På tur med Pausefiskeren - 12.11.2023: Husby Strand

På vejen over den jyske hede blev de blot 3 medlemmer af Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening, der havde tilmeldt sig årets sidste foreningstur, enige om at satse på vestfynske Husby Strand - i stedet for det første mål, Gamborg Fjord. Og det fortrød de da vist ikke!
 
Ringkøbing og omegns sportsfiskerforening på tur
Ud over Pausefiskeren var det turmand 2up og Per, der var stået tidligt op og kørt hele vejen østover til Fyn. Tidsmæssigt var der dog ikke den store forskel til f.eks. den klassiske ROS-tur til Mariager Fjord.
 
Oversigt over Husby Strand, Vestfyn
Dagens spot! Forholdsvis lavvandet lige ved p-pladsen - men med mere og mere dybde rundt sydpå. Relativt lavvandet mod nord op mod halvårsfredningen. Gode og varierede strækninger. 
 
Shimano Speedmaster plus Shimano Stradic CI4 ved kystfiskeri
Det var igen spinnegrejet, der blev førstevalget for Pausefiskeren på kysten. Men næste gang på denne spændende destination ville man måske også kunne lokkes med fluestangens fortræffeligheder?
 
Eksotiske slotte på Vestfyn?
Eksotiske Vestfyn på en fin efterårsdag! 
 
Rådyr på stranden?
 Der var åbenbart også andet vildt end havørrederne ved Husby Strand ...

Kaffepause til Pausefiskeren på Vestfyn
Saliggørende kaffepause ... behov for ny energi under vinterfiskeriet, når nu ikke fedtfinnerne vil skabe gnister ved at hugge! 

Færgehavnen ved Husby Strand
Omkring færgehavnen var der mulighed for at kaste ud på endnu dybere vand ... men snart begyndte maven at knurre! 

2up laver suppe til Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening
Turmanden kaldte til samling omkring den varme suppe! Efter mere end 3 timers fiskeri var det blot blevet til et nap på Pers flue og et par fisk, der blev skræmt af forbipasserende bag Pausefiskerens ryg, da han stod 8-10 meter ude i vandet.

Og Pausefiskeren kunne da under spisningen også berette om en "indfødt", der havde haft flere følgere - og ikke langt fra havnen havde et fint hug lige under stangspidsen!
 
Efter den tiltrængte varme forplejning gik 2up og Per igen sydpå - mens Pausefiskeren valgte at affiske strækket op til fredningen. Og ganske få kast efter pausen var der hug! Resolut tog en fisk Pausefiskerens Savage Gear Stickleback Pencil-wobler på det lave vand og foretog et frisk udløb! Bremsen blev forsigtigt løsnet - men efter et par skvulp i overfladen viste det sig slet ikke blev nødvendigt!
 
Vestfynsk havørred til Pausefiskeren
En pragtfuld havørred var det, men med sine 36-37 cm var det ikke en ørred, der kunne udfordre stang og hjul. Altså heller ingen hjemmerøget ørred til julebordet denne gang!
 
Havørred lige under målet - catch and release
Afkrogning og hurtig genudsættelse - madfisken må vente til 2024?

Formation af gæs over Husby Strand
På vej tilbage til parkeringspladsen blev Pausefiskeren igen overfløjet af en formation gæs. Total vinterhalvårsstemning. Herligt!

Salmo trutta trutta på flue
Længere sydpå fik 2up først kroget en sølvblank undermåler - og snart efter gav det bonus for ham at følge op på fortællingen om ørreden, der huggede under stangspidsen tidligere på dagen. 2up's Pattegris lokkede en sund og smuk havørred på 55 cm til fight. Stort set på samme spot som hugget faldt før middag for den "indfødte"! Fisken blev landet efter en del halløj og spring - og som tak lod 2up den få friheden igen. Med et par fisk i fryseren kan man sagtens have overskud til catch and release! "Og på torsdag ville den nok have så meget farve, at den alligevel skulle genudsættes!"
 
 
Supplerende fotos © 2up
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk