Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 12.06 + 13.06.2021 - Karpedammen

På tur med Pausefiskeren - 12.06 + 13.06.2021: Karpedammen featuring FiskeFoto.dk

En af fiskekalenderens ganske faste - og allermest hyggelige -indslag er den klassiske omgang Tour de Sommerfiskeri i The Eastern Highlands sammen med Kasper fra FiskeFoto.dk.
 
Første del af årets udgave af 2-dages arrangementet skulle egentlig toppe i sommernattens mulm og mørke med dejligt dovent medefiskeri med knæklys på flåd + tungere bundrig, men fiskene ville det ganske anderledes ...
 
Der var nemlig et område med ganske god aktivitet i overfladen ved Karpedammen i det østjyske, da de 2 fiskeatleter driblede nysgerigt rundt om søsystemet ved ankomsten (for at finde lejrplads i læ for en periodisk vild og voldsom vestenvind). Og Kasper havde et halvt toastbrød liggende i oppakningen fra seneste ekspedition. Så skulle der mon ikke lige dappes karper først?
 
karpe medefiskeri dappefiskeri
Oh yes, my dear! Stænger og net blev hurtigt hentet i Toyota'en - og Pausefiskeren fik æren af at kaste det agnede brødstykke ud til den første karpe, der afslørede sig selv under fødesøgningen i den lavvandede del af dammen. 20 sekunder senere blev brød og krog indhaleret. BAM! Tilslag og fight! Fantastisk kampgejst i den lille muskuløse fiskekrop. Også efter afkrogning viste dagens første karpe umådelig livsvilje og skulle lige overtales til et hurtigt foto-shoot!
 
medefiskeri karpe
Sådan! Pragtfuld spejlkarpe! 42 cm og 1430 gr. 
 
karpe medefiskeri
Kort efter fik Kasper en endnu bedre start på fiskeriet - spejlkarpe over 45 cm og måske mere end 2500 gr.?
 
karpe lystfiskeri
Pausefiskerens anden fisk - på andet udkast! En brutal fighter - knap så stor som Kaspers - men en udsøgt skællet fornøjelse på det relativt lette medegrej.
 
søfiskeri skælkarpe spejlkarpe
Fremragende første 10 minutter på fisketuren: Spejlkarpe nr. 2 med ganske acceptable 46 cm og 2210 gr.
 
catch and release
Afsted med dig igen - og voks dig bare større endnu!
 
pausefisk pausefiskeren
Vi behøvede ikke en gang at gå i fuld ninja-mode i forhold til snigeri - vi kunne vandre rundt i skyggen med krattet bag os og holde øje med aktiviteten mellem grødeklatterne og trådalgerne ude i den solbestrålede dam. Og på denne strækning af dammen var der overraskende læ for de allerfleste vindstød! Herligt!
 
fangster fiskefoto.dk karpe
Kasper kroger en amerikansk fodbold? Voldsom spejlkarpe 49 cm og 2820 gr. Lækkert!
 
skæl guld spejlkarpe
Naturens smukke gyldne mosaikker ... det perfekte i det uperfekte ...
 
Kasper strube fiskefoto.dk fangst net spejlkarpe
Efter lidt stilstand landede Kasper endnu en karpefisk, der lod sig narre af toastbrødet i trådalgernes våde labyrinter.
 
karpe hybrid medefiskeri toastbrød
Pausefiskeren glædede sig over en fin skælkarpe på 45 cm og 1830 gr. - men Kasper såede tvivl om "renheden". Dammene er beboet af en del hybrider mellem karper og andre karpefisk - og skægtrådene + skælsætning var ikke helt overbevisende i forhold til, at fisken skulle være en "rigtig" skælkarpe. Læs evt. mere om emnet på Kaspers hjemmeside: 
 
 
grej til dappefiskeri karpefangst
Et mere følsomt penneflåd havde måske givet en håndfuld fisk mere til de 2 fiskende svende - men med den fremherskende voldsomme vind på langs af dammen gav det lille bobleflåd større synlighed og bidindikation. Og rigget resulterede da i 13 fisk til afkrogning - 7 til Kasper og 6 til Pausefiskeren - på små 3 timers eftermiddagssats (Hovedparten af fiskene huggede de første 5 kvarter).
 
karpefisk hybrid søfiskeri
Helt sikkert en hybrid - af ubestemmelig slags? Altså fisken!
 
catch and release karpe
Endnu en skælkarpe eller hybrid? Under alle omstændigheder catch and release!
 
pausefiskeren i køkkenet forfodring
Overfladeaktiviteten og dermed dappefiskeriet døde stille hen ... og det blev tid til at bygge lejr for natten. Men først lige den kulinariske opgave til nattens fiskeri - blanding af forfodringen. Sparsommelige jyder blander en god gang Xtra-billig rasp i den belgiske verdensmesters vidundermix! Og tilpas med majs!
 
rodpod natfiskeri søfiskeri
Endnu en gang blev de 2 Prologic-stænger gjort klar til en bonusfisk eller 2 - på et eller andet tidspunkt i Pausefiskerens lystfiskerliv må de gode gamle bidmeldere da skrige succes'en ud i natten ...
 
forplejning udekøkken kylling i karry proviant udeliv
Med de første søde foderkugler i begyndende opløsning ude på de udvalgte spots og med grejet til nattens fiskeri klar til start ... så blev det de 2 webredaktørers velfortjente tur til at blive fristet af diverse dufte og smage! Pausefiskeren havde pakket lidt simple, gode råvarer ...
 
kylling i karry primitiv madlavning udeliv
Aftenens menu: Kylling i karry - med masser af forårsløg og kokosmælk! Og et par sydlandske pilsnere dertil serveret af Kasper! Velbekomme!
 
Efterfølgende var der god tid til at slå mave og fordøje ... rigig god tid! Der skete stort intet derude under de knæklysmonterede flåd - eller længere ude på bundriggene - i meget længe. Vi hørte lidt springende småfisk - og endda en springende karpe lige uden for kasteafstand. Og små aborrer huggede på både majsene og ormene. Men vores foderpladser lokkede ikke nogle af de tilpas store karper eller hybrider, som var det egentlig mål for vores natlige roderi ude på brinken. 
 
Andre, der rodede rundt i natten, var landjordens rovdyr: Et par ræve patruljerede langs stien på dammens ene langside. I finurlig cover-by-cover-formation skiftedes de til at gå frem til næste skjul. Så er det ikke nemt at være mus - eller skraldespand - på den rute! Godt vi havde spist op!
 
skalle fiskeri natfiskeri majs
Sommernatten blev så mørk som den nu kunne, inden der kom lidt mere liv for enden af snørene. Først gik Kaspers knæklys under vand og afslørede hug fra en skalle på den rigtige side af 30 cm ...
 
natfiskeri majs pausefiskeren pandelampe
... og kort efter skete det samme for Pausefiskeren!
 
rom skål knæk og bræk natfiskeri
Det skulle fejres! En lille fræk rom til skål i sommernatten ... herligt! Men det blev så også højdepunktet. Efter yderligere et par timer uden action blev vi enige om at pakke sammen før planlagt - og i stedet få os 2-3 timer på øjet i Kaspers shelter i baghaven, inden næste ekspedition skulle pustes i gang - i flyderingene på en sø med store striber og spidse tænder ...
 
 
 Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
pausefisk prop flåd
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk