På tur med Pausefiskeren - 04.08.2022: Karlsgårde Sø


På sporet af den unge Pausefisker: I en lille sommerferie-edition af en omgang "Tilbage til ungdommens fiskevande" skulle elværks-vandopsamlingssøens aborrer da lige efterstræbes fra badedyret. Og gerne inden eftermiddagens regn, rusk og torden ville true søfarten!
 
Flyderingen søsat i Karlsgårde Sø
Inden kl. blev 7:00 var Highrider'en klar til at stævne ud på søen - det gjaldt om at komme i gang med missionen inden det blev for varmt - og som skrevet også inden eventuelle tordenbyger ville omfavne en sagesløs Pausefisker på åbent vand - med kulfiberklinger strittende op mod Vorherres grå himmel!
 
Togtets første aborre på chebu-rig og Westin CreCraw
Strategien var klar - og lykkedes egentligt også relativt hurtigt! Belært af togterne i det østjyske med flyderingen på "Søen på Toppen" var der nemlig rigget op med chebu-rig og krebse-efterligninger i gummi! Pausefiskeren havde i den sene ungdom bøvlet med udhængende træer og store grene i vandet i denne del af søen. Men med nye teknikker og nyt grej var det åbenbart ikke længere et problem! Og med et kort stålforfang var der også tænkt på eventuelle sultne gedder!
 
Udhængende træer og stammer i vandet - her skal aborren jages
Karlsgårde Sø er helt sikkert fortsat et attraktivt fiskevand. Masser af lækre, oplagte standpladser for de stribede ... 
 
Aborre i silhuet - sommerfiskeri i den store sø
Endnu et sæt striber på chebu-rig og Westin CreCraw skabte herlig sommerstemning. Men der var dog langt mellem huggene tæt på brinkerne og skjulestederne i træernes skygge.
 
Lowrance fiskefinder hook2
Alternativet var måske at søge efter søens dybere partier og skrænterne omkring dem. Søen er generelt lavvandet - men omkring hvad der må formodes at være det gamle åløb, kunne der dog findes strækninger med dybder ned til 2,8-3,0 meter. Og ja, med badevandstemperatur på 19,1 grad, så var det helt på sin plads, at Pausefiskeren blot havde taget de åndbare waistwadwers på - alt andet ville have medført hedeslag.
 
Aborre på dropshot - illex scissorcomb
Efter knap 30  minutter med et par jigs ude på det åbne vand - og uden kontakt til noget levende - blev den nærmest smukke Savage Gear SG4 Drop Shot Specialist skiftet ind i kampen. God beslutning - for kort efter var der et fint hug på den gode gamle Illex Scissorcomb!
 
Elværket ved udløbet af Karslgårde Sø
Der er vist stadig en fredningszone omkring indløbet til det gamle "Karlsgårdeværket" , der blev bygget 1921 og først slukkede for turbinerne i 2011. Så derfor blev der holdt tilpas sikkerhedsafstand ...
 
Perca fluviatilis -sortstribet røver igen på scissorcomb og dropshot
Men med gummidyret hoppende efter flyderingen på dropshot-rigget var der også fisk at finde længere ude. Aborrerne var måske ikke voldsomt store - men det var tilpas tilfredsstillende at fange en del flere eksemplarer af stribet bandit på denne mission, end det nogensinde havde lykkedes i "gamle dage"!
 
På et efterfølgende drev var der solidt hug på dropshot-stangen. Tilslag ... og så bare tungt ... ingenting? Stangen blev hævet for at presse lidt på den eller det i "dybet" ... og så begyndte Shimano Nasci'en at spinne! Et udløb på mindst halvtreds meter, en ordentlig vending i overfladen med skumsprøjt ... mens Pausefiskeren nåede at tænke: "Bare gedden er yderligt kroget i læben". Men det gik, som det så oftest gør. I en sidste vending fik Esox'en nylonlinen i kæften og klippede kontakten ... 
 
Woblerfanget aborre fra flyderingen
Det blev pludseligt mere skyet og lidt mere blæsende - og huggene udeblev. Med tanke på agnvalget i den sene ungdom - inden gummidyrene blev en religion for predatorfiskerne - blev der gravet en lille fræk sag af en wobler frem af Highrider'ens sidetaske. Den lokale grejpusher havde fristet med nyindkøbene i foråret - og den skinnende Gunki Gigan 39F skulle da have en jomfru-tur herude på de tiltagende bølger. Og første kast ... KABOOM! Lige foran svømmefødderne, da agnen woblende blev hevet mod overfladen, huggede en stribet fætter meget resolut på wobleren! Et par korte hovedrystende udløb fik den lov til - inden der blev tid til fotosession. 
 
Det blev også togtets sidste fisk - efter yderlige 20 minutters kontaktløs kasten rundt med Gunki'en - og begyndende torden rullende længere inde i landet - så blev der finnet ind igen. Men mon ikke en efterårs- eller vintermission ville være på sin plads? Og denne gang måske også med en grovere geddekæp med stålforfang på linen?
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk