På tur med Pausefiskeren - 13.05.2021: Nybyggersøen

Når nu formiddagen pludseligt ikke skulle bruges på at være fiskeskoleinstruktør - så kan man da lige tage ud og fiske! 
 
Og en ekspedition i badedyret på en "nærmest jomfruelig" sø (i hvert tilfælde for Pausefiskeren) havde længe stået på to-do-listen. Mon der var nogle velvillige sortstribede banditter at finde i udkanten af det nye boligområde?
 
flydering high rider 170 aborre fiskeri
High Rider'en var pakket ganske let til den spontane tur - kun UL-grejet til aborrerne var læsset ombord.
 
aborre ul fiskeri flydering high rider 170
Efter en rundtur i den østligste del af søen med den sagnomspundne Zman TRD monteret på et knap 5 grams jighoved uden en eneste kontakt, blev der skiftet til en lettere jig med det mindre gummidyr Zman TRD Hogz. Og efter en håndfuld kast var søens første beboer afsløret og fotograferet på kanten af badedyret. Et lille lækkert sæt striber!
 
aborre fiskeri high rider 170 TRD
Inden for det samme område på ca. 5x5 meter var der i flere omgange liv og glade dage på bunden - og TRD Hogz'en fik aborrerne til at danse! Fine fisk! Størrelse er ikke alt!
 
gedde flydering lystfiskeri high rider 170
Så blev fisken da lidt længere - og tyndere? En skarptandet gedde fra børnehaveafdelingen blandede sig også i fornøjelserne. Men hvor der er små gedder - må der jo også være en mor og/eller bedstemor?
 
aborre lystfiskeri flydering TRD nedrig
Ekspeditionens sidste fisk til fotoshoot - en viril aborre med en smule størrelse (alt er relativt?). 
 
Efter denne lille røver blev badedyret forflyttet til søens vestlige del. Både kanten ved rørskoven og det lidt dybere parti ud mod midten blev afsøgt for flere striber.
 
Ankommet til den ene ende af søen var der pludselig en voldsom trykbølge, der bulede overfladen en halv meter efter det lille gummidyr, som var ved at blive halet op i High Rider'en. Det mindede mest om en jagende havørred på kysten eller en ditto bækørred i åen. En håndfuld kast i området gav dog ikke kontakt. Ro til "zonen" i 10 minutter - men så blev TRD Hogz'en igen sendt afsted! Og ... ØV! Bundbid! Pausefiskeren tøffede med ivrige finner tilbage til den fastsiddende jig og løftede forsigtigt UL-stangen op. Stangen buede - og det mærkedes som om, at en gren eller andet løftede sig lidt op fra bunden. Så krøllede Savage Gear Parabellum-stangen helt - og et udløb fik hjulet til at pibe voldsomt i bremsen! En stærk fisk - velnok de små gedders bedstemor? - fightede bravt i det lave vand - uden Pausefiskeren dog fik set så meget som en finne! Efter 30-40 sekunders fight ved bunden blev fangstnettet naivt gjort klar - og PLING! Den ellers sejlivede 0,20-nylonline kunne selvfølgelig ikke klare en tilpas-voksen-geddes tandsæt og muskelstyrke. Tak for dysten - I Will Be Back!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk