Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2018 / 01.05.2018 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 01.05.2018: Borbjerg Møllesø

Store forventninger! Vel mødt til konkurrencefiskeri ved Møllesøen! Geddepremieren 2018 blev indhyllet i glade drømme om "sikre" hug af mindst en håndfuld gedder mellem 60 og 80 cm (Med dejligt flashback til sidste års premiere samme herlige sted!) - og ikke mindst jomfrusejlads med Pausefiskerens nye badedyr - introducing the Savage Gear High Rider 170. Hva'behar? 
 
bms1
Et puslespil? Men ikke et af de svære! Det tager blot ca. 10 minutter fra High Rider'en er læsset af Verso'en til at alle 4 luftkamre er pumpet fulde og sæde, tasker, årer er monteret med velcro, remme og beslag. "Let's get ready to rumble!"
 
bms2
Gråt og køligt - og altså ikke nogen særligt prangende forårsmorgen ... men umiddelbart tilpas fine forhold møder de 2 badedyr (High Rider'en OG Pausefiskeren?) ved Møllesøen. Dagens første agn er også en premiere - Shad14 fra danske High 5 Lures.
 
bms4
Den første lille time nydes med at manøvrere den pragtfulde flydering rundt langs Møllesøens rørskov og små bugter. Og mærke Shad'ens fine bevægelser og muligheder. Men der var altså generelt ganske stille under overfladen. Lige ind til gummi-agnen passerede kanten af en siv-ø 30 meter fra brinken. Stille modstand ... var det fisk? Tungere modstand ... og tilslag! I 10-12 sekunder fightes årets første gedde ... men netop som Pausefiskerens tanker omkring muligheden for at skulle håndlande fisken begyndte ... ruskede den sig fri i overfladen ...
 
bms
“Old-school-trioen”, som sidste år plaskede en del ferskvandskrokodiller indenbords på klassiske Atom-blink og blanke spinnere, var selvfølgelig også på plads i den lille premiere-konkurrence. Men de havde altså heller ikke særligt travlt først på dagen ...
 
bms
Der skiftes - stadig rimeligt selvsikkert - til “storfangeren” fra 2017-premieren: Pig Shad Jr. Men det virker nu som om, at den kan huske tandsættene fra sidste år og hellere vil gemme sig i grøden ...
 
gedde
På vej mod middagsstunden - og på vej mod lettere desperate spjæt med svømmefødderne - rigges jokeren fra sidste år på søen for enden af forfanget. Og efter et lille kvarter lokker den gamle Mepps Comet i str. 5 en rigtig fin “jack” på afveje! Junior-gedden hugger pludseligt hen over en fremvoksende grødebanke og giver en kort, men fin fight. FØRSTE FISK landet i High Rider’en! Så gør de lidt sølle 55 cm ikke så meget ...
 
gedde
Spinneren sad solidt plantet i kæften på den lille krokodille, men da krogen havde fået klemt sine modhager ind, kunne gedden ganske hurtigt mærke det kølige vand gennem gællerne igen. Møllesøen er nemlig helt og aldeles et catch-and-release-vand.
 
skål
Første fisk til afkrogning på kanten af den nye flydering! Det skal fejres! Onkel Finns Mosteri havde heldigvis sponsoreret en snaps med egegren og kandiseret æble til lidt festivitas ombord! SKÅL!
 
afrika
Selv om High Rider’en giver Pausefiskeren bedre komfort, manøvremuligheder og gennemsnitshastighed - og turen lige som sidste år ender helt ude ved Verdens Ende - så udeblev drømmehuggene og de utallige fight-oplevelser resten af turen. I alt blev der til premiere-konkurrencen på søen blot fanget 12-14 gedder af 10 fiskere ... de 3 old-school-heavy-metal-drenge fangede til sammenligning sidste år 22 alene! Pausefiskerens gedde var dagens mindste (!) - mens resten af fiskene målte mellem 65 og 85 cm.
lama
Funny Selfie?
 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk