Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2015

På tur med Pausefiskeren 2015

Fiskofil drama-dokumentar fra Pausefiskerens ekspeditioner i det Herrens År 2015
 
 
prop
 
 
Klik på foto for at se det større - herefter klik på pilene for at se fortløbende galleri!
 
 
04.01.2015 - Vonåen & Ringkøbing Havn

Juleferien var ved at være ovre - men det var drømmen om en tyk sortstribet aborre slet ikke! I pauserne mellem højtidens utallige klassiske kampe med sild, flæskesteg og vanilliekranse blev Youtube-fiskeriet en åndelig inspiration. Ikke mindst reality-fiske-konkurrencen "Perch Pro" fra Kanalgratis.se satte fornøjelige drømme i gang! Og lige inden hverdagen igen stod foran døren blev det for meget: Pausefiskeren måtte kaste med gummidyr efter de lokale vestjyske aborrer! 
prop
16.01.2015 - Hover Å - Zone 1
 
Å-premiere! Efter en omblæst, men nydelig - og fiskeløs - dag i den vestjyske natur kan Pausefiskeren gruble over, om han er skuffet i forhold til at der ikke blev kroget et par stykker af efterårets flugtkonger fra dambrugene (Fast fisk på årets første å-tur er altid en fornøjelse!) - eller skal han være tilpas tilfreds med, at alt tilsyneladene åndede fred uden fede, yngelædende regnbueørreder? Med få andre fiskere ved hjemmevandet - og en forsigtig fangstmelding på et par mindre fluefangede bækørreder fra et andet foreningsmedlem - vælges en positiv tilgang som giver håb om, at vinterens regn har hjulpet med at få "skyllet" regnbuerne ud af systemet! Længe leve åens oprindelige beboere!
 
Godt at Pausefiskeren havde nok porsesnaps med - det krævede nemlig lige en "Tak-for-hjælpen-skål" med formanden for ROS - der da lige samlede Pausefiskerens efterladte grej (inkl. Shimano Speedmaster'en) op fra grøften ved landevejsbroen! For Pausefiskeren var allerede på vej til Heebro for at fiske videre ... endnu en gang storskællet tak til KB for opmærksomheden!
11.02.2015 - Hover Å - Zone 1
 
Kan man nogle gange komme til at glemme, at det hersens lystfiskeri er en fornøjelse - en afslappende rekreation for sjæl og legeme?
 
Pausefiskeren kunne - efter en afslappende varm kop mokka derude ved åen - se tilbage på over en time med finger-flænsende og snøre-raspende brombærkrat, menneske-ædende mudderhuller, flåd-stjælende bundbid og krog-fangende birkegrene. Og stadig smile skævt til Moder Natur og alle hendes udfordringer!
 
Og han blev da også belønnet. Javist - ikke med de mest voldsomme fisk, der kan kroges i den lille vestjyske perle af en å. Men alligevel. 3 flotte, velnærede fedtfinner mellem ca. 20 og 28 cm var oppe og fortælle, at håbet for den naturlige bestand af bækørreder er gylden! Kraftfulde sprøjtede de alle et farvel med halefinnen ved genudsætningen! Efterårets store regnbueørred-udslip har umiddelbart ikke haft den store indvirkning! Dagens "våben" var finurlige kompostorme-bundter fisket under lille flåd. Vandføringen lokker dog nok snart til enten UL-fiskeri med de små woblere - eller endda fluefiskeri?
prop
21.02.2015 - Lysfiskergården
 
Klubmesterskabet i Lystfiskerklubben Bundbid - i alt 10 ture hen over året - blev kastet i gang ved put-søen i Roust! 16 medlemmer og 2 gæster håbede lunefuldt på godt gang i fedtfinnerne - vinteren var jo ganske mild!
 
Pausefiskeren kom ikke rigtig til de store armbevægelser: Hverken små hvide blink, store skalrejer eller det klassiske "Powerbait på bund" gav det mindste nøk i stangspidsen! Men hyggeligt var det sgu' alligevel - igen-igen!
prop
08.03.2015 - Limfjorden
 
Kysten kalder! Der fanges mange fine sølvblanke havørreder derude lige nu! Og med over 20 år siden sidste kystfangede havørred var det da vist ved at være på tide for Pausefiskeren! Derfor var jeg tilpas tilfreds med, at Ringkøbing & Omegns Sportsfiskerforening havde sin traditionelle første klubtur til de salte bølger - i denne omgang Limfjorden omkring Jegindø. Det var min 3. tur til Limfjorden - igen med spinnegrejet. Men de andre klubprofiler med hardcore-fluekastene er ved at overbevise mig om, at en flue er et forsøg værd - derude ved det "uoverskuelige hav" ...
prop
21.03.2015 - Herning Fiskepark
 
Konerne ville til Krimi-messe i Horsens - og pludselig kunne Rullestenen og Pausefiskeren finde sig sat af på en parkeringsplads ved en fiskesø i Herning! 4 grader viste Verso'ens instrumentbræt - inden de herrer mærkede de 8-10 sekundmeter vind ind på de lange underpermissioner under påklædning til jagten på et par kolde regnbueørreder. Man måtte vist arbejde sig til varmen - og opsøge fedtfinnerne med lidt lækkert isenkram a'la langsomt-svævende trutta og stripper - eller endda bombarda og gummidyr?
prop
18.04.2015 - Sneum Å
 
Klubmesterskabet i Bundbid ramte igen en forsinket omgang premierefiskeri efter Sneum Å's store fedtfinner. Pausefiskeren brugte som ofte før sin fisketid ved Ålbæk på Eriks private stykke - men hverken den "jomfruelige" brink eller virile orm fra haven lige udenfor Æ' Pralstow kunne skabe de store armbevægelser! 2 andre Bundbid-hold var både opstrøms og nedstrøms denne sides webredaktør - men ud over at Jesper havde en mindre sølvfisk kortvarigt på ved motorvejsstykket - så fik vi ikke griset vægten til hjemme hos Per Fluen, inden vi gik til angreb på suppen! Tak til Birgit for kogeri og husly!
26.04.2015 - Hover Å - Zone 3
 
Efter en pludselig flugt fra det svedige havearbejde fandt Pausefiskeren sig ude ved det øverste stykke af Ringkøbing og Omegns Sportfiskerforenings del af Hover Å. Bøtten med orm fra det fiskeløse besøg ved Sneum Å havde hele weekenden rumsteret i baghovedet. Og foråret kan da bruges til andet end at bekæmpe ukrudt og mos bag ligusterhækken!
27.04.2015 - Lystfiskergården
 
Ny sæson - ny arena for Bundbids klubaftener i sommerhalvåret: Lystfiskergården afløser Nebel sø Put and Take som "klublokale", når medlemmerne skal mødes - for at fiske, genfortælle røverhistorier og færdiggøre praktiske aftaler vedrørende de næste klubmesterskabsture. Også i år ser det ud til at fiskeriet trækker flere medlemmer til! Herligt! Så skal vi bare have andre end Ruller på banen med krogede fisk!
prop
02.05.2015 - On The Rocks ved Nyborg
 
Pausefiskeren har stolte traditioner ved Bundbids årlige dyst om fangsten af den længste Belone belone - the horny hornfish! Men kunne han finde de grønbenede, langnæbbede mini-sværdfisk igen - eller ville kampen mod søvnmangel (Hvem er også så tosset at køre hjemmefra kl. 4:45?), mærkeligt lunefuldt vejr, glatte  algebefængte klippeblokke og mangel på de trygge ganske fangst-sikre silkekroge give flere rynker og nervøse tics? 
prop
16.05.2015 - Vejers Strand
 
Endnu en omgang klubmesterskabs-dyst i Bundbids tegn - denne gang på jagt efter den magisk tiltrækkende rov-flade: Pighvarren! Ville Pausefiskeren og resten af fiskeklubben få udbytte af deres klubaften på Fiskerimuseet i Esbjerg - hvor de håndfodrede en 7-8 kilos pighvar? 
prop
25.05.2015 - Lillebælt m. Deluxen
 
De lette matroser fra "Jollelauget af den storbarmede Havfrues sidste Ære" har igen brugt af pensionsopsparingen for at forbedre de maritime jagtmuligheder med det gode "skib" Deluxen: En ny (brugt) motor er blevet indkøbt!
Prop
05.06. + 06.06.2015 - Natfiskeri i mosen
 
Fars dag = fiskedag! Pausefiskeren havde lokket Kasper fra Fiskefoto.dk til endnu et fornøjeligt topmøde for de 2 hjemmeside-redaktører! Og Kasper skulle selvfølgelig gerne finde et medevand, som Pausefiskeren har så svært ved at finde i det vestjyske!
 
Den Gamle Grusgrav fra sidste års topmøde var desværre oversvømmet ud over det almindelige - så en fiskende overnatning var umulig. Men så har Kasper jo så mange andre muligheder derovre i det østlige Jylland!
 
Og hjemmebanefordelen var rigtig tydelig på denne tur! Kasper fiskede røven ud af fiskebukserne på Pausefiskeren, så det stadig piver i mosen! Endnu en gang kan han finde sjælero i mottoet "De store fisk ta'r en lur, når Pausefiskeren er på tur!". 
prop
06.06.2015 - Den Gamle Grusgrav
 
Inden Kasper og Pausefiskeren bryder endegyldigt op fra topmødet mellem Fiskefoto.dk og Pausefiskeren.dk følger Toyotaen efter MC'en ud af mosen og igennem det grønne, bakkede landskab i det østjyske. Kaspers fortælling om cruisende karper på de oversvømmede enge ved Den Gamle Grusgrav kunne stadig skabe fiskefeber til trods for de mange timers fiskeri i nattens mulm og mørke. Og han havde teknikken til at disse karper kunne overlistes!
 
Ind til videre konstateres: Dappefiskeri med brød i knædybt vand på en oversvømmet eng er ÅRETS MEST INTENSE FISKEOPLEVELSE!
 
Storskællet tak til Kasper for en fantastisk fornøjelig weekend i fiskeriets tegn!
prop
30.06.2015 - Vonåen
 
Fyraftensfiskeri på Turist-spottet ved Vonåen - det skal Pausefiskeren altså blive bedre til! Altså ikke rent fiske-teknisk og fangstmæssig (Alt håb er ude?) - men til bare lige at kaste Verso'en ind på broens vigespor og bruge 20-30 minutter på at kaste dagens jobmæssige udfordringer ud over den vestjyske kanal. Ooohhh, salighed!
prop
01.07.2015 - Vonåen
 
Kunne det blive en vane - det der med det gode, afstressende fyraftensfiskeri? Det kan da godt være, at man bare skal have en pose gummidyr liggende fast i arbejdsuniformen? 
prop
06.07.2015 - Hover Å + Vonåen
 
Selvom Hr. Fiskefoto.dk stort set har fanget alt i Kongeriget, blev han (efter et makrel-eventyr i Hvide Sande - læs Kaspers fangstrapport fra d. 05.07.2015 på www.fiskefoto.dk) alligevel inviteret med på Zone 1 og 2 ved Pausefiskerens hjemmevand. 
 
Den massive makrel-duft fra Øst-jyden skræmte dog ikke de små gyldne bækørreder - og de 2 webredaktører hyggede sig til trods for en vældig vind og skiftende skydække. 
 
Desværre var der ikke flere nye arter til Kasper - der i år allerede har rundet 30 danske arter! Men han fik da selv mulighed for at gå til biddet, da det lille selskab landede i læ ved Vonåens betonkant ...
prop
13.07.2015 - Årøsund m. Deluxen
 
En shoppingtur til Kolding Storcenter ... eller med svoger på hans jomfru-tur med Deluxen? Nogle valg er heldigvis stadig meeeeeget nemme!
 
For heldigvis ville svoger Rullesten ikke længere høre på drillerierne vedr. hans (manglende) deltagelse i "Jollelauget af den storbarmede Havfrues sidste Ære" og anparten i den herlige Ørnvik kaldet Deluxen! Han er IKKE kun med for at deltage i de våde generalforsamlinger! Han ville faktisk ud og fiske! Og han overtalte Pausefiskeren til en ekspedition på ukendte vande - Rullestenen havde hørt rigtigt godt om Årøsund!
 
Det blev ikke en beslutning, de fortrød!
prop
23.07.2015 - Havnen v. Myrties, Kalymnos (Grækenland)
 
Familieferien 2015 gik til kriseramte Grækenland. Og hvis der ikke også skulle blive krisestemning i Pausefiskerens fiskestatistikker, så skulle der fiskeslim på fingrene! 3 tidligere forsøg på at sætte krogen fast i en skællet fætter fra Middelhavet var alle mislykkede. 
 
Efter at have "dykket" rundt ved badestranden og undervands-filmet diverse eksotiske fisk var humøret tilpas højt - og forventningerne ligeså. Og efter flere dage med familiære gøremål ved poolen og tålmodighed ved diverse taske-, tøj- og solbrillebutikker var det vel helt ok med et lille frirum til farmand. Med stang og snøre!
prop
12.08.2015 - Vonåen
 
Fyraftensfiskeri Classic? Selv om en ordentlig omgang fiskeri længere ud i det flade Vestjylland var på tegnebrættet det meste af ferien, nåede arbejdshverdagen at indhente Pausefiskeren inden håbet og drømmene blev indfriet.
 
Så var det jo herligt at stang, snøre og gummidyr var at finde i baggagerummet sidst på eftermiddagen på vej hjem ... åndeligt pitstop efter de første dage på jobbet!
prop
20.08.2015 - Vonåen
 
En hurtig omgang Fyraftensfiskeri Classic! En lille pause ved Turist-spottet ved Vonåen ... der er stadig liv derude i kanalen ... selv om en del skæl på betonkanterne vidner om, at ikke alle fiskere ved broen dyrker lige meget Catch & Release ... 
prop
24.08.2015 - Vonåen
 
Fyraftensfiskeri Classic! Selv om Pausefiskeren længe har forfulgt "reglen" om, at aborre-vejr kræver 1020 hPa, lod han alligevel Versoen drive ind på "holdepladsen" ved Turist-spottet denne eftermiddag efter arbejde ... ved blot 1004 hPa!
 
Og var der hug? Ja da! En hurtig håndfuld sortstribede røvere var en tur oppe og vende - inden de igen blev sluppet ud mellem diverse fartøjer med årer - med og uden styrmand!
prop
29.08.2015 - Hover Å - Zone 3
 
Klaphat! Når man nu ikke har holdt sine i forvejen ikke-så-imponerende fluefisker-skills ved lige i et par år ... så skal man da bare lige banke rust af kastearmen på et af de mest tilgroede strækninger af Zone 3! Sikken et cirkus!
 
Det startede nu ellers meget godt - helt oppe ved skiltet, der markerer det sidste af ROS' fiskevand på denne side af byen Hover - blev fluelinen sirligt strippet ud i åen - på en plads hvor åen får sig et tæt, grønt tag. Efter 5 meters drev nedstrøms strammes op - der nøkkes en 3 gange med Goldhead Hares Ear-fluen og et solidt hug får stangspidsen på Sage'n til at bukke sig voldsomt! Fast fisk i første forsøg ... men det frydefulde brøl over ådalen udeblev ... efter få sekunders hovedrysten poppede fluen lige pludselig op mod Pausefiskerens skulder ... aaaarrrggghhhh!
prop
31.08.2015 - Lystfiskergården
 
Våd, våd, våd klubaften i Bundbids tegn. Lystfiskergårdens regnbueørreder nød den fugtige atmosfære og var både under og over vandet! Men hverken fluer, spinnere, gummidyr eller orm kunne friste deres hugvillighed ...
prop
04.09.2015 - Karup Å
 
De havgående fedtfinner i Karup Å er legendariske! Her bliver jævnligt fanget nogle af verdens største havørreder! 
 
Og i anledning af fornemt besøg fra Schweiz blev det for første gang også Pausefiskerens tur til at afsøge hede-åens sving efter en personlig rekord! (Ja, jeg ved godt de fleste havørreder fanges her ved nattefiskeri - men ingen regel uden undtagelse!)
 
Ved Hagebro blev Nico - den schweiziske forbindelse - og jeg mødt af en glad lystfisker, der kort tid forinden - i fuld dagslys - havde kroget en fin havørred på omkring 3 kilo. Mens vi inspireret og anerkendende iagttog den glinsende velkonditionerede ørredkrop i baggagerummet, måtte han berette tilpas stolt, at denne fisk blot var årets mindste af 7 fine havørreder!
prop
05.09.2015 - Foersum Teglværkssøer
 
"Tjek-Li-Æ-Orm Cup" fejrer 20 års jubilæum - kampen om Fiskekonge-titlen har overlevet tidens tand og atleterne fra "Team Kylling Pro Anglers Association" står flottere end nogensinde før ... eller noget!
 
Turisten havde midt i husbyggeri også det store ansvar for at gøre jubilæumsarrangementet til en mindeværdig forestilling - både ved fiskevandet - og ved den efterfølgende galla i familiernes skød!
 
Tjah ... det blev vist ikke så ringe endda!
 
"Til kamp mod våde sokker og tørre ganer!"
prop
19.09.2015 - Storebælt m. M/S Knasten
 
Årets 8. afdeling af Bundbids klubmesterskab 2015 skulle igen afgøres på Storebælt under jagten på de gode flade! Toptunede forfang og friske sandorm skulle gøre det for Pausefiskeren - for både svigermor og svigerfar var med på den salten bølge! Hvilke mentale udfordringer ville ikke flyde mod Pausefiskeren, hvis svigermor fangede en større flad i konkurrencen?
prop
26.09.2015 - Storebælt m. M/S Knasten
 
Selv om der ikke var plads i fryseren til flere flade (se forrige tur!), ville det da være ubehøvlet at takke nej til tilbuddet om endnu en tur på Storebælt - Rustfri havde ledige pladser på sin årlige "Familietur"!
 
Og når man nu også kunne gøre lidt gavn ved at lokke Hr. Fiskefoto.dk inkl. kammerat Søren med ud på bæltet, var det bare med at komme derud! (Det kan jo nok godt betale sig at formidle hyggelige ture til dem der kan formidle hyggelige ture!).
 
Så manglede vi bare at vind, vejr og fisk igen var os nådige, derude på vej til Sprogø ved Bropille 6-7-8 m.m. ...
pausefiskerens prop
12.10.2015 - Vonåen
 
Solen dryssede sine varme stråler på Pausefiskerens ryg, da han stod og pumpede badedyret op! Sikken et saligt efterårsvejr!
 
Og det fortsatte da flydering og fiskeatleten med vuggende tråd gled under Engbroen og på vej opstrøms til det forjættede rovfisk-reservat. Det kunne da give sved på panden - svømmefødder og lægmuskler versus den fortsatte strøm fra Stadil Fjord til Ringkøbing Fjord! Man måtte da holde sig til skyggen under den østlige breds rørskov for ikke at overophede ... mens man allerede var begyndt at glæde sig til det rolige drev nedstrøms igen i perfekt efterårsvejr. Et effektivt bagholdsangreb på ferskvandskrokodiller og sortstribede røvere var sat ind ...
 
Men ... i det samme som Pausefiskeren var parat til at kaste sine gummidyr efter kanalens rovfisk, trak en mørk front op fra øst. Solen blev lukket ned, vinden blev ubehagelig ... og neoprenwaders'ne virkede lige pludselig ikke særlig isolerende, når man sidder med rø... i vandkanten!
prop
13.10.2015 - Hover Å - Zone 1, Zone 2 og Zone 3
 
"Skal jeg til at tage det personligt?", rumsterede det ulmende i Pausefiskerens tanker, da han gjorde klar til dagens første kast med fluen ... igen blev en glimrende solskinsmorgen indhentet af en grum front af grålige skyer netop som Pausefiskeren skulle i gang med efterårsferiefiskeriet.
 
En håndfuld timer med fluegrejet ved den lokale å gjorde dog alligevel godt for Pausefiskerens selvtillid med den dejlige Sage Launch-fluekæp ... også selv om dagens eneste hug blev misset noget så eftertragteligt med et vanebaseret spinnefisker-tilslag ...
 
Og naturen bød igen på supplerende oplevelser - ikke mindst blev der kroget gode sager til "Onkel Finns Mosteri"!
prop
25.10.2015 - Hover Å - Zone 2
 
Kalenderen varsler et snarligt farvel til den lille vestjyske ørred-å - for denne sæson! En sidste buket af kast efter små og store fedtfinner skulle forsøge at indfri Pausefiskerens ufuldendte fangst-drømme - en vildfisk over mindstemålet ville da være et tilpas Happy End!
prop
30.10.2015 - Nebel Sø Put and Take
 
Afgørelsens time i Bundbids klubmesterskab 2015 - 4 medlemmer - Per Fluen, René, Michael og Niels Cowboy - stod efter 9 afdelinger i kø til titlen som klubmester i den 22. sæson. Pausefiskeren hviler også i dette konkurrence-ræs på laurbærrene - "utallige" klubmesterskaber i slutningen af 90'erne har gjort ham mæt! En samlet og afsluttende placering i Top 10 viser dog, at man har været med!
prop
20.12.2015 - OxRiver
 
En tilfældig mild decemberdag stod valget pludselig mellem en døsig shoppingtur efter de sidste par julegaver ... eller en god brise frisk luft til det støvede fiskegerej! Den nødvendige aktivitet var nem at kroge ... en hel del nemmere end at kroge fedfinnerne i den kølige fiskesø!
proppen
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk