Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 12.09.2020 - Skaven Strand Put & Take

På tur med Pausefiskeren - 12.09.2020: Skaven Strand Put & Take

Showdown! De ganske støvede (Hov! Hvem sagde "afdankede"?) sportsudøvere fra hedengangne Team Kylling Volleyball mødtes for 25. gang til den skællede dyst over alle dyster: Tjek-Li'-Æ-Orm Cup!
 
Pausefiskeren havde fået æren af at arrangere jubilæums-dysten og efterfølgende festgalla - og havde lettere anløben og desperat valgt sommerhus og fiskesø i en geografisk velplaceret sampak: Skaven Strand! Men var det recepten på en fair fiskekonkurrence - og fornøjelig fejring af Fiskekongen 2020?
 
skaven strand put & take
Absolut acceptable vejrforhold - med periodisk rigeligt med- eller modvind - ved Skaven Strand Put & Take. Pausefiskeren drømte om en gentagelse af den 6-7 år gamle fangst af en pragtfuld bækørred omkring den halve meter netop dette sted ...
 
skaven strand rom rum prost skål
Klar til velkomst i det gamle Fiskekonge-broderskab - Fynboen, Flinkfiskeren, Turisten og Pausefiskeren skal varmes op med lidt ny-klassisk A.H. Riise-rom.
 
turisten solaborre fiskeri Vestjylland
Ekkoet fra en rungende "Skål!" nåede ikke at dø ud - og jubilæumsdysten var vel egentlig ikke rigtigt fløjtet i gang - da Turisten krogede dagens første fisk! Dommerkomitéen sidder stadig og analyserer situationen med VAR! Men til hans store overraskelse var det hverken regnbue- eller bækørred, der havde inhaleret ormen! Det var en fisk klædt på til galla: Lepomis gibbosus - solaborren!
 
solaborre skaven strand fiskeriTuristens fisk meldte sig ind i konkurrencen med omkring de 12 cm. Måske ikke prangende - men det var en foreløbig førsteplads!
 
skaven strand tjek-li-æ-orm cup fiskeri
Inden resten af broderskabet får noget på krogen, har Turisten kroget en mere - og han må i pit for at påmontere friske orm ... han er tændt!
 
solaborre fiskeri Vestjylland
Endnu en solaborre til den fiskende svend, der ikke har været Fiskekonge siden 2009 (hvor det dog var fjerde gang i streg, han vandt titlen!). Men selv om han hiver den lidt i halen, slår den ikke de 12 cm ...
 
Der er også regnbueørreder i søen - Fiskekongernes spinnere og blink får med jævne mellemrum en nysgerrig forfølger - men hugge, det vil de ikke! Solaborrerne hugger kongernes orm inden andre skællede skabninger kan nå at snuse sig frem til dem - så mon de kommer til at afgøre dysten?
 
flinkfiskeren solaborre fiskeri Vestjylland
Så udfordres der ... Flinkfiskeren lander med møje og besvær også en ordentlig krabat af en solaborre! Hvad siger målebåndet?
 
solaborre fiskeri Vestjylland skoven strand
Mindst 12,5 cm! Flinkfiskeren er ny broder i front! 
 
corona skål jubilæum skaven strand fiskeri Vestjylland
Så vælger Flinkfiskeren at sætte konkurrenterne - og giver dem Corona! Selvfølgelig med frisk lime - så der er lidt til imunforsvaret!
 
corona skaven strand fiskeri vestjylland Team Kylling
Turisten - der nok er ramt alvorligt af fiskefeber - når ikke tilbage til gruppe-skåls-selfie i broderskabets lumre skød!
 
solaborre fiskeri Vestjylland skaven strand
Pausefiskeren sætter en slutspurt ind med lille flåd og orm fisket tæt på bredden, men de farvestrålende fangster kniber sig ikke over 12 cm. Den invasive nordamerikanske slubbert vil ikke gøre Pausefiskeren til Fiskekonge igen!
 
tjek-li-æ-orm cup 2020 fiskeri skaven strand vinder
Afgørelsen er faldet! Flinkfiskeren testes positiv som vinder af Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 2020 - og hyldes af broderskabet som ny Fiskekonge - uden fangst-fremvisning ved det klassiske og afsluttende gruppefoto (Flinkfiskeren var åbenbart ikke forberedt med akvariebutik-poser med vand i til de små akvariefisk!).
 
fiskekongen 2020 skaven strand vestjylland fiskeri
Ved det efterfølgende jubilæumsgalla hyldes den ny konge ganske anstændigt! Pausefiskeren overrækker som arrangør diverse til Flinkfiskeren: Den 23. Fiskekonge skal slæbe en del merchandise med ned fra podiet - vandrepokalen er dog tilpas rummelig til, at den kan transportere diplom og de fleste fjærkræ, der hører med til titlen! Leve Fiskekongen!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk