På tur med Pausefiskeren - 07.11.2021: Mariager Fjord

Endeligt stod sol, måne og stjerner tilpas korrekt i Pausefiskerens fiske- og familiekalender - så han kunne deltage på en foreningstur med de garvede havørredfiskere fra Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening. Vinden var varslet frisk og fra vest - så turmand 2up havde valgt en vejr-sikker løsning langt mod øst - Mariager Fjord med udgangspunktet Vive Havn.
 
 
fluefiskere klargøring Vive havn
De 7 medlemmer af ROS var endeligt kampberedte efter en lang køretur efter 2up's GPS på små herlige jyske landeveje - 5 fluekastende svende og 2 med spinnegrejet kom med hele vejen!
 
Mariager fjord bilfragmenteringen
Vejret var herligt! Ingen regn og begrænset udfordring med vinden. Pausefiskeren valgte at følge den anden spinnefisker - for Charlotte havde tidligere kroget fine fedtfinner i vigen efter Bilfragmenteringen.
 
Shimano speedmaster spinnefiskeri
For ja, Pausefiskeren havde igen valgt at lade fluegrejet blive hjemme på en kysttur! Men med de fine vejrforhold kunne en kastelektion nok have fristet alligevel - Mariager Fjord er jo et af de få steder, at Pausefiskeren faktisk har fanget havørred på flue! Påstanden kunne selvfølgelig også bare være, at den trofaste Shimano Speedmaster fortjente at blive støvet af!
 
savage gear seeker isp havørred blink
Dagens endegrej: Savage Gear Seeker ISP i 12 g. Et relativt tyndt blink med en tung bagende. Lækker lokkende gang i vandet, og ved spinstop roterede den voldsomt. 12 grams-versionen var perfekt til de forholdsvis lavvandede områder, der blev fisket på denne dag. Næsten hele første halvleg på turen var det Fluo Red/Black-versionen, der blev slynget ud i saltvandet - men lige inden den fælles frokost blev der byttet om til Green/Silver - vandet var nemlig utroligt klart, så kunne det jo nok være, at det var de mere sarte naturlige farver, der kunne lokke?
 
husbåd med påhængsmotor
Pausefiskeren mærkede dog intet inden frokostpausen - men blev på vej tilbage til de andre ganske betaget af et lokalt byggeprojekt - sådan en husbåd ville være et herligt tilholdssted på Vonåen!
 
ekspedition havørred Mariager Fjord
Efter pausen - hvor 3-4 af fluefiskerne kunne berette om kontakt til fisk - eller endda om undermålsfisk til afkrogning - valgte hovedparten af ROS'erne, at gå vest på - her hvor der havde været kontakt til fjordens fedfinnebærende sølvfisk. Der skulle dog vandres en del gennem en meget nærværende natur ...
 
Vive Møllebæk halvårsfredning
Her passerede det skællede selskab grunden til vandringen - udløbet af Vive Mølleå lige vest for havnen udløser et fredningsbælte i vinterhalvåret.
 
Endelig fri af fredningszonen kunne Pausefiskeren afsøge kanterne ved rørskoven med det lille blink. 2up missede en fisk i vigen på den anden side af rørskoven. Kort efter ville han gerne trække forbi Pausefiskeren - og Pausefiskeren vadede ned i vigen. En håndfuld kast langs vigens rørskov gav ikke resultat. Der skulle holdes gang i blinket - for her var der lavvandet. Et par kast blev lagt længere ud i fjorden. Selv længst ude i kastet kunne man mærke, at der ikke var meget dybde. Et endnu længere kast blev høvlet afsted - nedslag og 3-4 omdrejninger på Shimano Stradic-hjulet - og BAM!
 
Fangst havørred i nettet
En mindre, men yderst viril fisk huggede Seeker'en og skummede overfladen! Efter den første overraskelse fulgte havørreden med ind uden det helt store bøvl - men lige foran nettet valgte den så at springe! Fedtfinnen kunne dog efter en kort udflugt føres ind i fangstnettet. Pragtfuld!
 
catch and release havørred sea trout
Velnæret fjordørred på omkring de 36 cm en sidste hurtig omgang foran kameraet! Catch and release er fin - og en selvfølge ved undermålsfisk - men havde den ramt de 40 cm, var den nok kommet med hjem til rygeovnen! 
 
Solnedgang ved Vive Havn Mariager Fjord
En dejlig dag ved herlige Mariager Fjord sluttede - med en ganske ok ROS-foreningstur-statistik, hvor 7 fisk var af vandet - og med mindst lige så mange hug uden fast fisk. Størrelse er selvfølgelig ikke alt - men der kunne måske være noget at arbejde på, når dagens største ROS-havørred kun lige kunne presses op omkring de 38 cm ...
 
Vi må da bare gøre førsøget igen, når den nye sæsons foreningsture fløjtes i gang! 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk