På tur med Pausefiskeren - 22.05.2022: Hover Å

Det skulle egentlig have været ren testfiskeri på Hover Å's Zone 3 - for Pausefiskeren havde en mission om st fange den første vilde vestjyske ørred på gummidyr! 
 
Aborrer, gedder - og for den sags skyld også fiskesøens regnbueørreder - har guffet diverse gummidyr og jigs - men en plettet skønhed fra Hover Å havde han ikke overlistet ... endnu!
 
Denne sene eftermiddag sidst i maj skulle det dog prøves! Valget af "våben" blev cheburashka-rigget med Gunki Tipsy monteret på enkeltkrog. Men ormebøtten var med - bare for en sikkerheds skyld!
 
bækørred fra Vestjylland
Planen var at skynde sig nedstrøms på Zone 3 med en fræk lille orm under mini-flåd - som ofte er det oplagte ved denne del af den ganske tilgroede ådal. Så kunne man lige registrere evt. liv - og så fiske målrettet  med chebu-rigget. Men allerede i første "pool" var der flere forsigtige nap - der krævede ekstra drev med flåddet. Og haps! Dagens første sæt prikker lyste op i eftermiddagssolen! Ikke meget over 25 cm, men forfriskende velnæret og kamplysten på UL-grejet.
 
kratluskeri ved den lille å
Kratluskeri i ninja-style ... det kan være helt magisk! 
 
Salmo trutta fario
Endnu en lille "pool" efter et stryg viste tegn på fedtfinneliv. Og endnu en gang skulle der lokkes med flere drev med ormen, inden den lille Salmo fario trutta hang fast!
 
isfuglen - ådalens konge
Et pludseligt højt hvin opstrøms Pausefiskeren - og så var det bare om at dukke sig! En raket af en isfugl fulgte åens løb i høj fart. Man bliver taknemmelig for hver gang, man får æren af at se den!
 
Pausefiskerens motorik og fotoudstyr kan slet ikke fange den fortryllende isfugl - så dette fremragende foto af Alcedo atthis er venligst stillet til rådighed af Dennis Jacobsen - se flere eksempler på hans fremragende fuglefotografier på
Instagram:@dennisjacobsendk
eller på YouTube: https://www.youtube.com/c/dennisjacobsenphotography
 
ørred pletter
Bækørreden - altid på Pausefiskerens Top 2-liste over danske fiskearter!
 
UL-grej er kratluskerens foretrukne grejvalg
Kratluskerens UL-grej præsenteret, der hvor det sker! Savage Gear Parabellum UL (6,3", 0-5 gram) og Shimano Aernos 1000. Et setup, der både kan beherske de små flåd og de små spinnere til perfektion. Så er det mere Pausefiskerens talenter, der ind imellem er på prøve med grene, stolper og grøde derude i strømmen!
 
vild ørred på orm
Den sidste orm blev flænset i fighten med denne lille guldklump - og det var vel også helt ok. Pausefiskerens overordnede mission på dagen var jo egentligt at teste chebu-rigget på de vilde, vestjyske ørreder. Men der skulle altså en 8-9 herligt prikkede bækker'e til at tømme ormebøtten - så der kunne skiftes til eksperimentet med gummidyret!
 
Efter en kort vandring opstrøms igen, kunne det konstateres, at der stadig var gang i fiskene i en "pool" efter en indsnævring af åen. 2-3 fisk blev ved med at ringe. Pausefiskeren sneg sig et skridt ud i åen og kastede cheburashka-rigget for at affiske den nærmeste del af "poolen". Var det et stød i stangspidsen? 2 kast mere - uden kontakt. 4. kast ... en ørred omkring de 30 cm dukkede op lige inden gummidyret blev trukket op over overfladen - og huggede lige foran fødderne på Pausefiskeren - men fik ikke krogen i kæften. Pragtfuld action!
 
Salmo trutta fario på gummidyr
En håndfuld kast sendes længere opstrøms - og helt inde ved venstre bred huggede endelig en fisk! Den havde ikke størrelse til at udfordre med en fight - men første vilde bækørred på gummi var en realitet! Mission gennemført!
 
PS: Note til Pausefiskeren. Husk at klemme modhagerne ind på ALLE krogene, du bruger ved Hover Å til bækørred-jagten. Endnu lettere afkrogning = hurtigere release! Vi skal jo passe på vore herlige stamme af vestjyske ørreder!
 
Inden afslutning af turen havde der været endnu en håndfuld nap på Chebu-rigget - uden dog at de kunne kroges. Men spiren til, at cheburashka-hovederne og de små gummidyr - som f.eks. Gunky Tipsy - skal levere overraskelser i åen, er allerede plantet!
 
prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk