Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 15.02.2019 - Den Gamle Grusgrav

På tur med Pausefiskeren - 15.02.2019: Den Gamle Grusgrav featuring FiskeFoto.dk

Svaner i formationsflyvning lige under den lavthængende og skarpe vintersol hilste godmorgen igennem glastaget på Verso'en. Toyota'en brummede veltilfreds på motorvejen på vej mod Eastern Highlands - og den vigtige mission: Årets første fisk skal kroges!
 
Kasper fra FiskeFoto.dk var venligt, men bestemt, blevet overtalt til at skaffe fiskevand til lidt vinterferiefiskeri - ikke kun p.g.a. af det gode selskab, men også fordi vejrudsigten legede med forventningerne til lufttemperaturen med chance for tocifrede varmegrader! Slip badedyrene fri!
 
Highrider 170
To badedyr på tur! Selv om det nok er Savage Gear High Rider'en, der er i bedst form, så er det nærmest en fornøjelse at transportere flyderingen fra parkeringen ned gennem skov & krat til det prægtige fiskevand i det østjyske. 
 
Flydering
De to andre badedyr på dagens ekspedition kommer hurtigt i aktion derude på den gamle grusgrav. Kasper kroger en velfightende stribet bandit på det effektive Nedrig fra Z-man.
 
aborre
Kasper har jo allerede en del fine fisk på samvittigheden i den nye sæson - men han er da godt tilfreds med at konstatere, at de små og mellemstore aborrer er på rov i det gode vejr!
 
savage gear high rider 170
Pausefiskeren får også finnet sig ud på den idylliske grusgrav med UL-grejet. Bemærk ved nærmere øjesyn, at der i vinterpausen er blevet monteret en stangholder fra Railblaza på High Rider'ens tværpind.  Den kan bruges som opbevaring som her - eller til en "Tote Rute", som dem syd for grænsen kalder den ekstra stang med agnfisk. Lad mig notere med det samme: Stangholderen er bare første del af "Pimp dit badedyr" - der er flere finurlige og "nødvendige" dimser fra Railblaza på hylden ved BOMBOM OUTDOORS!
 
aborre
Mission opfyldt! Årets første fisk hugger i udkanten af den uro, som Kasper har fundet i søen. En lidt bleg, men velfightende Perca fluviatilis har inhaleret gummidyret fra Z-man. 
 
aborre perch barsch
Endnu et hurtigt portræt af årets første sæt striber inden genudsætning. 29,5 cm er da ok som sæsonens premiere-fisk!
 
skål
Fisk til alle! Det skal fejres! Utrolig frisk prikkende humle sætter gang i forårsfornemmelserne! Og ingen kommentarer om store øl og små blærer ... :-)
 
aborre perch barsch
Kasper fortsætter med at kroge gode striber lige over de 30 cm. Fine fisk på UL-grejet.
 
svaner
Solen og den stigende temperatur sætter ikke kun gang i de fiskende svende i flyderingene. Svanerne flyver igen og igen i kåde cirkler over sø-systemet.
 
aborre high5lures
Efter en periode, hvor Pausefiskeren kun kan lokke små stimer af ganske små aborrer efter Ned-rigget, afprøves drop-shot-grejet monteret med en DROP9 fra High 5 Lures. 3-4 drev senere hang der endeligt en lille bandit fast. Den havde fuldstændigt krøllet og inhaleret det stakkels gummidyr! 
 
Derefter igen sløvt fiskeri med ganske lidt trafik under overfladen - alternativt monteredes en viril orm på drop-shot-krogen. Overraskende nok gik der over 10 minutter inden en ganske lille aborre huggede - og blev hængende! Kræsne bæster!
 
frokost primitiv
Efter en længere periode med manglende hug - men masser af mini-aborrer, der bare ville sutte lidt på gummidyret eller ormene - blev det tid til frokost i det grønne! Ganske passende at også fødderne kunne blive varmet lidt op af solen! Og ja, vi når op på over de 10 graders varme - i vinterferien!
 
kokken mad på gas
Er det mon alderen? Pausefiskeren sætter mere og mere pris på det gode lejrliv på turene - selv om det også betyder køkkentjans! 
 
kartoffelporresuppe
Dagens ret i fiskecampen: Kartoffel-porresuppe m. ristet bacon og brød. Ja, suppen er hjemmelavet ... og ja, den er med fløde!
 
aborre perch barsch
Efter frokosten fortsætter Kasper med at vise, hvem der har styr på striberne i dag. Endnu en herlig fight på det lette grej.
 
aborre perch barsch
5 aborrer over 30 cm til Kasper ... plus det løse småkravl. Dagens største noterede han til 34 cm og 530 gram. 
 
chokolade og rom
Der er serveret! Pausefiskeren vælger at supplere det pragtfulde driverliv på vandet med lidt morfar-luxus: Kattetunger og 23 års rom fra Ron Zacapa. Livet er herligt!
 
skål
Dagens storfanger nyder den tilpasse belønning. Det er altså ikke alderen på flyderingen, der afgør de skællede præstationer!  
 
bifangst aborre skalle
Dagens sidste og mere kuriøse hændelse ombord på High Rider'en. Pausefiskeren prøver den sidste times tid agnfiskeriet på den "Tote Rute". Men i stedet for en grov og stormundet aborre fra grusgravens dyb lokkede den lille skalle ... en 2 cm større aborre-junior! Men absolut en teknik, der skal testes yderligere ... f.eks. i Vonåen?
 
Storskællet tak til Kasper for endnu en hyggelig ekspedition i det østjyske højland - det bliver ikke det sidste besøg i 2019!
 
 
 Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk