På tur med Pausefiskeren - 19.04.2021: Hover Å

En lille spontan tur en tilfældig forårsaften i april. Zone 3 har måske ikke de flotteste sving eller mest naturlige forløb i landbrugsramte Vestjylland, men til gengæld er det altid en fornøjelse ud i det ninja-listende at luske rundt i krattet langs åen og finde steder, hvor der kan sniges en agn ud i strømmen. 
 
Hover å visit vestjylland fiskeri bækørred
Selv om vi går mod lysere tider blev det tilpas hurtigt hyggelig skummelt i krattet ved åen. Dagens UL-sæt blev gjort klar med et lille flåd og en stor orm.
 
De første 100-150 meter af strækningen var der ikke nogen kontakter, men så begyndte der at være lidt pilleri ved den bund-hoppende orm. Reelle hug udeblev dog.
 
hover å bækørred visit vestjylland fiskeri
Der skulle lige vælges vinkel, så flåddet og ormen kunne sendes ind i mørket, hvor strømmen blev omsluttet af små træer fra begge sider af åen. 4-5 meter inde i drevet begyndte flåddet at hoppe forsigtigt - og smut, var den trukket under! Tilslag og en kort fight med et enkelt hidsigt spring fra en herlig bækørred-junior omkring de 25 cm! Klassisk Zone 3-fisk! Fine prikker på den velnærede Salmo trutte fario.
 
hover å fiskeri vestjylland bækørred
Et lille kvarter gik uden at finde sultne fisk. Men ved en strømrende, der blev forstyrret af en række pæle, forsvandt flåddet resolut og uden forvarsel. Den skød hurtigt mod modsatte brink - og da tilslaget faldt, mærkedes et hurtigt hovedrusk og derefter en voldsom modstand. Ja, fisken nåede rundt om en af pælene - og på tragisk vis blev krogen ikke plantet i en solid fiskekæbe, men i en gammel og blød træpæl! Pausefiskeren så slet ikke fisken i den lavvandede å! Og ormen var væk! Det var jo ren guerillakrig!
 
hover å fiskeri solnedgang vestjylland
Men det blev ikke til mere fight med ådalens fine trutta'er - solnedgangen lukede dog tilpas romantisk aftenturen ned. 
 
Absolut en påmindelse om at udfordre hverdagens rutiner med at tage på de spontane, korte aftenture til Hover Å! Kom afsted!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk