På tur med Pausefiskeren - 13.03.2022: Hover Å

Sæsonen i den lokale å blev generelt kastet i gang noget senere end tidligere år af ROS' medlemmer - efter den yderligere landsdækkende fredning af ørrederne til 1. marts. Pausefiskerens premierefiskeri i Hover Å blev så yderligere forsinket - selv om han altid kunne ønske sig at blive fredet fra både arbejde og forårsklargøringen af haven ...
 
Men med den smækre Sportex Black Arrow G2-UL-stang i hånden var der jo absolut intet at hyle over på denne forårsdag!
 
hover å vestjylland fiskeri
Vandringen på dagens fiskestrækning havde en underlæggende melodi af eventyr, da det var første gang Pausefiskeren betrådte bredden på dette "næsten" nye stykke på Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforenings fiskekort. Absolut et interessant vand med afvekslende forløb - bl.a. en del skarpe sving og stryg. Så mangler man bare at finde høllerne med fiskene! 
 
Ja, og nogle gange bare at finde åen med spinneren! Der er væsentlig forskel på koncentrations- og præcisionsbehovet omkring kastet ved åfiskeriet versus flyderingsfiskeriet (som jo har været generelt opprioriteret de senere sæsoner!).
 
forår i vestjylland vorterod
Man kan jo opdage meget natur, når man skal have endegrejet flået ud af den jyske muld. Vorteroden kæmpede sig frem i ådalen - men kun ganske få blomster var sprunget ud for at hilse forårssolen velkommen.
 
odder vandløb hover å
Igen var der en konkurrent, der havde været noget tidligere på færde. Odderen havde måske nok også mere brug for fangsten end Pausefiskeren ...
 
bækørred brown trout bachforelle
Lidt opstrøms et 90 graders sving var der en indsnævring af åløbet. En klassisk standplads - hvor den lige så klassiske agn blev kastet hen over. Den stærke strøm krævede 5-6 omdrejninger på hjulet inden Mepps Aglia'en fik fat i vandet og begyndte at snurre rigtigt - lidt hurtigere end strømmen. Og KLONK! Et voldsomt hug fik den tynde stangspids til at krølle tilpas. Ja, ikke noget monster, men en vestjysk skønhed sprøjtede i overfladen og forsøgte at vriste sig fri af spinneren. Første fisk fra Hover Å i 2022: En hidsig og plettet bækørred på omkring 34-35 cm. Fotosession og ud i den kølige strøm igen! Catch and release er sagen for vores fine stamme af Salmo trutta fario!
 
mepps aglia Hancock Old Gambrinus Dark
Klassikere på stribe - fejringen af Mepps'en uendelige historiske effektivitet skulle peppes op af en kølig Hancock Old Gambrinus Dark. Så er å-sæsonen da i gang!
 
pausefiskeren pause mindfulness
En veltilpas Pausefisker brummede "Skål" ... og begyndte at opbygge glade forventninger til sommerfiskeriet ved den lille vestjyske perle.
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk