Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2023 / 30.06-01.07.2023 - Hestehviskerens Sø

På tur med Pausefiskeren - 30.06-01.07.2023: Hestehviskerens Sø featuring FiskeFoto.dk

(Fiske)hjulet kører ofte i ring - og sommer-traditionen tro blev det tid til at drage til Eastern Highlands for at fodre lidt fredfisk om natten! 
 
Kasper fra FiskeFoto.dk havde igen sørget for at få en aftale i hus (ellere rettere i eng!) ved søen med flere gode arter - også i år uden heste og hestehviskere! Under alle omstændigheder ville vi nok kroge den gode stemning i vores lille fiskecamp hen over den 16-17 timers fiskesession!
 
Fiskecamp I Eastern Highlands - østjysk hyggefiskeri
Pausefiskerens gamle sergent i Stabskompagniet ville være stolt over den diskrete etablering af campen lige midt imellem vandkanten og krattet ind til de uldne indfødte fra Eastern Highlands. 
 
Opfodringen af et par pladser blev hurtigt udført (ligesom fordelingen af et par kolde Sort Guld i sommervarmen!) - og et par flåd blev sendt ud på kanten af åkanderne. Medesessionens menukort skulle gerne indeholde karper og suder ... men mon ikke også ...
 
Skalle - dagens første fangst
... skallerne ville indfinde sig? Jow, jow! Pausefiskeren krogede raskt turens første skalle på sine Scopex-boostede majs. Og sådan blev det ved for begge de 2 gæve lystfiskende svende i en times tid uden variation i fangsterne ...
 
Overraskelse i søen - en flire
Pludselig var der lidt mere modstand efter et tilslag, som blev udløst af et flåd, der blev trukket skråt til siden uden de store "skallehop". Pausefiskeren blev mødt af usædvanligt store øjne! Mindsandten om det ikke var en flire! Ikke siden ferien i Holland i 2005 havde en sådan fisk været fristet af Pausefiskerens agn! Og mon ikke den kunne noteres som ny PR?
 
Pausefiskeren og fliren
Kort inde i sessionen kunne Pausefiskeren altså smile bredt - med tilpas store øjne - sammen med Blicca bjoerkna - en "sjælden" fangst og ny PR med sine 27 cm!
 
Klargøring til aborrefiskeri med skalle
Ikke uventet blev skallerne ved med at storme foderpladsen - og dermed kunne man måske allerede gå til fiskeriets klassiske "dessert"? Almindeligvis var det jo først i morgenskumringen vi satsede på, at søens stribede røvere var sultne og på togt efter sølvglinsende morgenmad. Men en bonusstang blev alligevel rigget til her sidst på eftermiddagen - med en dansende skalle under flåd - og kastet godt ud midt i søen.
 
Kæmpebille i Østjylland
Alting er større i Østen! Pausefiskeren blev næsten væltet omkuld af en vældig aktiv Carabus coriaceus - eller på dansk, en læderløber!
 
Køkkenchefen i fiskecampen tilbereder lammeculotte
Den store løbebille undgik at blive en del af forplejningen i fiskecampen, for Kasper havde heldigvis forberedt aftenens bespisning med omhu!
 
Dagens ret i fiskecampen
Mums! Lammeculotte (Godt at de uldne naboer på den anden side af krattet ikke duftede det!), tomater, kartoffelsalat, hjemmebagt brød og rød pesto (udenfor billedet!). Tid til lækker nydelse ...
 
Fight på aborrestangen
... og så alligevel! Ingen madro i fiskecampen! Kaspers flåd med den levende skalle under forsvandt midt i lammeculotten! Med noget der mindede om 5 hurtige englehop nåede den gamle webredaktør sin fiskestang og fik givet tilslag ...
 
Perca fluviatilis - FiskeFoto.dk med turens første aborre
Pragtfuld fisk! Omkring 800 gram og nok hen imod 37-38 cm (Sort Guld og en Død Tante udfordrede antageligt efterfølgende Kaspers mere detaljerede fangsthukommelse).
 
Skallerne havde fortsat overtaget på foderpladsen - men Pausefiskeren blev afledt af sit aborreflåd, der forsvandt! Den næsekrogede skalle havde været på flugt over 8-10 meter inden flåddet gik ned. En atletisk spurt, modhug, fight med en velvoksen aborre ... lige ind til fisken blot var knap 2 stanglængder ude ... hvor den stribede bandit rystede sig fri ...
 
Tinca tinca - FiskeFoto.dk med turens første suder
Kort efter gled Kaspers flåd mere storvildts-agtigt til siden og under vand ... endelig en Tinca tinca på krogen! Ikke søens største suder, men flueben ved et af sessionens mål-fisk!
 
Pausefiskeren med fin aborre
KABOOM! Efter yderligere en lille halv time blev Pausefiskerens skalle igen jagtet derude  på søens midte. Rovfisken svømmede mod Pausefiskeren, så der blev spolet godt ind med line, og 2-3 gode tilslag sikrede at banditten blev hængende denne gang! I hvert tilfælde under fighten - for da Kasper nettede dyret, spyttede den både skalle og krog ud! 40 cm og 850 gram. En kanondejlig fangst!
 
Natmad i fiskecampen
Sommernatten sneg sig ind i fiskecampen - og det gav anledning til at dække op til den kulinariske dessert: Fru Pedersens lækre hjemmebagte cookies, pensionist-chokolade og det liflige brune stads fra Filippinerne, Don Papa-rom - denne gang i versionen Baroko! Ikke så tosset, sådan en tilfældig sommernat i de østjyske højdedrag.
 
Skallerne blev færre og færre ved foderpladsen - ja faktisk blev det næsten alt for stille efter, at vi fik klipset knæklysene på flåddene. Den sene dessert blev ikke afbrudt af de store fightscener.
 
Suderfangst i natten
Lige inden soveposerne kaldte lokkende, ville Pausefiskeren lige kontrollere, om en skalle igen havde hugget majsen. Et simpelt op-ned med flåddet kunne vel ikke være andet? Et lille modhug - og en lidt mere hidsig fight begyndte på foderpladsen, Plingeling! Kasper kunne nette en gyldengrøn suder for Pausefiskeren.
 
Portræt af suder og Pausefisker
Lidt mere at drømme sødt om i bivyen efterfølgende! En mindre, men vaks doktorfisk på 38 cm. Livet er herligt!
 
De 2 lystfiskende svende krøb i soveposerne - og blot en enkelt gang i løbet af de mørkeste timer blev de forstyrrede. En suder havde snust sig frem til Kaspers orm i sommernatten, hvilket udløste den elektroniske bidmelder - og fik jaget Kasper ud fra sin forvoksede parasol!
 
Morgenstund i fiskecampen
Som så ofte citeret: "Suderne bider kl. 4" ... men denne tidlige morgen måtte fisk være fisk, da alarmen med Jimi Hendrix og "All Along The Watchtower" puffede til Pausefiskerens søvn. Sommerregnen prikkede rytmisk på teltdugen i fiskebivyen og skabte en smuk lydkulisse til den nødvendige skællede mindfulness. Ingen grund til at skynde sig ud af den hyggelige hule ... 
 
Morgen-skalle i Østjylland
Foderpladsen blev efter en tilpas doven start på dagen frisket op med et par kugler - og knap nok var knæklyset afmonteret flåddet, så var der igen skaller, der gav foderkuglerne en skalle!
 
Tinca tinca - morgen-suder ved søen
En mere lovende bevægelse af flåddet kunne det dog blive til inden sulten fik sat gang i gasblussene. Endnu en suder til Pausefiskeren - eller var den med sine 38 cm og lidt spøjse bugfinner den samme, som havde bidt på majsene kort før sengetid?
 
Pausefiskeren og suderen
Formodentlig den samme Tinca tinca som om natten - men nu med mulighed for fangstfoto i dagslys! 
 
Bacon - morgenmad på vej i fiskecampen
Rituel afbrænding af gris - mon ikke ikke på tide at sende den herlige duft af bacon ud over bakkelandskabet som tak til Moder Natur for en særdeles hyggelig natsession ved søen?
 
Smørristet brød - bacon - æg
Og når vi nu var i gang med morgenbuffeten kunne grisen jo lige komme til at ligge lunt mellem det panderistede toastbrød og Kaspers hjemmelagte æg. Oh, hvilken fryd! Og dertil blev der skænket en Død Tante - med tak til (varm) Cocio og Don Papa! Livet er herligt!
 
Der gumles morgenbuffet ved søen
Er det egentligt æstetisk og etisk korrekt, at vise gode medmennesker i fuldbyrdet nydelse - uden samtykke?
 
Når alt kom til alt, så blev depoterne fyldt godt op med livgivende sager. Både fiskemæssigt (også selv om vi ikke fik kroget karperne!), kulinarisk og mentalt!
 
De 2 webredaktører havde nu også brug for den gode energi - for de havde da lige en mission mere i vente - der var toastbrød i overskud! Læs mere lige her: 01.07.2023 - Tilløb til Gudenåen
 
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk