiskeFoto.dk var blevet fristet af Pausefiskerens melding om sensommer-aktive striber i Vonåen - og da han endnu en gang var på en skællet mission i det vestjyske, skulle det da endeligt afprøves - sådan en lettere eksotisk omgang driven ned af strømmen, hvor man da måtte komme forbi en hel del rødfinnede banditter. 
 
Først på formiddagen mødtes de 2 webredaktører ved ro- og kajakklubben - ikke langt fra udløbet af Vonåen i Ringkøbing Fjord. Bil 1 blev pakket godt til med 2 x flyderinge og diverse - mens Bil 2 blev parkeret til vi nåede retur. Herefter gik køreturen i Bil 1 til Vonå Engbro - hvor badedyrene blev pustet op, og en lille sen morgenandagt med Skjern-kaffe og rundstykker gav de 2 gæve fiskegutter de sidste nødvendige kulhydrater, inden ekspeditionen kunne begynde.
 
Vinden var lidt vildere end lovet af YR og DMI, men heldigvis fra nord-nordøstlig retning, så strøm og vind modarbejdede ikke hinanden. Men mon vi ville komme til at drive for hurtigt?
 
Kasper Strube i flyderingen
Vi finnede ud i åen og opstrøms Engbroen - for der var ofte fisk i det område. Der skulle heller ikke mange kast til, før Kasper krogede dagens første aborre - en lidt hærget kriger med udfordret rygfinne. Kasper fiskede igen med en fræk kombi af ned-rig-jig (Z-man TRD) og en ophængerflue agnet med orm. Så der var mulighed for dobbelt-hug - og flere fiskearter?
 
aborre barsch perch fra Vonåen Vestjylland
Pausefiskeren fortsatte forventningsfuldt testfiskeriet med den nye Savage Gear Dropshot-stang  i SG4-serien. Dagens start-agn blev Illex Scissor Comb - og den blev vel modtaget lige over åens bund.
 
sorte striber rovfisk Vestjylland spinnefiskeri
Lækkert! SG4'erens stangspids vibrerede følsomt ved hug fra selv de mindre fisk - det blev hurtigt til en håndfuld banditter op til 20-22 cm.
 
Vonå mellem Ringkøbing og Stadill Fjord
Vi startede for alvor driveriet nedstrøms - men nede omkring Verdens Ende stoppede vi op og tog et par runder ...
 
flere striber aborrefiskeri gummidyr dropshotfiskeri
For her var der igen en større gruppe af sultne striber. Og nu med lidt mere størrelse på! De vilde hug fra aborrer på omkring de 25-26 cm fik Scissor Comb'en til at ryge af ... så hvor længe kunne lageret holde?
 
savagegear SG4 highrider aborre perch
Sejlet er rejst - endnu en viril kampstærk fisk kan afkroges.
 
FiskeFoto.dk webredaktør Kasper med aborre fra Vonåen
Der kommer også mere størrelse på Kasper ... altså fiskene! Gode sunde eksemplarer af Perca fluviatilis fra kanalen mellem de 2 fjorde.
 
Webredaktør Pausefiskeren.dk med aborre fra Vestjylland flyderingsfiskeri
Igen et velnæret eksemplar fra det vestjyske ... og en flot aborre lige omkring de 30 cm.
 
aborre på gummi lmab finesse filet
Da den sidste Scissor Comb flyver af krogen under fight, måtte Pausefiskeren rode lidt i sidelommen på Highrider'en. Og der fristedes han af det lidt lumre impulskøb Finesse Filet fra tyske LMAB (Leck mich am (B)arsch - hvis du forstår sådan en frækkert lige over grænsen!). Finesse Filet i skallefarven lokkede hurtigt den første junior-aborre.
 
dropshot savagegear SG4 aborrefiskeri
De 2 flyderinge finnede lidt rundt om hinanden, da en ny gruppe af rovfisk blev opdaget midt ude i kanalen. Efter et par mindre fisk kastede Pausefiskeren sin dropshot-agn op langs siden på Kaspers flydering - og da indspinningen når lige under Kaspers ene luftfyldte blære (på flyderingen!), angribes gummi-fileten aggressivt! Modhugget blev besvaret af en god serie af hovedrystende mini-udløb. En fisk over gennemsnittet - pragtfuld! Og en herlig oplevelse af SG4'erens følsomhed i stangspidsen - og dens overbevisende rygrad, der indikerede masser af overskud til større fisk!
 
33 cm aborre dagens største fangst vonå
Pausefiskeren poserede tilpas veltilfreds: Vestjysk kanal-aborre på 33 cm - det er ikke tit det opleves meget bedre!
 små aborrer er også fisk
Næste hug mindede dog igen om virkeligheden i Pausefiskerens Univers: Størrelse er ikke alt! 
 
Spisepause ved Sommerlyst Kasper Strube Vestjylland
Efter nogle knap så ballet-agtige tissepauser ved bl.a. Grisehalen i skummelt bundfald i kanten af rørskoven blev det endeligt tid til fast grund under fødderne. Landgang ved Gl. Sommerlyst.
 
Pause pølsehorn Sommerlyst Ringkøbing Vonå
Pausefiskeren opdagede heldigvis, at den lille kølestaske var vandtæt! Ellers ville middagens forplejning have været tilpas gennemblødt og meget nemmere at tygge!
 
Huggene fortsætter - aborre brasch perch
Efter middagspausen fortsatte de 2 badedyr deres færd nedstrøms. Og heldigvis fortsatte aborrerne også deres bidelyst!
 
Vonå Vestjylland flydering bellyboat floattube
På de stræk af åen, hvor vind og strøm ville samme retning, skulle man arbejde en del med svømmefødderne for ikke at drive alt for hurtigt hen over de formodede standpladser.
 
Over længere perioder af misionen ned ad åen kunne vi følge 3-4 rørhøge, der cirklede rundt over rørskoven. Et par voksne med årets kuld? De var dog ikke villige til at komme så tæt på, at vi kunne forsøge at tage et foto. Nogle ting må man altså bare selv derud i Naturens Rige og opleve!
 
Savagegear Highrider 170 Pausefiskeren med aborre på Vonåen
Igen et sæt fine striber til afkrogning i Highrider'en. Kan man mon overhovedet blive træt af at fange aborrer?
 
skrubbe i Vonåen Vestjylland lystfiskeri
Kasper var nok heller ikke træt af aborrer, men bonus-fangster er altid velkomne! Også når det bare er en lille skrubbe, der har hugget den agnede ophængerflue.
 
aborre sluger finesse filet fra lmab
Finesse Filet'en blev også inhaleret groft længere nede af Vonåen. Mon gummi-fileten, der skal efterligne en lille døende skalle, burde opgraderes fra skummelt impuls-køb til standard-agn?
 
Vonå Turistspottet aborrefiskeri
Ned-rig og ophængerflue afsøgte betonkanterne ved Turistspottet - hvor den landbaserede indsats så ofte har givet gode fisk. En flydende Kasper havde dog ikke rigtig kontakt til noget på den klassiske fiskeplads.
 
aborrefiskeri fra flydering Vonåen ved Ringkøbing Sommerlyst
Ved (Ny) Sommerlyst var der igen gang i jagende fisk. Pausefiskeren missede et godt hug - og Kasper kroger en fint fightende aborre. En fornøjelse på UL-grejet.
 
Kasper med friskfanget aborre Sommerlyst Vonå
Tæt på afslutningen af dagens driveri på kanalen fik Kasper sig således også lusket over de 30 cm - faktisk 33 cm lige som Pausefiskerens top-fisk. Glimrende slutspurt!
 
Ro- og kajakklubben Vonå Ringkøbing flydering afslutning
Vel ankommet til ro- og kajakklubben kunne de 2 gæve webredaktører smile bredt efter en fornøjelig skællet mission - med mellem 40 og 50 sæt striber til hver!  
 
Kæmpe tak for hyggeligt selskab på "Expedition Vonå River Drifting", Hr. Strube! 
 
Ikke så tosset, at få afprøvet den gamle snak om at drive i (næsten) hele Vonåens længde. 
 
Ekspedition Vonå River Drifting 2021
Jo, med lidt finnepjasken opstrøms og tilpas mange gange zig-zag på tværs af kanalen, så nåede vi nok tæt på en fysisk udfoldelse på omkring 5 kilometer i badedyrene! Det er fysisk og mental motion! (Screenshot lånt fra Google Earth).
 
 
 Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
flåd pausefisk prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk