På tur med Pausefiskeren - 22.08.2018: Vonåen

After-work-session på bølgen gyldenbrun: Det var tid til at afprøve det herlige badedyr fra Savage Gear i strømvand!
 
vonaaen
Han skulle skamme sig, ham Pausefiskeren! Det er ikke meget High Rider'en har surfet rundt på vandene i Western Wetlands denne sommer! Men nu skulle badedyret altså have testet sin smækre konstruktion i strømmmen på det nederste stykke af kanalen mellem de 2 fjorde. Dagens strømforhold overraskede dog lidt - Vonåens vandmasser bevægede sig "opstrøms" mod Stadil Fjord! Den til gengæld meget klassiske vestenvind skubbede samme vej - så forholdene til afprøvning af Savage Gears udgave af en flydering var vel nærmest perfekte! Kunne Pausefiskeren manøvrere og nyde fiskeriet - og til sidst vende tilbage til "basen" padlende med svømmefødderne mod strøm og vind?
 
vonaaen
Selv om der fra start var monteret gummidyr på drop-shot-rigget, blev det en pludselig indskydelse, der leverede dagens første stribede bandit! Kort efter at have finnet ud fra betonkanten ved roklubben lå en ca. 3 cm lang selvdød skalle i en grødeklat i kanten af rørskoven. Af med gummiet - på med "the real thing"! Efter ganske få meters drift i skyggen af rørskoven huggede sessionens første aborre! Perfekt krogning på BFT-drop-shot-krogen. Gad vide om dette koncept med naturlig agn skulle dyrkes lidt mere?
 
vonaaen
Krabber i Vonåen? Storby-stemning under broen i den yderste provins!
 
vonaaen
Opstrøms broen begyndte DROP9'eren fra High 5 Lures at tiltrække sig opmærksomhed - men striberne var nok ikke meget over børnehavestørrelsen. Efter 6-7 angreb var der dog endelig en hidsig Perca fluviatilis, der hang fast!
 
vonaaen
Og så kom der gang i den! Stadig ingen flodmonstre, men fornøjelige hug og fights på det lette, lækre grej.
 
vonaaen
Damn! Det grønne DROP9-gummi forblev i kanalens mørke vand efter et voldsomt hug! Så er det tilpas heldigt, at også andre farvekombinationer frister på dagen! Men mon ikke det er på tide, at få fyldt lagrene op - inden efterårets store jagt på stribede røvere på 40 cm og mere?
 
Officiel test-resultat for badedyret i strømvand: High Rider'en får endnu en gang topkarakter! Den virile "gummibåds-snude" og placering af Pausefiskeren relativt højt på flyderingen giver en effektiv udnyttelse af finneslagene under overfladen. Navigeringen under fiskeriet er let - og selv turen tilbage til slæbestedet i modstrøm og -vind foregik uden at en alt for utrænet og stadig julesul-ramt Pausefisker fik syre i lårmusklerne eller fråde om munden. Den herlige afgåede Ron Thomson-flydering kæmpede ofte mod bølger og strøm - High Rider'en glider op over udfordringerne. High Rider 170 er simpelthen en pragtfuld fiskeplatform!
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk