På tur med Pausefiskeren - 16.01.2021: Hover Å

Måske sidste chance for premierefiskeri på den klassiske dato 16. januar? Af ren og skær nostalgi måtte Pausefiskeren finde de lange uldne underhylere frem og udfordre fedtfinnerne i den nedkølede lokale ådal.
 
Et aktuelt notat fra Danmarks Center for Vildlaks omkring fiskebestanden i Hover Å (med resultater fra elfiskeri, der viser tegn på voksende optræk af havørred og laks) kunne på sigt skabe overvejelser omkring fremtidens premieredato på Zone 1. Hvis det grønlænderfiskeriet alligevel er pist borte - og risikoen for at kroge nedfaldsfisk er stigende - så vil en startdato til marts nok være mere hensigstmæssigt. 
 
Men altså ... bare lige én gang til ... 
 
hover å bækørred laks havørred lystfiskeri vestjylland
Vinterfiskeri uden sne - men både græs og rørskov knasede sprødt af frost på vejen ned til vandet. Termometeret i RAV4'eren viste et stort rundt 0 ...
 
daiwa sportex hover å odder bækørred laks havørred
Tidligere på ugen - inden frosten igen satte ind for alvor - var den lokale fiskemakker ganske aktiv. Frosne fodspor fra odderen var synlige flere steder på brinkerne.
 
sportex daiwa hover å bækørred havørred laks lystfiskeri vestjylland
Nogen der mangler isterninger til sjussen? Spinnefiskeriet var da fuldstændigt umuligt med is i Sportex-stangens øjer. Sikkert en af udfordringerne, man ikke vil savne, hvis premieredatoen flyttes ...
 
lystfiskeri vestjylland orm hover å laks havørred bækørred
Backup-planen findes frem oppe ved jernbanebroen - mon ikke et listig fisket ormebundt som minimum kunne friste en bækørred?
 
hover å lystfiskeri vestjylland bækørred havørred laks
Time-out! En lille belønning til Pausefiskeren - det varmer altid, at blive "bidt" af Hugormen
 
hover å lystfiskeri vestjylland lystfiskeri vestjylland pausefisk pausefiskeren
Skål - og knæk & bræk i det nye år! Pausefiskeren krøb i læ ved jernbanebroen inden ormene blev sluppet løs nedstrøms.
 
Isen i stangens øjer drillede fortsat - men flåddet fik dog gennemført flere fine drev langs strømkanter og langs rørskoven. Lidt for mange gange var der tendens til linekludder, når linen ikke kunne løbe uhindret. Men Pausefiskeren holdt koncentrationen ...
 
Midt imellem jernbanen og landevejen forsvandt flåddet i en glidende bevægelse ind mod brinken. 1-2-3-tilslag! En serie af hovedrystende vibrationer forplantede sig i stangspidsen - det måtte være en mindre ørred, der havde hugget på ormebundtet. Og ja, 2 hurtige spring ud af åen afslørede bækørredens farver tydeligt. Og så et 3. spring, et lille plask og så ... ingenting! Junior-fedfinnen havde spyttet orm og krog ud igen. 
 
hover å lystfiskeri vestjylland laks havørred bækørred
Der blev med et lille smil monteret et nyt bundt orm. Pausefiskeren ville da gerne have set lidt nærmere på den umiddelbart velnærede bækørred med kameralinsen - men helt ok, at den ikke ville ud af det trods alt lidt varmere vand! Flåddet fik lov til at drive i alle svingene ned til dambruget - inden en varm brændeovn og en frisk kop kaffe fristede hjemme hos konen!
 
prop flåd pausefisk
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk