25.03.2023 - Hover Å

Det var egentligt planen, at der skulle viftes med Mepps-spinner i ådalen, derude på Zone 2, hvor Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening havde fået fiskeret på et nyt stykke af Hover Å.
 
Men som så mange gange før drillede den vestjyske vind med kølige og til tider hidsige vindstød - så sammenlagt med åens høje vandstand efter en del regn i ugen op til blev kursen i stedet sat mod Zone 3 - foreningsstykket for kratluskere og andet godtfolk!
 
Hover Å Zone 3
Der kan næsten altid findes læ for vinden ved denne del af Hover Å, men selv på Zone 3 var det vist lidt mere end en rislen i bækken! Der var gang i åen - og ved opstemninger af grene og mindre stammer gav det højt skum på overfladen! 
 
Salmo trutta fario fra Hover Å
BAM! Sikken en belønning for at snige sig gennem bevoksningen efter bare 10 minutter! Almindeligvis er de gyldne fedtfinner på strækningen omkring 20-25 cm, men dagens første Salmo trutta fario er "næsten" dobbelt så stor! Det lille flåd forsvandt under udhængende grene i junglen - og der var kraftfuld hovedrysten på tilslaget! Dejlig fight på det lette grej. Lige under 40 cm viste stregerne på Savage Gear Parabellum UL-stangen! Perfekt fisk i absolut topform! Og den fik selvfølgelig friheden igen!
 
Vestjyske pletter - bækørred i topform
Prikket guld! Sådan en fangst kan starte den evige debat i Pausefiskerens sind: Er det aborren eller bækørreden, der en den flotteste fisk i Kongeriget?
 
Foråret spirer i ådalen
Foråret bankede kraftigt på i den fugtige ådal! Man kune se spor efter rådyr - og haren løb opmærksom hen over stubbene på majsmarken. På himlen legede et par kåde musvåger, mens lærkerne periodisk fik mulighed for at synge deres forårsbudskab ud over Hover Å. Salig fred!
 
Kratluskeri i ådalen
Den vestjyske jungle på Zone 3 kræver lidt ninja-skills - og gerne en kort UL-stang! Men her er tilpas med læ - og fisk!
 
Bækørred i størrelse small
Et lidt mindre sæt pletter overlistes af Pausefiskerens orm - en våd hånd, hurtig afkrogning & kvikt fangstfoto. 
 
Skællet mindfulness - fiskeri er så meget andet end fangsten
Med gode fisk noteret på blokken fandt Pausefiskeren sig et tilpas lunt spot - der var faktisk et solstrejf, der kærtegnede ham i ny og næ! Tid til meditation og skællet mindfulness - med dybe vejrtrækninger blev det endda til 5 minutter på ryggen - uden at tænke på noget som helst andet end bare at være til!
 
Kryb og kravl en forårsdag ved åen
Helt alene kunne man dog åbenbart ikke være! Kryb og kravl var vågnet i ådalen - og denne vingede fætter mindede Pausefiskeren om, at han har sat sig som mål at fange sin første fedtfinne siden 2017 på flue - i denne sæson ved Hover Å!
 
Efter pausen kom der hurtigt lidt puls på den aldrende fisker - Pausefiskeren skræmte under sin lusken i krattet en ræv, der var fordybet i sin jagt - eller var det omvendt? 
 
Dagens bækørred nr. 6 er klar til landing
Missionens sidste bækørred - med 7 kontakter og 6 fisk til afkrogning blev det en herlig dag i ådalen. Og absolut ikke kun på grund af den overraskende "næsten" 40 cm Salmo trutta fario først på strækningen! Hover Å er og bliver en vestjysk naturperle!
 
Plastic in the basket - oprydning giver god karma ved åen
NB! Gad vide, om den gode oplevelse og fangsterne skyldes god karma? Pausefiskeren havde samlet lidt bøvlet skrald sammen på sin vej nedstrøms - det kom selvfølgelig med hjem til sortering! 
 
 
Prop til pausefiskeriet
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk