På tur med Pausefiskeren - 16.05.2020: Limfjorden

Det var tæt på traditionel holdopstilling, da Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening drog afsted til Limfjorden og Mogenstrup Strand for at eftertstræbe forårets budbringer, hornfisken, om eftermiddagen - og den mere lunefulde havørred i skumringen.
 
limfjorden havørred hornfisk
"Der blæst´en vældig vind den daw ud´ fra vest" ... så det var bare med at komme i tøjet og få rigget til. Men oplevelsen nede ved stranden var en ganske anden: Vejrforholdene var på nærmest magisk vis fuldstændig anderledes - og man kunne komme til at svede i neopren-waders'ne! Skrænterne og skoven skabte eventyrligt meget læ.
 
limfjorden havørred hornfisk
Mangroveagtig stemning ved Limfjorden.
 
De 8 tur-veteraner holdt sig hele missionen igenem i Covid-19-sikker afstand - omkring en stanglængde! Samme afstand var der desværre også det meste af dagen til fjordens fiskerigdom!

Både fluefiskerne og spinnefiskerne havde udfordringer med at finde agn, der virkede. Store, små, naturfarvede, provokerende ... men vejret var da herligt det meste af dagen!
 
ringkøbing og omegns sportsfiskerforening mad limfjorden havørred
Midtvejs-pause: Tilbagemeldingerne fra ROS'erne er nedslående. En hornfisk til Sørensen og ingen kontakt til havørrederne. Men 2up havde en opløftende besked ..
 
limfjorden grill pølser ringkøbing og omegns sportsfiskerforening
"Så er der grillpølser til alle!"
 
limfjorden hornfisk på flue fluefiskeri
Da ROS'ernes 2. træk op og ned af kysten heller ikke giver fedtfinner eller andre overraskelser, bliver dagens skællede højdepunkt den fluefangede hornfisk, der fik danset lidt for Sørensen! På sådan en dag er det da vist også en præstation!
 
waders tætte utætte lappet limfjorden
Turens positive oplevelse i Pausefiskerens univers - ud over det første syn af en isfugl ved kysten - blev konstateringen af, at neoprenwaders'ne - der jo blev perforeret på det uhyggeligste til geddepremieren af en trekrog - igen var fuld tjenestedygtige og tætte! Hurra for tørre sokker!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk