På tur med Pausefiskeren - 02.06.2019: Hover Å

Glade meldinger om god aktivitet i åen lokkede endeligt Pausefiskeren ud til hjemmevandet - fluefiskende indfødte havde fede tider med bækørrederne (Jungletrommerne viskede endda om en virkelig og rødplettet trofæ-fisk på ikke mindre end 58 cm!). Og så var der også rapporter om "vilde" regnbueørreder omkring kiloet - formodentligt fisk fra et mindre udslip sidste år, der havde været en tur ude i fjorden og vende?
 
Fluegrejet var dog ganske langt fra at blive meldt klar til kamp på Æ' Pralstow - så grejvalget til den impulsive aftentur blev i stedet UL-grejet med et mini-flåd ... og vrikkende kompostorm. "Esbjerg-fluen" er jo en klassiker!
 
hover å bækørred regnbueørred vestjylland hover
Pragtfuld! Man må ikke glemme hvilken saliggørende natur, der findes lige "ude i baghaven". Ådalen ved Hover en lummer sommeraften.
 
hover å kvier pausefiskeren pause
Muuuh-ligvis runder den aldrende Pausefisker snart igen, men han har stadig kvindetække! Eller noget ...
 
Den første halve time skete der ikke meget med kompostormene under flåddet. Og til trods for tiltagende klægning af uidentificerede flyvende objekter var der heller ingen aktivitet på overfladen. Flere oplagte standpladser i de utallige sving blev affisket omhyggeligt. Uden et dansende eller dykkende flåd til følge ...
 
 
Et sving længere nedstrøms. Endeligt et hug ... men den lille bækørred undslap inden der kunne sættes et tilslag. 
 
regnbueørred hover å vestjylland ormefiskeri lystfiskeri
De næste sving var dybere - mon ørrederne havde søgt tilflugt her på sådan en lummer aften? Justering af flåd og krog - og første og andet sving - og tredje sving uden angreb på ormene. Efter fjerde sving drejede flåddet pludselig væk fra strømrenden, som den ellers havde fulgt uforstyrret. Flåddet dykkede hurtigt - og tilslaget faldt prompte! I det første udløb flashede fisken sin sølvfarvede side med det rødviolette bånd. En mindre, men tilpas stærk regnbueørred flexede UL-stangen, og bremsen på det lille Daiwa-hjul fik lov til at synge i 5-6 kraftfulde udløb, inden fisken lod sig indfange i fangstnettet. En perfekt fisk til rygeovnen! 39 cm og 740 g. Løse skæl og overraskende pæne finner - den lille dambrugs-Whodini havde sikkert hygget sig hele vinteren i Stadil Fjord eller Ringkøbing Fjord. 
 
Nu kan den hygge sammen med med Familien Pedersen og en flaske Pinot Gris på terrassen på en af de kommende sommeraftener!
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk