På tur med Pausefiskeren - 30.12.2021: Pilemors Mose featuring FiskeFoto.dk

Same procedure as last year, James! Igen havde Kasper fra FiskeFoto.dk fået Pilemors godkendelse til at luske Pausefiskeren ind i den dejligt skumle dis, der oftest svæver igennem krattet, der omkranser mosen derovre i Eastern Highlands sidst på (fiske)året.
 
Men med heldags-frost i flere dage op til det klassiske nytårsfiskeri ... kunne de så overhovedet komme til at friste gedderne til lidt spas & løjer? Var vandet på den gamle mose mon blevet stift?
 
privat mose geddefiskeri
Spændingen var til at mærke, da de 2 webredaktører driblede ned mod mosen - ville der være låg på - eller var der allerede fiskbare områder, der var tøet op? 
 
Fiskefoto.dk kasper økse hul i isen
IS! Selv om man kunne se, at tøvejret havde fået fat i den frosne sø, så skulle der altså bruges værktøj, hvis man skulle have sig en fiskeplads! Som indfødt østjyde har Kasper selvfølgelig altid en økse med som standardudrustning i Suzuki'en.
 
isfiskeri mose gedder
Kasper tog sig erfarent af at hugge hullerne - 6-7 fiskepladser kunne dermed fiskes med levende agnfisk under flåd. Lækkert vinterfiskeri - og absolut ikke uden chance for skarptandede gedder!
 
aborre isfiskeri mosebryg
FiskeFoto.dk-redaktøren havde som sædvanlig flere esser i ærmet - med knælende tålmodighed på bådebroen fristede han hurtigt en lille sortstribet bandit - fanget ved isfiskeri på en mormyska i en disco-kugle-udgave agnet med regnorm.
 
is isfiskeri øksehul i mosen
Det ville have været fristende at hugge et par huller lidt længere ude - på kanten til rørskoven - men isen ville nok ikke holde til en Pausefisker-vægt ikke mange kilo under 100 ... men man kunne jo nok have forsøgt med den lille østjyde som fortrop ...
 
Pausefiskeri i mosen
Skovtrold - eller Pausefiskeren, der agner en frisk skalle på forfanget?
 
flådfiskeri levende agn mosefiskeri
Pausefiskerens flåd dansede periodisk ganske livligt - og der var mindst en gedde i området, der kunne skræmme agnfiskene. Kasper observerede en mellemstor patruljerende Esox under sit fiskeri med mormyskaen.
 
isfugl fotograf Dennis Jacobsen
Først et skingert fløjt - og så ...
 
Moder Natur var endelig Pausefiskeren nådig - på årets sidste fiskedag fik han den prægtige isfugl at se for første gang i 2021! Den kom flyvende langs rørskoven og satte sig utålmodigt 30-40 sekunder i et træ ca. 15 meter fra bådebroen. Et fløjt mere - og væk var den! 
 
Pausefiskerens motorik og fotoudstyr kan slet ikke fange den fortryllende isfugl - så dette fremragende foto af Alcedo atthis er venligst stillet til rådighed af Dennis Jacobsen - se flere eksempler på hans fremragende fuglefotografier på
Instagram:@dennisjacobsendk
eller på
 
mulligatawny soup i mosen
Således beriget af det blå lyn i disen kunne Pausefiskeren give sig til en mere jordisk opgave - den hjemmelavede Mulligatawny-suppe skulle jo varmes, så de 2 gæve lystfiskende svende kunne holde Nytårsgalla i vanlig stil.
 
kasper strube isfiskeri mikrofiskeri artsfiskeri aborre
Kasper var igen gået i dørken - eller var der action i aborrestimen?
 
kasper webredaktør Fiskefoto.dk portræt aborrefangst
Jep! Endnu et sæt strtiber til fotografering. Kasper prøvede også at lokke Pausefiskeren til at prøve isfiskeriet med den lille pimpelspö... men tålmodigheden manglede nok hos vestjyden ...
 
Pausefiskeren varmer Mullagatawny suppe
Men en krydret indisk kylling-suppe - det kan man holde koncentrationen til! Ikke mindst, når man har investeret i et husmoderlig dobbeltblus til gassen! Pausefiskerens Mulligatawny-suppe blev inhaleret sammen med god øl og friskbagt brød fra Kaspers ovn - en lille højtidelighed ude i Pilemors Mose! Herligt!
 
Nytårsgalla
Same procedure ...
 
Flere aborrer ved isfiskeri
Efter gallamenuen fulgte de sidste par timer af årets sidste fisketur - og mønstret var det samme som inden bespisningen! Dansende agnfisk under flåd (men uberørt af geddetænder) og små striber på mormyskaen til Kasper. 
 
Pausefisker i silhuet
Og det var da egentlig ganske ok ... man blev ikke forstyrret i sin skællede eftertænksomhed over året der lige om lidt var slut - eller i sin spirende planlægning af fiskemissioner i 2022. Fishy Mindfulness uden friske fisk til Pausefiskeren ...
 
Stor tak til Kasper for endnu en pragtfuld Nytårsgalla i Pilemors Mose. Mon ikke vi kroger denne tradition igen næste år ved samme tid?
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
Foto af isfugl © Dennis Jacobsen
 
 
pausefiskeri flåd prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk