Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 20.07.2019 - Havnen v. Sivota (Grækenland)

På tur med Pausefiskeren - 20.07.2019: Havnen v. Sivota (Grækenland)

Pausefiskeri Greek Harbour Style! Den efterhånden klassiske time-out på familieferien med stang og snøre havde i år flere potentielle gode muligheder for en skællet mission - men for at undgå unødige udfordringer/begrænsninger droppede den mindfulness-søgende Pausefisker både ...
 
1) Det lette spinnefiskeri med små woblere, gummidyr og blink på kanten af badestrandene (grundet utallige badende turister!) ... og ...
 
2) Havfiskeri fra charterbåd (grundet en startpris på €500,- og lokale tungers fortælling om skipperens manglende viden om fiskeriet i området!).
 
Derfor blev formiddagsturen pakket til ...
 
3) Molefiskeriet ved havnen.
 
Og sikke en farvestrålende fornøjelse det blev!
 
sivota harbour fishing greece angeln
Allerede på den første turist-slentrende rundtur på havnen i Sivota faldt øjet på de fiskende - både lokale og turister. De fiskede alle med flåd og små kroge agnet med dej - de fleste på klassisk sydeuropæisk manér med polestænger.
 
john dory sivota harbour angeln greece fishing
Der var fisk i området! På samme første tur rundt på havnen var der beviser - først en ganske soltørret John Dory eller Sankt Peter-fisk på molen - og nede i en af de små fiskebåde var de ved at partere en 30-40 kilos tun (desværre stod mindst en af de 3 fiskere i båden hele tiden i vejen for et fotografi af seancen).
 
sivota harbour greece fishing live bait angeln
På feriens 3. dag opdagede Pausefiskeren skiltet, der afgjorde ferie-fiske-missionen og dens teknik! En lokal isenkræmmer solgte lidt kina-fiskegrej .. og kinesiske børsteorm! Dermed blev det det lette bundfiskeri ved molekanten, der skulle give en tiltrængt pause - fra den gode mad & drikke, poolen og vandreturene i det ellers pragtfulde og overraskende frodige område på vestkysten af det græske fastland.
 
sivota harbour fishing angeln shimano travel rod
Den gode, gamle Beastmaster AX S.T.C med kastevægt på 2-10 gram - den dejlige rejsestang fra Shimano - blev for en sjælden gangs skyld rigget til som 8 fod (kan også samles som 9 fod). Og for at undgå udfordringer med middelhavs-solen var der behov for en god solcreme - og et "Fix" - det læskende og velsmagende græske øl.
 
sivota harbour fishing bream angeln greece live bait
Ved første stop på molekanten var der hurtigt bud efter de små stykker børsteorm, der var sat på det hjemmelavede forfang - 2 stk. Kamasan B983 Wide Gape Specialist bundet direkte på forfanget a'la dropshot-kroge. Forfangslinen var af 0,30 mm fluorocarbon. De første 5-6 hug, var små, snu fisk, der nåede at stjæle ormestykkerne - men så kroges en skællet fætter! Salig fryd! Årets føste art fra Middelhavet er en Sorthalet havrude - eller Diplodus annularis på latin.
 
painted comber sivota harbour fishing angeln greece
Der spottes fisk på mellem 40-50 cm i skyggerne ved molekanten og i bassinet længere ude. Og næsten samtidigt reageres instinktivt på et hug, der dog piler direkte ind under molen - og ryster krogen løs. Voldsomt udløb! 3 kast senere igen: Et voldsomt hug og denne gang et tilslag, der sidder tidligere, så fisken kan guides væk fra beton- og stenkanten i skyggen. Men kan det virkelig være sådan en lille farverig bandit, der er så hidsig? Et er sikkert. En eftertragtet fisk i Pausefiskerens skællede Univers kan føjes til artslisten: Skriftbars. Eller den mere malende navngivning på engelsk: "Painted Comber". Lækkert!
 
painted comber sivota harbour fishing angeln
Et sidste foto inden comber'en (Serranus scriba på latin!) slippes fri igen - fantastisk farvelægning fra Moder Naturs side!
 
sivota harbour fishing angeln greece mediterranean fish
3. art og den sidste fisk på første fiskespot! Ved efterfølgende hjælp af åndelige forbundsfæller og fiskekumpaner bliver den noteret som en Middelhavsjomfrufisk (Chromis chromis).
 
fishing sivota harbour pausefiskeri fishing angeln
Pausefiskeren sniger sig i et nyt baghold på havnebassinets beboere - de store fisk smutter ved for meget dansen rundt i solen.
 
sivota harbour fishing angeln greece mediterranean fish
Nyt spot = ny fiskeart! En Epinephelus alexandrinus (Intet dansk navn) hentes ud af et stenet område tæt på molen.
 
light bottom fishing sivota harbour angeln greece
Dobbelthug! Formiddagens eneste krogning af 2 fisk på en gang - selv om der jo ind imellem var 8-10 fisk omkring forfanget! Fin fight på det lette grej. Den øverste fisk er igen en Middelhavsjomfrufisk, men den nederste ...
 
sivota harbour fishing angeln greece live bait
... er en 5. art. Den er om muligt mere sølvskinnende end fangst nr. 1 - den sorthalede havrude - og noteres som en "Saddled Sea Bream" (Oblada melanura).
 
live bait sivota harbour fishing angeln light bottom fishing
En børsteorm tilbage til at besøge et 3. spot. De kinesiske orm er generelt mindre end de danske børsteorm - men har samme gode kroghold.
 
sivota harbour fishing angeln lystfiskeri greece weever
Hopsasa! Så er det fingrene væk - og peangsaksen frem til hjælp for sikker fotografering og afkrogning: En fjæsing! På engelsk måske nok "Spotted Weever"? 6. art i hus på en kort formiddagstur! 
 
fishing charter sivota harbour angeln greece
Slut med børsteorms-rationen - og så hjem til poolen og blive afkølet! En absolut fornøjelig formiddag på havnen - som ved passage af charterbåden til €500,00 pr. tur - sættes i perspektiv til investeringen i børsteorm til €4,00 ... og ja, så selvfølgelig den kølige dåsebajer og 2 mistede forfang! Livet er herligt!
 
sivota harbour by night fishing angeln greece
... fik jeg skrevet det? Livet er herligt!
 
 
prop pausefiskeri
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk