Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2023 / 25.11.2023 - Søen på toppen

På tur med Pausefiskeren - 25.11.2023: Søen på toppen featuring FiskeFoto.dk

Pausefiskerens evige søgen efter sortstribede banditter med en længde over gennemsnittet resulterede endnu en gang i et besøg i The Eastern Highlands i selskab med webredaktøren fra FiskeFoto.dk. Så ville det i hvert tilfælde blive hyggeligt! Men var de tykvommede storaborer fra den pragtfulde sø på toppen af højlandet med på idéen med at komme i fotogalleriet?
 
En lille rom til Kasper Strube og Pausefiskeren
Inden dagens mission med benene i det store våde køleskab skulle der lige etableres en tilpas kropstemperatur hos de 2 badedyrs-kaptajner - god kaffe og en lille rom kan gøre underværker!
 
View over den østjyske sø inks. flyderingene
Og ganske korrekt - vandtemperaturen viste sig at være 4,9 grader til start - men drømmen om store sorte striber har fået lystfiskere til at gøre mere tossede ting end at hoppe i badedyret i vintertiden!
 
Formiddagens største fangst fra flyderingen
Om det var temperaturen eller noget helt andet ... fiskene var håbløst inaktive. Små jigs, større jigs, orm på ophænger, woblere ... ingen af delene kunne kroge noget! Altså bortset fra grene og andre finurlige bundbid ...
 
Romantisk frokost i skoven
Efter næsten 3 timer uden skællet kontakt trak vi pause-kortet! En småromantisk omgang madpakkespisning i skovbunden var helt på sin plads. Ny energi = bedre fangst?
 
FiskeFoto.dk webredaktøren finder de første aborrer
Kasper fik efter indtaget af kulhydrater i både fast og flydende form endeligt fundet et område med lidt aktivitet. Aborrer til afkrogning! Absolut ikke voldsomt imponerende størrelser - men fangsterne skabte da stemning! Også når han både fangede på Z-man TRD og på ophængeren agnet med orm samtidig!
 
Første perca fluviatilis til Pausefiskeren
Solen krøb godt ned i horisonten inden også Pausefiskeren mærkede liv for enden af snøren. Der var blevet skiftet til texas-rig (koldt vand = helt ned på bunden og spinne ultra langsomt ind), men det var først efter udskiftning af riggets gummidyr til den tyndere Illex Scissor Comb, at det første lille sæt striber blev hængende! Herligt!
 
Kasper kroger en fin skalle på ophænger
Der var lidt mere størrelse på ombord ved Kasper. Altså fangstmæssigt! En  overraskelse blev kroget på ophængeren med orm - en fin skalle på 30 cm.
 
Flere striber i flyderingen
Det var helt klart Kasper, der nåede at knække dagens kolde kode - flest fisk (omkring 15 stk.) - og de største fisk - både en skalle og en aborre på 30 cm. 
 
Aborre på texas-rig
3. og sidste fisk på texas-rigget til Pausefiskeren - der stadig har meget at lære om fiskeriet efter aborrer i vinterhalvåret!
 
Solnedgang over søen på toppen i Østjylland
Pragtfuld scenarie at køre hjem på - stor tak til Moder Natur! Heldigvis kan hun også sørge for andre sanseoplevelser end bare fisk!
 
 
 
 Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk