På tur med Pausefiskeren - 17.06.2020: Vonåen

FRIHED! En halv fridag blev udråbt til at sætte ekspeditionen "Er Vonåen virkelig en 2 meter dyb kanal hele vejen?" i gang. Highrider'en var jo blevet opdateret med påmonteret Lowrance Hook2 - så der skulle blive mulighed for at få "øje" for dybdeforhold og fiskeliv under overfladen. 
 
vonåen Vestjylland lystfiskeri highrider flydering aborre fiskeri barsch
Badedyret forventningsfuld rigget op og kampklar ved Engbroen.
 
lowrance hook2 vonåen aborre lystfiskeri Vestjylland
Hook2'eren afslører hurtigt det, den er anskaffet til: Dybdeforhold og stimefisk ... stimer, der forhåbentligt vil blive hjemsøgt af diverse vestjyske predatorer. Fokusfisken blev igen aborren - med både jig og dropshot i beredskab.
 
Grisehalen Vonåen lystfiskeri Vestjylland aborre gedde barsch
Highrider'en cruiser nedstrøms - uden kontakt til sultne fisk. Hook2'eren viser mange småstimer af fisk - måske smelt? Dybden varierer fra omkring 4 til 1 meter, så der findes skrænter og høller, der på de rigtige tidspunkter kan rumme fisk. 
 
Turen nedstrøms afbrydes - man skal jo før eller siden jo også glæde sig til turen opstrøms igen! Et passende vendepunkt var Grisehalen (åbningen til venstre på billedet herover). Der er det til gengæld ikke særligt dybt - mindre end en meter i det meste af området.
 
Til at begynde med er det fortsat kun vindmøllernes susende vinger, rørdrummens brummen og de hæse fiskehejre, der fortæller, at Pausefiskeren er midt i Naturens Rige. Oh, og så også en jagende rørhøg! Vældigt scenarie ... men hvad med livet under vandoverfladen?
 
aborre barsch perch flydering lystfiskeri highrider westin
Helt inde i bunden af Grisehalen - næsten inde under vingerne af de store Vestas-møller - hugger dagens første fisk. Slet ikke verdens største sæt striber - men en aborre så sulten, at Westin Shadteez'en inhaleres helt!
 
aborre vonåen flydering highrider westin shadteez barsch angeln
Kort efter er der bud efter gummidyret igen. Også denne aborre sluger den råt! Herlige kontante hug!
 
aborre lystfiskeri Vonå Vestjylland westin perch barsch highrider flydering
Selv fisk under 20 cm angriber Shadteez'en voldsomt ...
 
aborre perch barsch vonåen vestjylland highrider flydering westin shadteez
Herlige vestjyske sommerfisk ...
 
aborre perch barsch vonåen highrider flydering westin shadteez vestjylland lystfiskeri
Den sidste bandit fra Grisehalen løslades efter foto-session - badedyret skal tøffes opstrøms - og op mod vinden til Engbroen igen.
 
aborre perch barsch vestjylland lystfiskeri angeln highrider flydering westin shadteez
Halvdelen af turen mod landgangen var tilbagelagt, da overfladen brydes af flere jagende fisk. Et par gange stødes der forsigtigt til gummidyret i dybet. Men der skal gå 25-30 kast, inden der endelig er en stribet røver, der hugger til for alvor. Det var så til gengæld også den eneste aborre, der kunne overlistes på strækningen ude i Vonåen ...
 
pausefiskeren flydering vonåen Vestjylland lystfiskeri aborre barsch perch dropshot
Tid til et lille pitstop og bådebro-selfie ved Verdens Ende. Pausefiskerens lårbasser er ved at være lidt møre efter 30-40 minutter i konstant bevægelse op mod strøm og vind. Og så lige det sidste stykke opstrøms ...
 
perch barsch angeln flydering highrider dropshot ormefiskeri
Oppe under Engbroen plaskes der voldsomt af jagende fisk. Det udnyttes til en afsluttende sats med dropshot rigget med rigtige orm - og dermed dagens 2 største sæt striber på omkring de 25 cm ... 
 
God dag på Vonåen - med fine (og ikke alt for store) fisk, god træning med Lowrance'n, ny viden om dybdeforhold og det første togt helt ind i Grisehalen. Det er sgu' da en godkendt halv fridag!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk