Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 01.05.2020 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 01.05.2020: Borbjerg Møllesø

 
Geddepremiere! Altid en højtid - men denne gang en særlig salig, nødvendig og fortjent fornøjelse: COVID-19-pandemien havde fyldt alt for meget i Pausefiskerens andet liv, hvor jobbet pludseligt tog alt for meget af tid, energi og fokus!
 
Men mon ikke gedderne i den gamle møllesø kunne give en omgang adspredelse ud over det sædvanlige?
 
geddepremiere flydering Borbjerg møllesø
Humøret var højt fra morgenstunden - baggagerummet i Verso'en var pakket og klar! Hit the road, Jack!
 
geddepremiere morgenfiskeri
Vejrudsigten truede med masser af regn, men himlen tæt på møllekroen så nu meget fortrøstningsfuld ud! Det ville blive en god dag!
 
Highrider'en blev pustet op - og på vej ned til søen kunne man skimte dagens "konkurrenter" - premieren på møllesøen har i årevis været en konkurrence om dagens største gedde. Det er vel tilpas attraktivt med et gratis årskort til geddefiskeriet som hovedpremie? 
 
gedde premiere pigshad møllesø flydering highrider
Var det 3. eller 4. kast med gummigrisen? Pigshad'en i de aborreimiterende farver blev angrebet resolut tæt på "badestranden", hvor Pausefiskeren havde sat det store badedyr i vandet. Ikke meget over 60 cm - men så var fiskeriet da i gang!
 
gedde premiere flydering highrider
Der var godt gang i de sultne gedder! Pigshad'en lokkede hurtigt flere skarptande til hug. Og flere af de velfightende tandsæt var omkring de 75 cm. 
 
gedde premiere pigshad highrider flydering
"Orange Belly Perch" - en pragtfuld farve på Pigshad'en. 
 
Borbjerg møllesø gedde premiere pigshad cwc flydering highrider Hecht pike
Enkelte af gedderne havde stadig lidt skrammer fra den just overståede parringssæson. Ikke nemt med både konkurrenter og sexpartnere med hundredevis af rigtigt skarpe tænder!
 
gedde premiere pigshad highrider flydering lystfiskeri
Endnu en fight på Shimano Yasei-stangen var ved at være bragt til afslutning. Efter den første håndfuld fisk var der ved at være lidt rutine i forhold til det med at få dem dirigeret rigtigt ind til flyderingen og få fingrene placeret korrekt til et gællegreb.
 
gedde premiere fiskeri flydering highrider
Sådan! Hurtig afkrogning, foto - og release!
 
gedde premiere flydering highrider pigshad
BAM! Dagens 7. gedde fik Pausefiskeren lidt op i gear! Ikke fordi den fightede vildt eller længe - men nettet kom frem, da dens længde vist krævede en form for kontrolmåling af de kære medfiskere ved søen! Var der pludselig en mulighed for en præmie? Et stort hoved for enden af en slank krop vidnede om, at den store hunfisk havde sendt en ny generation ud i grødeskjulene i møllesøen.
NB: Bemærk allerede her det lurende drama ... man kan ane, at det dobbelte krogsæt monteret på gummigrisen sidder begravet i netmaskerne ...
 
badassbaiters kajak fiskeri gedde premiere flydering
Når fisken skal måles ... så er hjælpen nær! En mindre flåde af kajakker fra "BadassBaiters" cruisede rundt ikke langt fra Pausefiskeren. Thomas, Over-Badass'en, blev anråbt om bistand - og Thomas så straks potentialet i Michaels brede ubenyttede bagende ... altså på kajakken! 
 
badassbaiters gedde premiere flydering highrider kajak
Michael dirigerede Pausefiskeren til kajakken. Med så meget plads skulle det jo være en formsag at måle dagens potentielle vinderfisk! Esox'en måtte jo mindst være 90 cm!
 
gedde premiere flydering kajak fiskeri
Målebåndet findes frem - og den ind til videre ganske rolige gedde blev lirket ud af netposen ... eller rettere ... den blev forsøgt lirket ud af netposen ... 
 
badassbaiters highrider kajak gedde premiere pigshad
Den iltre geddemadamme gav sig pludseligt til at danse rundt på kanten af kajakken - og da krogsættet fra Pigshad'en åbenbart sad plantet solidt i netmaskerne ...
 
badassbaiters pigshad flydering gedde premiere
... og knap så solidt i geddens kæft ... blev et ordentligt plask det sidste farvel til 1. præmien ... 2 gode flasker rødvin og et årskort til møllesøen forsvandt dermed i dybet! Ups! 
 
Der skal alligevel lyde en stor tak til Michael for forsøget på måle-assistance - og til Thomas for fotoserien vedr. "Nok ikke en af Pausefiskerens mest stolte øjeblikke ..." (Følg også de gæve vestjyske lystfiskere fra BadassBaiters på Facebook, Instagram og YouTube - se bl.a. nederst på denne side!).
 
gedde premiere øje flydering highrider pigshad
Dagens 8. fisk. Når man nu ikke dyrker størrelse og konkurrencefiskeriet ... så kan man jo dyrke skønheden og grusomheden hos et noget mindre eksemplar af arten! Del 1: "Hvorfor har du så store brune øjne ..."
 
gedde kæft gab tænder pigshad highrider flydering premiere
... når man nu ikke dyrker størrelse og konkurrencefiskeriet ... så kan man jo dyrke skønheden og grusomheden hos et noget mindre eksemplar af arten! Del 2: "... så du ikke bemærker mine mange skarpe tænder!".
 
gedde premiere Borbjerg møllesø pigshad flydering
Den 8. gedde slyngede den noget gennemtyggede Pigshad i aborrefarverne fri af krogsættet og op i luften - og ned i dybet - men heldigvis var der den lige så attraktive og hæderkronede gummigris i farven "Mälaren" parat i boksen ... 
 
gedde premiere Borbjerg møllesø pigshad flydering
Klokken tikkede mod middag - og der var stadig gang i de mosgrønne rovfisk. Det var dog ved at blive lidt fugtigt og koldt om den højre fod langt nede i de ellers ganske lune neoprenwaders. Så dagens 16. gedde - et eksemplar omkring de 80 cm - blev den sidste for Pausefiskeren. En fin fisk til at afslutte en fantastisk premiere!
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri pigshad flydering kajak
Pausefiskeren kunne i andægtig stilhed betragte scenariet ved premierefiskeriet kort før slutfløjt. Omkring 18 deltagere i udlejningsrobåde, kajakker og flyderinge havde fanget mange fine gedder. Og mens en kølig Sort Guld ledsagede madpakken, kunne Pausefiskeren opgøre dagens statistik for mission "Griseriet på Møllesøen": 22 kontakter på Pigshad'en, 16 gedder til afkrogning og egentlig dagens "rigtige" vinder af konkurrencen med en geddemadamme på 90+ cm.
 
Og så som bonus lige et par tilpas våde solkker ...
 
gedde fiskeri utætte waders våde sokker Borbjerg møllesø gedde premiere
Gedde nr. 13 eller 14 valgte nemlig at springe halvvejs op på skødet af Pausefiskeren, da han ville lande den med gællegrebet. Det resulterede i, at den ene trekrog i krogsættet under gummigrisens mave borede sig ind i neoprenen lige over samlingen ned til selve støvlen på waders'ne! Så var der vandkøling!
 
våde sokker gedde premiere hul i waders flydering
Der dryppes færdig, mens Pausefiskeren pakker det sidste ... eller er det en ny tradition, hvor man får fine nye geddeagn i sokkerne til premieren? Mon det er tandfeen eller julemanden, der får jobbet?
 
PS: Dagens vinderfisk var en gedde på 86 cm ...
 
 
Supplerende fotos © BadassBaiters v. Thomas Kjærgaard
 
prop flåd pausefisk Borbjerg møllesø
 
BONUS-TRACK: BadassBaiters film fra geddepremieren - med Pausefiskerens knap så overbevisende indsats ved måling af dagens potentielt største gedde - spol til 9 minutter og 10 sekunder, hvis du af uransagelige grunde vil se den skællede cirkus-forestilling! 
 
Jeg skal vel egentlig takke Thomas fra BadassBaiters for min YouTube-premiere? (Mens jeg tygger min tudekiks færdig ...).
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk