På tur med Pausefiskeren - 29.05.2023: Hover Å

Mission "Vestjysk Fedtfinne på Gummi" skulle genstartes! Seneste å-sæson i Hover Å viste, at det selvfølgelig kan lykkes at kroge ellers så “konservative” fisk som bækørreder på “aborre-agn” - 2022 gav Pausefiskeren den første plettede vildørred på gummi. Et let chebu-rig med Gunkis Tipsy-S påmonteret havde kontakt til flere fisk med en enkelt til afkrogning til følge! Se også “På tur med Pausefiskeren - 22.05.2023: Hover Å”
 
Nu skulle det bevises, at det ikke bare var en tilfældig undtagelse udført af en rundtosset undermåler af en fedtfinne. En lille lækker tungstens-jig fra S.F.G. blev dog kort inden afgang fra Æ Pralstow valgt frem for chebu-rigget. 2 grams jighovedet fik dog fortsat rullet et fransk gummi på - Gunki Tipsy i 3,8 cm - dagens farve blev “Hot Fire Tiger” - hvis nu den lokale å stadig løb forholdsvis mørkebrun afsted mod fjordene.
 
Beastmaster fra Shimano - på UL-fiskeri i Hover Å
Efter dramaet i rørskoven ved årets geddepremiere ved Karslgårde Sø, hvor den gamle Beastmaster UL-stang gjorde pænt opmærksom på sit potentiale for guerilla-kamp, blev den foretrukket til formiddagens mission. De lidt mere end 5’ ville jo også være perfekte til kratluskeriet i ninja-stil derude i den tilpas tilgroede ådal. Og Twinpower'en i størrelse 1000 ... ahhh!
 
Bækørred på gummi
3. kast i første “pool” blev rettet opstrøms … BAM! Et hurtigt hug og en kort fight med et lille stykke sort- og rødplettet guld. Glimrende start! Og blot en håndfuld kast senere den næste lille fedtfinne! Missionen var egentlig allerede en succes!
 
Gunki Tipsy lokker Salmo trutta fario
Snigende helt nede i vandkanten anstrengte Pausefiskeren sig for at ligge et opstrøms kast i strømrenden, der førte ned over et kort stryg. Et par små dunk i stangtoppen signalerede at gummidyret hoppede over stenene i stryget - så indspinning i høj hastighed, der hvor stryget fortsætter over i “poolen” - og HUG! Tilslag! En gylden ørred lidt over gennemsnittet på strækket havde taget Tipsy’en og cirklede voldsomt rundt i åen. Efter et par ganske små hvirvler i overfladen landes den pragtfulde bækørred i nettet. Omkring 34-35 cm skydes den til, denne skønhed, inden den igen slippes ud i strømmen.
 
Hover Å Zone 3 Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening
Der må ninja-sniges!
 
Endnu en lille lækker ørred på gummidyr
Endnu en guldklump på gummi!
 
Ørredfight i åen
Et knap så skarpt resultat af forsøget på at fotografere fighten med en fin “bette skid”! Ude i virkeligheden glimtede den lille gyldne krop i den evindelige strøm i vandløbet - ja, nogle gange skulle man jo bare have været med derude!
 
Sommerflora i den vestjyske ådal
Solskinstimerne har egentligt ikke gjort meget for forårets gennemsnitstemperatur - måske netop derfor sugede ådalens flora energien til sådan en tæt-på-sidste forårsdag i 2023.
 
Salmo trutta fario - dagens sidste fangst fra Hover Å
Missionens sidste Salmo trutta fario - var det 7 eller 8 bækørreder, der lod sig lokke på krogen under de knap 2 timers vandren rundt i den lokale jungle? Plus 5-6 yderligere ikke-krogede kontakter! Vestjyske bækørreder er slet ikke så konservative! Og jiggen har den fordel fremfor eksempelvis spinneren, at man kan kaste til selv mindre huller i grøden - og på kortere afstande - for man skal ikke være bekymret for manglende action i forhold til at spinnerbladet skal trækkes i gang!

Next level kunne være være gummi-mission efter lidt større fedtfinner på Zone 1 eller 2?
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk