På tur med Pausefiskeren - 30.10.2022: Hover Å

Hov! Sidste mulighed for at Pausefiskeren kan komme i sin lille å inden fredningen? Og 2 timer til at det bliver rigtig mørkt! Afsted!
 
Svampe og efterår ved Hover Å
Efteråret fortsatte i al sin mildhed - og selv dagen før at å-sæsonen i den vestjyske ådal sluttede, var temperaturen overraskende høj. Men vinterhalvårets klassiske nedbrydning af sommerens vækster var alligevel påbegyndt.
 
Ormebøtten er fuld - og beredt til en tur i ådalen
På den korte spontane eftermiddagstur var nedstrøms ormebadning med flåd valgt - at gå tur med ormene på kanten af strømrenderrne er en af de bedste undskyldninger for at gå en simpel tur i ådalen.
 
Mildt efterår - og en frodig vestjysk ådal
En voldsom frodighed overalt - både grøden i åen og gevæksterne omkring struttede af sundhed - der havde jo heller ikke været antydningen af nattefrost i det vestjyske de seneste uger!
 
Årets sidste vilde bækørred fra Hover Å
Endnu en gang lige før et 90 graders sving - flåddet forsvinder kompromisløst i dybet. Tilslag - og et par solide vip i stangspidsen på Sportex UL-stangen viste, at det ikke er den allermindste fedtfinne i åen, der har følt sig fristet af ormene - men absolut heller ikke en af de større! Et par skummende vrid i overfladen og ørreden kunne kanes i nettet. En velnæret og metallisk skinnende fisk omkring de 36-37 cm blev årets sidste vilde bækørred.
 
 
prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk