Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 30.03.2019 - Ringkøbing Fjord

På tur med Pausefiskeren - 30.03.2019: Ringkøbing Fjord featuring FiskeFoto.dk

Størrelse er ikke alt! Slet ikke i Pausefiskerens fangststatistik. Men det ville da være pragtfuld at kunne fravriste fjorden en af de helt store madammer til et hurtigt foto inden geddefredningen 1. april! Og der var tilkaldt talentfulde forstærkninger til ekspeditionen efter predatorer i Western Wetlands ...
 
Desværre kom der i dagene op til weekenden afbud fra både en af de mere indfødte profiler såvel som en svensk storfanger - så trofaste Kasper fra FiskeFoto.dk var den eneste, der meldte sig ved Pausefiskerens side i forsøget på at overliste en vældig skarptand fra Ringkøbing Fjord.
 
Efter lidt pingpong omkring udgangshavn for ekspeditionen i den 30 km lange fjord valgtes Stauning ... ikke mindst pga. gode overnatningsforhold for den vagabonderende webredaktør på FiskeFoto.dk.
 
stauning havn ringkøbing fjord
Morgenkomplet a' la Stauning Havn Shelterplads: Hjemmebagte boller og hjemmedyrkede æg fra det østjyske (på groft rugbrød), kryddersnaps fra klitrosens hyben ... og kaffen er ganske Skjern'sk. Sund og nærende kost til de atletiske kastesportsudøvere inden badedyrene pustes op og finnerne spændes på!
 
aborre stauning havn flydering
Allerede inden vi får kursen sat ud af indsejlingen, har Kasper dagens første "rovfisk" på krogen. Håbet om tilpas aktivitet under overfladen gødes.
 
flydering ringkøbing fjord
Da vi finner os ud gennem indsejlingen og krydser ud på fjorden bliver vi overrasket over den vedholdende vestenvind - jow, jow ... det er da Vestjylland, men formiddagen skulle kun byde på vind omkring 6 meter/sekundet. 
 
Vind, bølger og strømforhold ved sejlrenden gjorde forholdene udfordrende - og de lavvandede områder nord for sejlrenden var virkeligt lavvandede - ikke nemt at fiske målrettet efter gedderne. Måske spottet var lige lovligt optimistisk valgt? Men man lærer jo kun af sine erfaringer ...
 
hundestejle ringkøbing fjord
Men micro-art-Danmarksrekordholderen opdager ikke helt de udfordrende forhold, så han bruger hans multi-species-rig på skrænterne af sejlrenden og kroger utallige ... 3-piggede hundestejler!
 
ølpause flydering ringkøbing fjord
Den evige vippen med finnerne for at holde flyderingene i position kræver efter knap 3 timer et pitstop ... og en kold Porse Guld deles på stranden på en aldeles pragtfuld forårsdag akkompagnieret af vestenvindens susen og rørdrummens mystiske brummen i rørskoven.
 
flydering ringkøbing fjord
High Rider'en danner skum i slipstrømmen på vej ind mod havnen - selv Pausefiskeren er forbavset over sine atletiske evner!
 
flydering ringkøbing fjord
Vi vælger at give op på geddefiskeriet - og under vindens vedvarende skubben driver vi ind i havnen. Undervejs kan der rigges om til UL-fiskeriet efter de sortstribede banditter.
 
strømskalle ringkøbing fjord
Men det er ikke havnebassinets aborrer, der først melder sig ind i Pausefiskerens fangststatistik lige over middagstid: Første fisk på den lille search-bait VX-35 (3,5 gram) fra Ecogear er en strømskalle på ca. 14-15 cm.
 
flydering stauning havn
Pausefiskeren driver frem og tilbage i havnen - med masser af kontakter, men uden flere faste fisk. Kasper rykker med jævne mellemrum strømskaller, skaller eller aborrer af vandet med sit multi-species-rig - men de er alle væsentlig tættere på X-small end på på X-large!
 
aborre ringkøbing fjord stauning havn
Fast fisk nr. 2! Dagens sidste skællede kontakt for Pausefiskeren bliver denne junior-aborre. Kort herefter strandes de 2 badedyr ved parkeringspladsen og de 2 webredaktører vælger at have de grumme ferskvandskrokodiller fra Western Wetlands til gode til en senere mission. Måske nord for Nymindegab - eller ved Bork - eller ...
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk