På tur med Pausefiskeren - 30.12.2020: Pilemors Mose featuring FiskeFoto.dk

Årets sidste skællede mission: Nytårsgalla i højtideligt selskab med Kasper fra FiskeFoto.dk, en spandfuld friske skaller ... og måske flere af de mørke og skarptandede mosegedder? 
 
Pilemor havde igen i år åbnet hegnet op for de gæve skællede webredaktør, således at de kunne henkaste årets sidste fiskeliner som festlige guirlander i hendes herlige skovomkransede mose derovre i Eastern Highlands. 
 
gedde fiskeri levende agn pike hecht lystfiskeri fiskefoto.dk
Turens første festraket! Inden den store viser havde kørt en hel runde på uret, forsvand Kaspers flåd resolut lige ud for vores lejr. Den levende skalle havde lokket en Esox lucius på et af Kaspers fortrukne spots i mosen.
 
gedde fiskeri fiskefoto.dk lystfiskeri levende agn
Både mosegedde og Kasper var i fin form - men til trods for ferskvandskrokodillens skummende udløb havde webredaktøren alligevel overtaget og kunne snart lande dagens første fisk.
 
gedde fiskeri fiskefoto.dk levende agn lystfiskeri
Pragtfuld mosegedde på 84 cm og 4450 g til Kasper - så kunne vi vist godt skåle nytåret ind!
 
En slurk god & liflig øl senere fulgte Pausefiskeren rådet fra Kasper om, at der også ofte var fisk på kanten til en lille bugt, man kunne se fra lejrpladsen. Flåddet med den levende skalle hængende nedenunder blev således placeret i bugten et par meter fra rørskovens yderste kant. Så måtte agnfisken sørge for resten ...
 
Pausefiskeren nåede ikke mere end en bette ekstra slurk kølig øl, inden flåddet begyndte at danse ovre ved bugten. Det passede vist lige med at tælle til 10 på vej tilbage til Shimano-baitrunneren i voldsom spurt på den mudrede sti - og tilslaget sad perfekt! En fin fight, hvor den skarptandede fisk gerne ville rundt om rørskoven - og på vej tilbage også ville gemme sig i et lille piletræ, der voksede i kanten af rørskoven.
 
gedde fiskeri levende agn lystfiskeri mose hecht pike
Kasper nettede fisken - og Pausefiskeren kunne afkroge en rigtig fin mosegedde - årets sidste mission var allerede en succes!
 
gedde fiskeri levende agn lystfiskeri pausefiskeren
Portræt af 2 jægere - Pausefiskeren vandt nok dysten med stang og snøre - men taber skønhedskonkurrencen! Målebåndet viste 83 cm.
 
En ny agnfisk blev placeret under flåddet - og lidt naivt blev den kastet ud ved samme kant i samme bugt.
 
mose fiskeri gedde hecht pike lystfiskeri
Pausefiskeri! Lutter idyl i den lille mose - som blot er en af flere i et lille system af gamle tørvegrave. Gad vide hvor mange fisk, der vandrer frem og tilbage i systemet?
 
gedde fiskeri catch and release hecht pike
Uro i bugten! En spurt mere hen over den mudrede sti - og Pausefiskeren kunne udkæmpe endnu en spændende kamp med en værdig modstander fra mosens dyb. Men selv om hidsigheden var større - var længden dog kun 76 cm!
 
pike gedde hecht fiskeri levende agn mose fiskeri
Release the beast! Ingen tvivl om, at den unge gedde har energi nok til at komme godt igennem vinteren! Vi ses måske til næste år!
 
mose gedde fiskeri lystfiskeri hecht pike levende agn friluftsliv bålmad suppe
Om de gæve lystfiskere kom godt igennem fiskedagen afhang også af energien - og forplejningen. Var der krise at spore, da Pausefiskeren ikke havde fået alle dele med til gasbrænderen - og al træ i miles omkreds var vådt? Næ, Kasper havde gode lunger! 
 
Pausefiskerens rutinetjek af agnen i bugten førte til en kort, men aggressiv, kontakt til en 3. fisk ... med et voldsomt udløb, da agnfisken blev taget ved indspinningen. Skallen blev desværre spyttet ud - uden at krogen havde haft fast i kæften på mosens rovfisk.
 
Så kunne der måske blive ro til at hygge om maden?
 
mulligatawny soup suppe nytårsgalla 90 års fødselsdag
Menuen passede selvfølgelig til det gode selskab og højtiden ...
 
gedde fiskeri mulligatawny soup suppe bålmad outdoor friluftsliv
"Same procedure as last year!" Den hjemmelavede Mulligatawny-suppe fik dog endnu mere karma af tilberedningen på bålet!
 
gedde fiskeri mose hecht pike friluftsliv nytårsgalla portvin mulligatawny soup suppe
Næsten-nytårs-middagen blev ikke forstyrret af yderligere angreb på agnfiskene. Så de kære webredaktører kunne nyde selskabet, suppen, røverhistorierne og portvinen på årets andensidste dag i andægtig højtidelighed - med et storskællet knæk & bræk til jer alle i 2021!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk