Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 13.06.2021 - Søen på toppen

På tur med Pausefiskeren - 13.06.2021: Søen på toppen featuring FiskeFoto.dk

En af fiskekalenderens ganske faste - og allermest hyggelige -indslag er den klassiske omgang Tour de Sommerfiskeri i The Eastern Highlands sammen med Kasper fra FiskeFoto.dk.
 
Efter nogle få, men velgørende, timers søvn i Kaspers shelter - og efterfølgende energigivende sort kaffe og hjemmedyrkede spejlæg på morgenmenuen - rullede RAV4'eren ud og op i skoven for at finde søen på toppen, hvor sommerturens 2. del skulle iscenesættes. Frem med de små UL-pinde! Farvel til karper og fredfisk - godmorgen til de østjyske predatorer!
 
flydering savagegear highrider skovsø
Lutter idyl! Igen viste det sig, at Kasper har forbindelserne i orden og sørger for, at Pausefiskerens lystfiskerliv bliver ved med at få tilføjet nye fornøjelige kapitler i det fantastiske østjyske højland! Ny højderekord for Savagegear Highrider'en fra det flade Vestjylland ...
 
badedyr svømmefødder søfiskeri
Når nu de begge endeligt igen havde fået iklædt sig deres badedyr startede Kasper med at fange Pausefiskeren på det klassiske finne-foto ... 
 
aborre jig spinnefiskeri søfiskeri
... men ganske kort derefter fangede han de første sæt striber på den traditionelle Zman TRD på nedrigget. Han havde tidligere fanget fisk omkring 6-700 gr. i dette vand.
 
nedrig jigfiskeri striber aborre
Der skulle være en hel del krebs i søen - så Pausefiskeren ville trigge de store sortstribede banditter med den fine krebseimitation fra Zman (TRD Craws) - men dagens første aborre havde grundet sin unge alder vist ikke før haft mulighed for at bide over en rigtig krebs!
 
lowrance vanddybde søfiskeri ekkolod fiskefinder
Ud over højderekord for Pausefisker i flydering, så var dagens tur også en milepæl i forhold til vanddybden: For første gang finnede Highrider'en rundt på over 6 meters vanddybde! Det er sgu' noget andet end Ringkøbing Fjord! 
 
aborre nedrig spinnefiskeri skovsø
Hug! Endnu en gang var det mest imponerende ved Pausefiskerens fangst fra dybet ikke størrelsen - men bare det, at den kunne gabe over gummidyret!
 
store striber kæmpe aborre flydering
Kasper derimod havde fundet fiskene langs den stenede bred - og efter et par mindre banditter krogede han denne slanke, men rigtig fine aborre på 37 cm! 
 
fight fiskefight kamp på vandet flydering fiskeri
Helt inde under de udhængende grene fik Kasper igen et godt hug - men fisken rystede sig i første omgang af. Var det en voldsom aborre? Et hurtigt opfølgende kast ind i træernes skygge - og hugget kom resolut! Tilslag og skumsprøjt for boven af den gode gamle Ron Thomson-flydering!
 
geddefight stor gedde spinnefiskeri
Kaspers UL-stang flexede godt under fighten med den hidsige fisk ... men en stribet fætter i strørrelse XXL var det nok ikke ...
 
80 cm gedde esox
Haps! Godt at vi havde monteret forfang på de små aborre agn - for gedderne i søen på toppen kunne åbenbart også finde på at byde ind med underholdning! Kasper overmandede esox'en på omkring de 75-80 cm med et solidt greb over nakken. 
 
fiskefoto.dk geddefangst esox lucius
Der var ild i FiskeFoto.dk's webredaktør! Kort efter - og på samme stenede spot tæt på bredden - henter Kasper igen et sæt smukke striber. 38 cm velformet og farverig pirat med sejlet hejst! Pragtfuld!
 
små aborrer jigfiskeri highrider 170
Pausefiskeren skiftede også over til den (næsten) altid effektive TRD-gummiorm - og fik endda ganske barmhjertigt tilladelse til at kaste i samme område som Kasper - men fiskene havde altså ikke lige den samme størrelse, når de endeligt huggede! Og der gik længe mellem huggene ...
 
nedrig zman trd jig aborre perch
... det kunne måske skyldes, at Pausefiskerens gummiorm igen og igen enten skulle rystes fri af de udhængende grene over søens overflade (Flot stod den østjyske bøgeskov!) eller hang fast i de utallige nedsunkne stammer og grene 2-3 meter nede i dybet ...
 
kæmpe striber storfanger aborre flydering
BAM! Dagens største Perca fluviatilis lod sig selvfølgelig også overliste af Kaspers nedrig. Fantastiske 42 cm og 1130 gr. fra søen på toppen. Imponerende gammel kriger!
 
catch and release stor aborre
Friheden fik pragteksemplaret selvfølgelig igen - lækkert at vide, at søen producerer kilos-fisk. Måske vi kan holde stævnemøde her igen en gang? På en dag, hvor Pausefiskeren mentalt er klar til store dybder, udfordrende bundforhold og ... store striber!
 
finder selv ud pausefiskeren savagegear highrider 170
Efter et par skællede & hyggelige dage i det østjyske vidste Pausefiskeren nu godt, hvor pilen - og fingeren - pegede hen ad: Den uundgåelige hjemtur!
 
Til trods for en sådan gedigen røvfuld vedr. aborrefiskeriet på denne 2. dag af sommerturen i The Eastern Highlands var det igen en udsøgt fornøjelse at kunne samfiske med den ærede Hr. Strube i hans reservat! Muchas graciás! Jeg har på fornemmelsen, at vores kulfiberklinger snart krydses igen!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk