På tur med Pausefiskeren - 01.11.2018: Vonåen

Arbejde, arbejde, arbejde ... 
 
Man må jo tjene en skilling i ny og næ - hvis der nu skulle investeres i nyt uundværligt til grejkassen eller outdoor-udrystningen - men det kan da også blive for meget af det gode!
 
Pausefiskeren tog konsekvensen af et par uger med rigelig timeforbrug på jobbet og trak stikket en tilfældig torsdag, hvor vejrudsigten lovede tilpasse forhold til at jagte de vestjyske predatorer fra High Rider'en. De stribede banditter skulle vel til at tygge sig mætte og runde til den kommende vinterperiode?
 
vonå
Destinationen var egentligt sat til et i Pausefisker-perspektiv jomfrueligt område af Stadil Fjord - men en overraskende voldsom vind derude overbeviste hurtigt Pausefiskeren om, at der nok var mere beskyttet miljø på Vonåens mørke strøm. Og området ved Engbroen havde jo på det seneste sendt mange herlige stød igennem stangtoppen på drop-shot-stangen ... 
 
flydering vonå
De 2 badedyr - altså High Rider'en og Pausefiskeren - blev hurtigt søsat ved Engbroen. Og selvsikkerheden omkring fangst af Perca fluviatilis blev større, da en glemt DROP9-gummiagn blev fundet i bunden af flyderingens ene sidetaske! Men håbet om hurtige striber på UL-drop-shot-rigget omkring broen blev ikke indfriet. Ikke en gang små forsigtige nap fra de helt små aborrer! Jagten fortsatte nedstrøms ...
 
vonå
Der blev skiftet til stang nr. 2 - lidt tungere spinnegrej og SHAD10 fra High 5 Lures. Var der virkeligt et forsigtigt hug på den? Hmmmn ... men efter 20 minutters kasteri langs rørskoven og et par hurtige provokative vip "ude på det dybe" i midten af åen måtte det konstateres, at det fortsat ikke var tid til gennembruddet for denne fine agn med herligt lokkende gang gennem vandsøjlen!
 
aborre vonå
Tilbage til drop-shot-rigget og DROP9'eren - og så var der fisk! Først 2-3 små stød og så et ordentligt rusk. For første gang - men absolut ikke sidste - snød selve hugget og den voldsomme hovedrysten i dybet: Det var absolut IKKE en fisk over 30 cm.! 
 
vonå aborre svømmefødder
Hvad man måske har i manglende størrelse kan man godt have i temperament! Igen en fisk omkring de 20 cm - der i sin hidsighed forsøger at vikle sig om svømmefødderne ...
 
aborre vonå
På ekspeditionens yderste destination (Der skulle jo være saft og kraft nok i Pausefiskeren til at finne sig tilbage til Engbroen og den parkerede Toyota!) var der på skrænten til et lavvandet område gang i striberne. Et par fisk på omkring 22-23 cm hilste hurtigt på.
 
pausefiskeren vonå
Apropos saft: Pitstop i kastelængde fra skrænten og stimen med hugvillige, mindre aborrer! Med snuden af High Rider'en trykket ind i sivene kunne Pausefiskeren taknemmeligt skåle med Moder Natur i en lille klassisk frækkert fra Onkel Finns Mosteri - kryddersnaps lavet på grønne valnødder. Se, det er vestjysk Mindfulness! Velfortjent efter MANGE timer i tjenesten for det offentlige ... når han selv skal sige det!
 
aborre vonå
Dagens mindste sæt striber - der huggede ganske brutalt! Først troede jeg, at den havde slået gummidyret af, og jeg havde mistet den sidste DROP9'er. Men ...
 
aborre vonå
... DROP9'erens 9 cm var blot halvvejs igennem den 15-16 cm-lange aborres fordøjelsessystem? Imponerende hvad de små glubske fætre kan inhalere!
 
aborre vonå
Brutale hug - vild hovedrystende fight - og stadig fisk under 25 cm! 
 
vindmølle ved vonå
Nogle elsker bøgeskoven - Pausefiskerens yndlingsskov er nok rørskoven! Pragtfuld at drifte på åen i læ for vinden ...
 
aborre fra vonå
Endnu en lille aborre! Bliver Pausefiskeren da aldrig træt af den fisk? Næh, det tror jeg faktisk ikke!
 
vonå aborre
Ingen filter! Som malet i akvarel! Solen leger med farverne og kameraets linse bliver drillet, da en af dagens sidste aborrer landes. Bemærk det pædagogisk korrekte visuelle indblik i drop-shot-riggets opbygning - selv drop-shot-loddet ses tydeligt under aborrens hoved ...
 
 
drop shot vonå
Før landing af Badedyr 1 og Badedyr 2 på brinken af Vonåen rigges der af under Engbroen - men inden da et portræt af det set-up, der har fået sit absolutte gennembrud i denne sæson:
Hjulet: Daiwa Ninja 1500 (Påspolet 0,16 mm nylon).
Stang: Daiwa 702ULS Drop Shot (Kastevægt 1-9 gram)
Krog: BFT Zero Twist Shot
Agn: DROP9 fra High 5 Lures (Flere farvevarianter)
Lod: Flere forskellige mærker og vægte af drop-shot-lod.
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk