Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2018 / 24.07.2018 - Det Ægæiske Hav

På tur med Pausefiskeren - 24.07.2018: Det Ægæiske Hav

Selv den mest afslappende ferie kan bruge lidt ekstra skællet Mindfulness!
 
greece
En lille fisketur på familieferien plejer man jo nok at kunne knibe ind - men for det meste sidst på opholdet, når Pausefiskeren synes, at han bl.a. skal belønnes for utallige shopping-ture. På den første rundtur omkring havnen ved Rhodos By faldt vi dog uventet over den første og bedste turist-skude med "Catch-and-Barbeque" - med en ledig tid på morgenturen 2 dage senere! Pragtfuld! 
 
 greece
Morgensolen står relativt lavt og skarp, mens det gode skib "Makarounas" ligger til for at samle en glad flok turistfiskere op tirsdag morgen - de friske forsyninger af lokale pilsnere på kajen tyder på, at sejlturen ikke vil gøre os mindre glade!
 
greece
Det er ikke kun den tilpas voldsomme middelhavs-sol, der gør indtryk - ekspeditionen på Det Ægæiske Hav foregår jo egentlig med udgangspunkt i imponerende historiske rammer.
 
greece
Lidt anden stemning end når "Deluxen" stævner ud på Årøsund ...
 
greece 
Stort og tungt grej = store fisk?
 
greece
Nix! Hverken grej eller fiskere blev overbelastet under formiddagens fiskeri med bundtackler. Men Pausefiskeren er jo vant til at glæde sig over små og mellemstore fisk - så turens første "Serranus cabrilla" hilses med et stort smil! På engelsk kaldes fisken comber.
 
greece
Skippers tackel er ganske simpelt: 2 x størrelse 8 krog bundet på en linetjavs - og agnet med små stykker fisk. Lod i bunden af tacklet på omkring 80 gram.
 
greece
POP! Vi fisker overraskende dybt - og flere af comber'ne viser tegn på dykkersyge, når de når overfladen! Pausefiskerens største eksemplar får simpelthen pop-eyes! 
 
greece
En mindre comber får presset sin svømmeblære op gennem halsen - godt at det er "Catch-and-Barbeque" og ikke "Catch-and-Release"!
 
greece
Undervejs får vi besøg af skippers ven, der har taget kajakken ud til os for at fiske lidt med. Efter en håndfuld småfisk trækker han på lavere vand igen.
 
greece
Pausefiskerens sidste comber er også den mest fotogene. De andre turister ombord fanger ligeledes flest af denne fiskeart - men en håndfuld kuglefisk og en enkelt mere farvestrålende "wrasse" blev det også til for dem.
 
greece
Dagens fangst af comber'e samlet ...
 
greece
... så skipper kan få startet grillen!
 
greece
MUMS! Super frokost - mere frisk kan fisken ikke blive (selv de ekstra dorada'er skipper for en sikkerheds skyld havde med til grillen var superfine). Serveret med frisk rustik salat, grillet brød og kolde øl! Livet er herligt!
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk