På tur med Pausefiskeren - 01.11.2020: Vonåen featuring FiskeFoto.dk

Pausefiskeren forventede næsten et rungende "Let's get ready to Rumble!" ud over rørskoven, da han driblede ned ad skrænten til kanalen mellem de 2 fjorde. Inden længe ville han stå med potent kulfiber mod potent kulfiber overfor den regerende Danmarksmester i hork - webredaktør Kasper fra FiskeFoto.dk. Kunne vestjyden i direkte duel og på hjemmebane fravriste østjyden mesterbæltet i Gymnocephalus cernua? Ville man kunne strække et målebånd ud over de 16,5 cm, som DK-rekorden på den officielle Mikroliste viste? 
 
hork Vonå vestjylland ormefiskeri medefiskeri
Skulle man nå lidt opvarmning inden den forsvarende mester ville ramme kanalen? Pausefiskeren havde rigget den loyale Daiwa UL-dropshotstang op til sjov. Allerede i første drev med det dobbelte dropshot-rig med kroge i størrelse 10 var der dobbelt-dip! Til trods for den høje vandstand og strømhastigheden i Vonåen var der åbenbart fætter-og-kusinefest i den brune suppe! Tykke og velnærede - og længden var da ok - til en forsigtig start! 
 
fiskefoto.dk Kasper Strube vonåen vestjylland medefiskeri
Så blev det alvor! The Ruffe-Champ Kasper placerede sig i det grønne ringhjørne. Han havde allerede varmet op til artsfiskeriet i søer og den sydligste del af Ringkøbing Fjord. 
 
hork medefiskeri vonåen
Vi fik kroget en del hork - flere omkring de 15-16 cm - og den venskabelige dyst bølgede frem og tilbage.
 
skalle vonåen medefiskeri
Med bundfiskede orm skal der selvfølgelig også komme bifangster - Kasper fangede flere mindre aborrer, mens Pausefiskeren blev drillet af en skalle.
 
hork medefiskeri vonåen vestjylland
Så begyndte det at ligne noget - en smuk gylden hork i ca. samme størrelse som webredaktøren fra FiskeFoto.dk!
 
vonåen hork medefiskeri
Kasper markerede bl.a. med fin fisk lige under den regerende DK-rekord-længde - men ...
 
medefiskeri vonåen hork
En tilpas brutal metalliskfarvet skønhed brød overfladen - skulle det være det skællede uppercut, der ville ramme den regerende mester lige på kæben og fravriste ham champ-bæltet?
 
hork medefiskeri vonåen vestjylland Pausefiskeren
Bingo! 17 cm viste kontrolmålingen! PR-fisk - og potentiel DANMARKSREKORD! Pausefiskeren kan nu indsende sin første fangst til bedømmelse hos rekordkomitéen! 
 
medefiskeri kaffe kage pausefiskeri snaps
Med spændingen så godt som udløst byder Pausefiskeren galant på kaffe & kage - og en lille hjemmelavet kryddersnaps trukket på karamelliseret æble og egegrene! Skål - der må fejres!
 
vonåen medefiskeri hork aborre vestjylland
Mørket sneg sig ind på de 2 kombattanter - og der blev længere mellem huggene.
 
aborre vonåen medefiskeri fiskeri vestjylland
Et par nap på et mere aktivt fisket dropshot-rig resulterede til sidst i eftermiddagens sidste fisk - Pausefiskeren noterede sig også lige Vonåens karakteristske røver, aborren, på fangststatistikken.
 
Storskællet tak til Kasper for en ærefuld dyst - hvad er odds'ne for, at slå den regerende hork-mester ansigt til ansigt! Vildt! Og vildt hyggeligt!
 
 
Supplerende foto © FiskeFoto.dk
 
 
Efterfølgende blev fangstrapporten indsendt til Rekordudvalget på www.fiskerekorder.dk - og efter nogle ugers spænding fik Pausefiskeren bekræftet rekorden og tilsendt det officielle diplom fra Rekordudvalget! Det skal da også lige vises stolt frem her på siden:
 
diplom rekordudvalget hork Vonå danmarksrekord
 
(Og ja, man kan godt være ydmyg og leve med en taste/skrivefejl i mellemnavnet i denne højtids stund!)
 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk