På tur med Pausefiskeren - 07.07.2020: Vonåen

Selvom havearbejdet trængte sig på med flere nedbrydnings- og vedligeholdelsesprojekter, da Pausefiskeren endeligt og meget forsinket holdt påskeferie (!), var der da også tid til skællede overspringshandlinger. F.eks. en morgenmads-session ved Turistspottet. 
 
vonå lystfiskeri Vestjylland aborre hork barsch
Livet kan være dejligt simpelt! Let bundrig a'la dobbelt dropshot på UL-stangen og rigeligt med orm (Lidt fornuftigt kommer der da ud af havearbejdet!). Og så friskbrygget kaffe og bl.a. en høj snegl. Simpelt. Herligt! Og så endda på et spot, hvor der er potentiale til at udfordre DK-rekorden i hork ... se evt. beretningen fra 28.08.2019
 
skalle lystfiskeri vonå Vestjylland medefiskeri
Det dobbelte dropshotrig blev skabt til jagten på kanalens bestand af hork - men årets første skalle fristedes også af præsentationen.
 
aborre vonå lystfiskeri Vestjylland medefiskeri
Kort efter var der rejst rygfinne på krogen - men det var horkens fætter, aborren, der også ville være med til morgenmadsserveringen.
 
hork lystfiskeri Vestjylland vonå medefiskeri
Sådan - dobbelt op på horken! Virilt flasher fisken på forfangets nederste krog sin rygfinne. Men ingen af dem kan ikke strække sig meget over de 10-12 cm. 
 
aborre vonå lystfiskeri Vestjylland medefiskeri
Bam! Fornuftig fightende bifangst på det lette grej - en sortstribet røver på lidt over de 26 cm.
 
hork Vestjylland vonå lystfiskeri medefiskeri ormefiskeri
Helt inde ved betonkanten luskede endnu en hork rundt - og i solens stråler viser den ellers noget undervurderede fisk en hel del gylden charme.
 
vonå Vestjylland lystfiskeri regnvejr naturens rige
Sommer i Danmark! En ordentlig byge afbrød Pausefiskerens overvejelser om at pakke sammen og komme hjem til haven for at fjerne thuja og efeu omkring det gamle haveskur. Der er heldigvis tørvejr under broen, så der agnes igen med friske orm.
 
hork Vestjylland lystfiskeri ormefiskeri medefiskeri vonå
De sidste dråber af bygen akkompagnerede Pausefiskerens sidste tilslag på de hidsige nøk i den tynde stangspids. Efter et par småskaller lader endnu en hork et par centimeter under rekordmålet sig tilpas stolt fotografere til turberetningen. Den ville dog ikke afsløre, hvor dens bedstemor bor ...
 
prop flåd pausefisk
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk