På tur med Pausefiskeren - 21.06.2023: Nybyggersøen

Med begrænset aktivitet i Vonåen tidligere på dagen rodede Pausefiskeren med rytmeboksen for at finde mulige alternativer tæt på Æ Pralstow til en tilpas hurtig aftentur i flyderingen. Lidt for meget vestjysk blæst til Ringkøbing Havn eller Stadil Fjord - men hovsa, hvordan mon den "næsten" nye Nybyggersø egentlig havde det?
 
High Rideren rigges til ved Nybyggersøen
Let's get ready to rumble! Spændt som en flitsbue fik Pausefiskeren sit dejlige badedyr slæbt i stilling til aftenes skællede predatorsession. Mon der var sorte striber eller skarpe tænder på rov sådan en sommeraften? Eller var den fisket tom af madfiskere eller skarven? En forholdsvis nyetableret sø kan være særlig følsom overfor jagten på dens beboere - hvis ikke der praktiseres catch and release i stor udstrækning.
 
Lille gedde i første kast - på aborrejiggen
Finnet 4-5 meter ud i søen - og det første kast med den geddesikrede aborrejig - monteret med Z-mans TRD TubeZ - resulterede resolut i en hidsig lille skarptand. Sikke smukke aftegninger på den lille røver!
 
Endnu en jack - en lille gedde fra den lille sø i Western Wetlands
Ja, faktisk var det en gedde-junior på jiggen 3 ud af de 5 første kast! Rovfiskene var på finnerne!
 
En sortstribet røver - aborre på gummi
Og straks efter mærkedes der klassiske hovedryst for enden af linen. En aborre med en alternativ frisure kunne lokkes til et hurtigt foto. Der var altså også håb for aborrebestanden!
 
Pausefiskeren med endnu en fin aborre
Pausefiskeren strålede som en lille sommersol - flere prægtige sortstribede banditter blandede sig med flere mindre gedder.
 
Pragtfuld fisk - aborre fra flydering
Sommeraften-magi i Vestjylland!
 
Aborre i sollyset - glad sommerfiskeri
Viril fisk med sejlet rejst! 
 
Popperfiskeri - uden hug
En mindre gedde huggede 3-4 gange efter jiggen, da den hurtigt blev streamet i overfladen! Kunne det betyde mulighed for en fisk på popper? Pausefiskeren måtte efter 12-15 minutters forsøg konstatere: Nix!
 
Aborrens rygfinne i modlys
Må man gentage sig selv? Sommeraften-magi i Vestjylland! Livet er herligt!
 
Esox på aborregummi
Der var ellers tanket godt op med skællet fangstsucces i High Rider'en - så da der på vej tilbage til det udvalgte "slæbested" var et tungt hug på den dovne jig, var det blot ekstra bonus! En herlig fight på Beastmaster UL-stangen - og et smukt summende Twinpower-hjul - udløst af en skummel gedde på omkring 70 cm!
 
Alligatorsmilet - en glad Pausefisker med gedde
Skarptands-selfie inden release af den iltre esox! En fornøjelig afslutning på en hyggelig fiskeaften!
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk